Arytmia, nízky tlak, extrasystoly
Ahojte žienky,
Už takmer rok sa trápim s problémami so srdcom a chcela by som zistiť, či niektorá z vás zažila, či zažíva niečo podobné... Po 17.mes dojčenia som bola nútená odstaviť dcérku pre hormonálnu liečbu cisty na vaječníku (duphaston, norethisteron). A vtedy to začalo... Raz za čas som pred spaním mala divné pocity v oblasti srdca, musela som sa posadiť, nevedela som lapiť dych a srdce mi buď šialene bilo, alebo ledva tĺklo... (pulz cca 130, alebo ledva 45)... Postupne sa mi pritažovalo, klesol mi tlak na 80/50 bývam nesústredená a veľmi unavená... Ráno sa budím unavenejšia ako zaspávam... Otrasne ma bolí hrudná chrbtica mrdzi lopatkami a aj ma občas sekne... Podla neurologičky som ok... Na kardiológii mi zistili extrasystoly, arytmiu a bradykardiu striedajúcu sa s tachykardiou... Čakám už 4 mesiace na vyšetrenia v BA... No osobne si stále nemyslím, že pôvodca mojich problémov je srdce... Hormóny podla HP mám ok... Štítnu žlazu vraj tiež (keď endokrinolog videl výsledok od obvodnej, mávol rukou a ani krv mi nevzal... sono ok) Stále som nesústredená, býva mi občas na odpadnutie a pichá ma pri srdci, ale sú dni keď som úplne fit... A preto mám nádej, že to nemusí byť srdce... Veď keby je choré, tak zle pracuje stále či?? Zažili ste niečo podobné?? Každá rada, myšlienka, postreh... môže pomôcť 🙂 Ďakujem
Jogu, kľud, nestresovať... Nie je to psych. ochorenie, ale stres to zhoršuje... V podstate sa s tým mám naučiť žiť... Zhodli sa na tom NUSCH, SSUSCH, aj môj kardiológ... Neurológ má zviazané ruky, môže dať max lieky... a to nechcem, dúfam, že to zvládnem... Hlavne je málo informácií stále na nete o tom, tak musím pozistovať
Áno, to je pravda, že stres a nepokoj to zhoršuje, len niekedy je ťažké nestresovať, keď si srdce bije mimo rytmu 🙂 ´tých možností je asi viac, no niektoré sú invazívne, dokonca sa zvykne aplikovať aj botulotoxín, vraj regeneruje nervové zakončenia, ale ako som sa dočítala, nič z toho nie je trvalé a nie je to ani liečbou príčiny choroby, len zmiernením príznakov... tak ti držím palce, nech si čo najviac v pokoji a nech sa aj tvoje telo zregeneruje 🙂
Ahojte žienky, ako ste na tom s odstupom času? Nejaká zmena? Mne diagnostikovali aj hit... Momentálne zase behám po doktoroch 😶 Plus táto Corona, už mi z toho šibe...
@mamina_tatiana dobrý večer....
Prešlo nejaké obdobie ale až teraz sa k tomu dostávam. Ako sa máte dnes? Pýtam sa leno presne to osm zažila. Ja nízko tlaková som po smrti blízkych osôb zrazu dostala vysoký tlak a prwstala vidieť na oko. Odvtedy už je tomu 6 rokov pomaly chodím na kontroly ale nič nenašli. Lieky beriem na tlak ale viac mi škodia... Mávam nízke tlaky, pocit. Ze sa neviem nadýchnuť ci pichanie nád prsníkov....
Práve idem na kardio tak som zvedavá... Cítim každé iné za búšenie aj Extrasystoly a môžu mi hovoriť o psychike.... Kto nezažil nepochopí.... Mozemat doma pohodu aj sa hrať s deťmi ale cítim to...
@nat23 ajoj, mozem sa opytat, ako sa mas s odstupom casu? ako je to s tymi extrasystolani?
@lussinka23 dobrý deň, mám to isté... Môžem sa spýtať, zistili vám niečo? Ako ste na tom dnes? Ďakujem
Dievčence je to možné že toľko nás má takýto problém?? Mne to začalo pred cca dvoma rokmi. Ale mala som vtedy dosť stresové vypätie tak som to prikladala tomu. No keď to neprešlo začala som behať po lekároch. Od internej, zmena obvodného, zmena gynekológa, kardiológ, vyšetrenia krvi stále všetko vraj v norme. Posledne som chcela na vyšetrenie štítnej (aj zrak mám úplne otrasný, ale podľa očnej ho mám iba mierne zhoršený 🙄) vlasy to je tragédia to mám neustále po celom baraku to ani psov mať nemusím v byte....no a z krvi na hormóny zas všetko že mám v norme... Ja už neviem čo mám s tými extrasystolmi robiť 😭 Keď som mala holter a aj sono vtedy ako na tú potvoru mi išlo srdiečko ako hodinky!! Inak ich mávam denno denne stále. Neprišli niektorej na niečo nové? 🙏🙏🙏
@mokaky to presne ako keby som ja písala 🙈 ja mam tiež všetko v norme, vlastne podľa lekárov som úplne zdravá, akurát sa tak vôbec necítim 🙈aj ja som mala 7dnovy holter a srdce mi išlo ako na potvoru oveľa lepšie... 🙈😂
@andrea2118 a doposiaľ nič nové? Mne dali holter na 24hodin. Aj tak všetkým príde že mi nič nieje. Ale keď mi príde taký hnusný stav (točenie hlavy, na zvracanie, hnačka, tachykardia a extrasystoly) asi ani žiaden lekár by nezostal v kľude 😢 Ja sa už aj bojím ísť na ďalšie vyšetrenia lebo už si myslím že mi to srdiečko už ukázalo čosi 😁 Čakala som že sa to v lete zlepším. Predsa slniečko klud....ale mám to všetko aj tak 😢
@mokaky ja môžem povedať, že oveľa lepšie... Prestala som sa na to sústrediť, nastúpila som do prace, ale hlavne, všetko je v hlave. Začala som cvičiť na chrbticu smsystem lebo ja som mala aj mam posunuté platničky v krčnej. A to mi to spôsobuje. Ale hlavne mi pomohlo to, čo mi poradila psychologička, zamestnať hlavu a prestať sa na to sústrediť... A aj keď to príde, povedať si, že tento stav už poznám a ze to nieje nič vážne... Trvá mi to už dva roky a stále žijem 😂🙈 myslím, že naozaj všetko je v hlave dievčatá, držím palce ❤️
@hana32 sice sa nepytate mna ale odpoviem nech to vidia aj druhý ze ako sa vodi jednej z nas. Ja som bola uz aj na plucnom a tam tiež ze mám všetko v poriadku. Tal opat išla na interné. Na ekg mi zaznamenalo. Pri pocuvani fonendoskopom (ci ako sa to píše) tiež poculi..ze ako casto to mam. Reku denno denne cele dni. Tak mi vzali krv vsetko som mala dobre a aj histamin vraj dobre....tak berim uz par dni Betaloc a mam to menej. Neteší ma ze beriem lieky ale uz je toho vela 🙄 Nas rodinny lekar mi povedal aby som si dala tri mesiace poctivého každodenného behu a zdravšie jedlo a po troch mesiacoch sama uvidim ze sa to zlepší. Tak idem do toho...srdce je predsa sval a je pravda ze sme ludia za poslednu dobu dost zleniveli. Bud dara ak mi miekto tiez napíše ako pokracuje 🙏 všetci sa drzte v zdravi ♥️
@hana32 U mňa je to na striedačku. Niekedy to necítim vôbec, inokedy intenzívne. Ale tiež to beriem tak, že ma to doteraz nezabilo, tak to zrejme nebude vážne. Chodila som na rehabky, zásadne mi to nepomohlo, z elektriky mi bolo ešte horšie. Pomáhajú mi, keď je to už nepríjemné, najmä uvoľňovacie cvičenia na chrbticu (videá na youtube - rýchla fyzioterapia). ale zrejme to úplne už neprejde.
žienky, ani som netušila, že je vás toľko, čo poznáte tieto stavy... mne je už niekedy do zúfanie.. posledných 7 mesiacov chodím po lekároch, tŕpnu mi ruky, nohy, krk, hlava, tvár, ale najviac ma trápia extrasystoly... zdá sa mi´akoby sa menila časom ich kvalita.. najprv so pociťovala len zosilnené údery, teraz mávam pocit takého silného úderu v hlave a niekedy sa mi zdá, akoby sa srdce vo mne mrvilo a potom aj niekoľkokrát za sebou úder, nič, úder, nič, úder, nič... mala som 3dňový holter, namerané KES a občasne aj SVES, jeden deň dokonca 1516 KES... chodím na neurológiu, všetko ok - tetania neg., kliešť neg., magistrálne cievy ok, ct a mri hlav ok. mám vystúpené dve platničky v krčnej a jednu v hrudnej, ale len s minimálnym tlakom na durálny vak (i keď z MRi je zrejmé, že je tam zúženie vaku, žiadny lekár si to nepozeral...) Na endokrin. som nebolo, len na internom, tam mám všetky hodnoty ok, ale internista mi povedal,že to čo je v krvi nemusí zodpovedať hodnotám minerálov v svaloch a kostiach, ale to bohužiaľ nevedia merať (svaly). POdľa ortopéda to spôsobuje hernia platničky v krčnej, podľa neurológa nie... idem ešte na gastro, ale tiež som v stave, že neverím a pochybujem, či lekári dostatočne vyšetrili všetko. Občas si poviem, že to nebudem vnímať, ale keď mi je horšie, tak sa nedá..... Napr. stačí, že idem rýchlejšie, zrýchli sa mi tep a keď zastavím, hneď preskakuje srdce a ja som zase vystrašená... a môžem povedať, že psychika tu zohráva rolu tiež, neviem vôbec spávať v noci, ale ja mám pocit, že to prišlo až vtedy, keď mi nevedeli povedať, z čoho to je....Uvažovala som aj o tradičnej čínskej medicíne... čo vy?
@amelee prišli vám už na niečo? ako sa máte teray? Ja mám hlavne KES a je to čím ďalej, tým horšie
@amelee prišli vám už na niečo? ako sa máte teray? Ja mám hlavne KES a je to čím ďalej, tým horšie
@evrlina ja som si pochodila všeličo možné a nakoniec som išla ku psychiatricke a som už rok na AD. Bala som sa toho ako čert krizu ale konečne normálne fungujem! 🙏 Sem tam príde na mňa rôzny hrôzostrašný pocit ale poviem si že viem už čo to je a že to prejde. Srdiečko už ide normálne a konečne som si to všetko prestala všímať. A presne takto pochodilo veľa ľudí. Neviem či je to ozaj dobou ako každý vraví…no neviem. Ja si myslím že nám niečo napáda nervový systém/ preťaženie a už to potom ide.
@evrlina ja som si pochodila všeličo možné a nakoniec som išla ku psychiatricke a som už rok na AD. Bala som sa toho ako čert krizu ale konečne normálne fungujem! 🙏 Sem tam príde na mňa rôzny hrôzostrašný pocit ale poviem si že viem už čo to je a že to prejde. Srdiečko už ide normálne a konečne som si to všetko prestala všímať. A presne takto pochodilo veľa ľudí. Neviem či je to ozaj dobou ako každý vraví…no neviem. Ja si myslím že nám niečo napáda nervový systém/ preťaženie a už to potom ide.
@mokaky ja som práve vysadila AD a od vtedy je to horšie...mám aj lepšie obdobie, ale bez AD sú tie KES strašné

http://www.biocitia.eu/neurovegetativna-cievna-...
Hmm, nerozčuľovať sa kvôli hlúpostiam... Hotovo. 🌞