Bechterevova choroba po pôrode
8. nov 2025
Ahojte. Po porode mi zistili obojstranne Sakroileitidu a mam pozit HLA B27 a neskutocne bolesti hrudnej chrbtice. Dviham babatko a neda sa inak lebo mala ma iba 3 mesiaciky. Kontrolne reumatologicke mam o mesiac. Zatial neuzivam nic. Velmi sa bojim ako to bude do buducna a ze ci sa budem zvladat starat o malu. Prosim ste na tom niekto podobne ? Dakujem
@matka111111
Ahoj, moja manzelka to ma diagnostikovane takisto po porode (druhom). Zaujimave je, ze tak ako pise vyssie "anonym", par mesiacov pred otehotnenim sa liecila antibiotikami z pozitivneho nalezu boreliozy. Momentalne je v kupeloch.

@matka111111 Budem tak troška hádať – ako vidím, mala si relatívne nedávno kliešťa. Borelióza sa hlavne pri HLA B27 (neviem, či heterozygot alebo homozygot, to neuvádzaš) prejavuje presne ako popisuješ. Takže skoč k lekárovi a povedz mu, nech skontroluje protilátky proti borelióze (keď nebude chcieť, tak si to zaplať súkromne – alebo zmeň doktora). Stavím sa, že budú pozitívne. Ak nie, tak ešte ďalší taký spúšťač je stres alebo problémy so zubami. Proti stresu je tu kniha „Letting Go“ – špeciálne odporúčaná pri HLA B27... vždy som uvažoval, na čo ja toto všetko viem, a možno práve na to, aby som ti to tu napísal. Veľa šťastia, všetko bude OK, hlavne odstráň stres.