Artróza kĺbov II. stupňa tesne po 30tke
Zdravím, hľadám mamičky ktoré majú podobný problém. Mám 31 rokov a počas tehotenstva som začala mať probémy s bedrovými kĺbami. Nemohla som takmer chodiť. Gynekologička mi hovorila, že to je bežné, že kĺby bolia. Bola som s tým na UTZ kde mi doktor povedal, že tam nič vážne nevidí a po porode bolesti zmizli. Po 2 rokoch sa bolesti vrátili a obvoďák ma nekompromisne poslal na špecializované pracovisko. Po vyšetreniach a RTG mi doktor povedal, že mám začínajúcu artrózu II stupňa a budem do 10 rokov potrebovať náhradné kĺby. Po prvotnom šoku som absolvovala fyzioterapie a dostala špecialne vložky do topánok. Bolesti mám ale len malé. Aktívne som športovala, chodila do fitka a chodila na balet pre dospelých (je to len o cvikoch a dobrom držaní tela a s profesionálnym baletom to nemá nič spoločné. Nestojíme ani na špičkách) a doktor mi takmer všetko zakázal. Začínam pravidelne plávať, hľadám doplnky výživy a cítím sa v tom probléme sama. Myslela som si, že problémy klbov budem riešit na dochodku. Ak by sa našli mamičky ktoré tento problém riešia bola by som rada keby ste sa ozvali.
@kittykat22 vieš prečo lebo som.zacala cvičiť začalaa to baviť chcela som schudnúť a zrazu toto...ja nehľadám ja sa len pýtam a ziatujem
@majkinka87 mne ciastocne preplatili Sinovial (asi 8 na injekciu, cize dost malo, kedze doplatok bol cez 40 €).

@moncikamoni preco hladas cviky na nohy s gumou? Potrebujes cviky od fyzioterapeuta alebo cviky na posilnenie svalov okolo klbu