icon

Skúsenosti s liečbou artrózy: Pomohol vám ozón a vitamín C?

alenamihal
22. jan 2024

Kto si priesiel tym alebo prechadza,co robite preto ,aby sa to nezhorsilo???Mne ortoped povedal,ze mam troska poskodenu chrupavku a troska meniskus..Nasla som kliniku,kde maju pristroj kde aplikuju kyselinu hyaluronovu,ozon a vitC a to spracuju priamo do klbu...sedenie je na 3x=recenzie maju dobre...

stellarstar
22. jan 2024

Doplnok na kosti, teraz mam toto

ibatanecnica
22. jan 2024

raz do roka si robím kúru a športujem + úprava stravy. Mám artrozu 2, zatiaľ v pohode.

simsalabim
22. jan 2024

@alenamihal myslis TRIALUX? S tym mam dobru skusenost. Okrem toho ti ortoped moze predpisat Condrosulf a pripadne pichnut injekcie do klbu (Sinovial napriklad), predpisat moze rozne rehabilitacie a klb treba udrzovat v pohybe - smaozrejme, vhodnom, hlavne chodza a plavanie, nepretazovat. Da sa to iba spomalit, nie vyliecit.

alenamihal
autor
22. jan 2024

@simsalabim ano presne Trijalux planujem...ortoped mi pichol injekciu ,ale nebol neako hovorcivy,vobec veci nevysvetlil,musela som sa pytat otazky,co nechcel ani odpoved...zmenim ho aj tak..super za rady,vdiky

aurelia2000
22. jan 2024

Pozrela som si to a podľa mna také neškodné sarlatanstvo na vyťahovanie € z vrecka. Čo zaberá (a preto to poisťovňa prepláca aspon čiastočne) je pichnutie kys hyaluronovej priamo do klbu ortopedom. Na ten Trijalux hladaju dilerov, takze je to kozmeticky zákrok v podstate.

simsalabim
22. jan 2024

@aurelia2000 nesuhlasim, mam Trijalux za sebou opakovane... mne naozaj pomohol na nejaku dobu(robila mi ho moja rehabilitacna ortopedka). A vies, ze poistovna este donedavna nepreplacala injekciu do klbu ani ciastocne? Poistovna nepreplaca vselico... napriklad ked mam naordinovany Rebox od ortopeda, poistovna mi preplati 10 sedeni, kore treba, aby sa na klbe prejavil liecebny efekt, ale neberie do uvahy, ze ja mam nohy dve a na oboch ten klb postihnuty. Cize sa musim rozhodnut, ci si dam 5 na jednu nohu a 5 na druhu (hoci ich treba 10), alebo si zaplatim tych 10 navyse. Je viacero liekov, ktore poistovna nepreplati, hoci pomahaju (napriklad spominany Condrosulf je v silnejsej davke sice na predpis, ale plne ho hradi pacient), niekedy to chce cas a zacnu preplacat, niekedy preferuju iny smer liecby...
@alenamihal to moze skusit a uvidi, ci to stoji za to. A zaujimave je, ze napriklad o tych injekciach do klbov sa v poslednej dobe uvazuje, ze u niektorych pacientov mozu urychlit degeneraciu chrupaviek. A u nas ich v poslednej dobe zacali poistovne ciastocne preplacat. Vsetko ma svoje plus a svoje minus.

aurelia2000
22. jan 2024

@simsalabim Ale ved nech si každý míňa svoje peniazteky na ake somariny len chce. Ja mam svoje požiadavky na liečbu.

simsalabim
22. jan 2024

@aurelia2000 ved poziadavky na liecbu ti nikto neberie. Faktom je, ze veda a vyskum idu dalej a tieto veci sa postupne dostavaju aj do mediciny. Trialux kombinuje inu (bezbolestnu) formu aplikacie kys hyaluronovej s vit C do klbu s elektroliecbou. Je to nova metoda a ano, firma ju propaguje. Mimochodom, vies o tom, ze aj lieky takyo propaguju a chodia reprezentanti firiem ponukat priamo lekarom, vsak?