Autoimúnna metaplastická atrofická gastritída
14. okt 2025
Ahojte moja diagnóza od roku 2022 je v nadpise. Ešte pridávam -APCA pozitívny. Chronická anémia, nízka B12. Málo kyseliny. Pálenie záhy. Naštudované to mám, viem že tam je prognóza rakoviny žalúdka. Mám neskutočný strach. Budúci týždeň idem na kontrolu na hadicu. Má niekto rovnakú diagnózu? Ako sa stravujete, čo užívate? Mne liečbu nenasadili žiadnu, len užívanie jablčného octu na zvýšenie kyseliny. Sama som si nasadila železo a dva týždne dozadu,keď mi zistili málo B 12, tak až vtedy mi predpísali tablety B12.
Čo robiť aby sa moja diagnóza nezvrhla na rakovinu žalúdka? Mám fóbiu z rakoviny a veľký strach....

@anonym_autor neboj sa, po case ti to prejde,Snaz sa na to nemysliet,a hladaj si konicky, co ta bavia,Akonahle ti to pride na mysel zacni nieco robit, take nad cim musis teda tou pracou rozmyslat,. alebo citat len pozitivne , na zasmiatie vtipy.,pribehy uzdravenia.Daj si napr.do vyhladavaca zazracne uzdravenia,Ci si ,alebo nie si veriaca aspon strelne PANE BOZE POMOZ,opakuj opakuj, pokial sa neukludnes...Viem ,co to je ten mozgovy strasiak,,ja som mala taketo exesy strachu, ze som sa bala az zaspavat,. ale ten moj strach nebol na chorobu, bol z inej priciny, Trvalo mi to skoro 2 roky,,Nepomohol ani psycholog,,zacala som rozne prace, ruvne hackovanie ,strikovanie ,, pomaha u zlozite vzorky, kde musis pocitac očka, .proste robit aj namahave cviky, ale aby ti zas platnicky nevyskocili,Ale radcej daj na psychologa,,,tuto psychiater nepomoze, lebo zase len lieky proti depresii...Daj si predsavzatie,ze do pol roka z toho s bozou pomocou veris ,ze to z teba vyleze .Prajem skore uzdravenie, a neboj ziadna rakovina, to mas len stresy.