Assiduo - endoskopické vyšetrenie v celkovej anestéze

nattinatta
15. sep 2022

Čaute,

Assiduo Endoskopické vyšetrenie v celkovej anestéze: kolonoskopia, gastrofibroskopia

ma nikto skúsenosti ako to prebieha a ako to je cenovo? Ďakujem za informáciu

dominikak4
15. sep 2022

@nattinatta Ahoj, ja som tam absolvovala všetky vyšetrenia - gastrofibroskopiu asi 3x, rektoskopiu 1x a kolonoskopiu - 1x, vždy som mala iba "náladovku" a všetky vyšetrenia prebehli bez traumy a extra bolesti, lekári sú tam veľmi šikovní, resp. boli keď som tam chodila, ale určite sa to nezmenilo. Podľa mňa vôbec nepotrebuješ celkovú anestézu, je to zbytočný nápor na organizmus a dokonca si myslím, že je lepšie ju nemať, aby si mohla spolupracovať s lekárom. Hlavne pri kolonoskopii som musela spolupracovať, natáčať sa lekárovi ako potreboval, upozorniť ho keď som cítila príliš tlak atď, je to menšie riziko, že ti lekár prepichne črevo pri zákroku. Ja keď som čítala to ich vyhlásenie čo mi dali podpísať, že súhlasím s rizikami vyšetrenia, tak som sa definitívne rozhodla, že jednoducho pri tom budem hore a hotovo. =)

nattinatta
autor
15. sep 2022

@dominikak4 potrebujem aj výmenný lístok?

oli18
16. sep 2022

@nattinatta ano, vymenny listok ti da obvodny. Najprv pojdes na konzultaciu s lekarom a on potom rozhodne, ake vysetrenie ti spravi a objedna ta. Neboj sa, neboli to. Ja som mala naladovku a nic som necitila, ani som si nic nepamatala. Mala som obe vysetrenia robene uz x krat.

dominikak4
16. sep 2022

@nattinatta ja už ani neviem, je to súkromné zariadenie a hradíš si tam starostlivosť, takže podľa mňa z toho vedu nerobia. Ja som tuším lístok ani nemala, ale ja som prestupovala od štátneho lekára. Veď lístok sa dá doručiť aj dodatočne, konzultáciu spravia určite aj bez neho, nerobia tam z toho vedu, oni tam z ničoho nerobili vedu a preto som tam "rada" chodila. Oni tam majú aj psychológa, ktorý pomáha pacientom s vážnymi diagnózami a raz som tam mala slabú chvíľku po zákroku a rumázgala som tam na chodbe (ale ja som sa bála tej vážnej diagnózy) no a tá pani si ku mne sadla a pamätám sa, že ma upokojovala, bola veľmi milá. To sa mi u štátneho lekára stať nemôže, ale tak do Bratislavy mi je to z PN ďaleko....