icon

Ataky a závraty vo večerných hodinách

rastik13s
10. dec 2025

Od októbra mam z nezistených príčin vo večerných hodinách v kľude alebo spánku ataky. Prejavuje sa to tak ze cítim nevoľnosť, závrat, teplo a v kľude z ničoho nič vysoký tlak 150/100. Bežne večer 19-23 ale Naposledy som sa v noci zobudil na pocit závratu a vracania.
Do toho príde potreba stolice a močenia - Častého počas trvania ( ako by sa telo muselo vypraznit) .
Potom príde pokles tlaku zívanie, zimnica triaška, svalové šklbanie.
Krvné testy a moc v poriadku. Bolesť ľavého boku od lopatky po slabinu.
CT+ MRI hlavy ok., ct obliciek, vyšetrenia štítna žľaza OK, Gastroskopia iba helikobakter, CT hrudníku OK, karidolog OK, internista hľadá.
Od októbra mi nikto nedokáže povedať čo mi je, už som zúfalý.
Prosím o reálne skúsenosti.

anonym_17a265
10. dec 2025

Ja som mavala podobne tazkosti. cez den v poriadku a v noci som sa budila s podobnymi priznakmi a navyse tep som mala cca 130-160 vtedy mi uz manzel volal sanitku. Vysledky vsetko v poriadku. Napokon to boli uzkosti.... Kontaktuj psychologa resp. psychiatra. Drzim palce.

pjeria1
10. dec 2025

tiež mi to evokuju úzkosti.

martinka17
10. dec 2025

Opisuješ panické ataky ale nepíšeš ako si dopadol u psychológa a psychiatra. Alebo ťa tam ešte nik neposlal? Lebo toto je stres, vyčerpanosť....

anonym_5ea4ad
10. dec 2025

ucebnicova panicka ataka, objednaj sa k psychiatrovi

magdalienka11
10. dec 2025

@rastik13s máš úzkostnu poruchu.

rozculena
10. dec 2025

@rastik13s zaujalo ma toto :Bolesť ľavého boku od lopatky po slabinu.
V akom stave máš chrbticu?

rastik13s
autor
10. dec 2025
@rozculena

@rastik13s zaujalo ma toto :Bolesť ľavého boku od lopatky po slabinu.
V akom stave máš chrbticu?

@rozculena malý náznak skoliozi podľa neurologicky. Ešte ma čaká kolonoskopia a EMG na tetanu. No nechávajú to skôr ako poslednú možnosť z dôvodu jemne zvýšeného vápnika na začiatku a reninu a zväčšenej panvičky ľavej obličky. CT brucha okrem toho mierneho zväčšenia neukázal nič aj keď sa prvotne myslelo ze môže ist o obličkový kamen.

rozculena
11. dec 2025
@rastik13s

@rozculena malý náznak skoliozi podľa neurologicky. Ešte ma čaká kolonoskopia a EMG na tetanu. No nechávajú to skôr ako poslednú možnosť z dôvodu jemne zvýšeného vápnika na začiatku a reninu a zväčšenej panvičky ľavej obličky. CT brucha okrem toho mierneho zväčšenia neukázal nič aj keď sa prvotne myslelo ze môže ist o obličkový kamen.

@rastik13s podľa mňa to máš od chrbtice,presne takto to prebieha aj u mňa.
Vystreľujúca bolesť do slabín je z chrbtice.
Niekedy,keď si ľahnem na bok,tak mi trnie zadok a stehno,keď si ľahnem na chrbát,trnie mi celý chrbát a 2x to vyústilo až do panických atakov. Dva týždne som to mala,nielen večer,ale aj cez deň.

irusa
12. dec 2025

Tetania

anonym_97ced7
13. dec 2025
@rastik13s

@rastik13s riesila by som psychologa/psychiatra este, do liecby ti moze nieco pridat
A akoze IBA helicobacter? Mne kym prisli na helicobactera som si myslela, ze mam kazdy den infarkt a umieram, bolesti, tocenie hlavy, pocit na zvracanie atd atd
Toto si preliec!

akinom72
15. dec 2025

@rastik13s Takto sa prejavujú panické ataky.. Obvodný lekár by ti mal doporučit návštevu psychiatra. Psychiater ti pomôže pochopiť, čo sa s tebou deje a naučí ťa ako postupovať pri panických stavoch a môže ti predpísať aj liečbu antidepresívami.