icon

Artróza kĺbov II. stupňa tesne po 30tke

kittykat22
30. jún 2016

Zdravím, hľadám mamičky ktoré majú podobný problém. Mám 31 rokov a počas tehotenstva som začala mať probémy s bedrovými kĺbami. Nemohla som takmer chodiť. Gynekologička mi hovorila, že to je bežné, že kĺby bolia. Bola som s tým na UTZ kde mi doktor povedal, že tam nič vážne nevidí a po porode bolesti zmizli. Po 2 rokoch sa bolesti vrátili a obvoďák ma nekompromisne poslal na špecializované pracovisko. Po vyšetreniach a RTG mi doktor povedal, že mám začínajúcu artrózu II stupňa a budem do 10 rokov potrebovať náhradné kĺby. Po prvotnom šoku som absolvovala fyzioterapie a dostala špecialne vložky do topánok. Bolesti mám ale len malé. Aktívne som športovala, chodila do fitka a chodila na balet pre dospelých (je to len o cvikoch a dobrom držaní tela a s profesionálnym baletom to nemá nič spoločné. Nestojíme ani na špičkách) a doktor mi takmer všetko zakázal. Začínam pravidelne plávať, hľadám doplnky výživy a cítím sa v tom probléme sama. Myslela som si, že problémy klbov budem riešit na dochodku. Ak by sa našli mamičky ktoré tento problém riešia bola by som rada keby ste sa ozvali.

Strana
z3
kittykat22
autor
21. jan 2023

@moncikamoni preco hladas cviky na nohy s gumou? Potrebujes cviky od fyzioterapeuta alebo cviky na posilnenie svalov okolo klbu

moncikamoni
21. jan 2023

@kittykat22 vieš prečo lebo som.zacala cvičiť začalaa to baviť chcela som schudnúť a zrazu toto...ja nehľadám ja sa len pýtam a ziatujem

majkinka87
6. máj 2023

Prosím Vás neviete či prepláca túto injekciu poisťovňa ak ju mám predpísanú na recept?

simsalabim
23. máj 2023

@majkinka87 mne ciastocne preplatili Sinovial (asi 8 na injekciu, cize dost malo, kedze doplatok bol cez 40 €).

Strana
z3