Belara a vznik akné

17alexis
17. júl 2015

Prosim vas, je tu niekto, kto z tejto HAK dostal, resp. sa mu zhorsilo akne? Som po liecbe Roacutanom, HAK som pocas liecby nebrala. Tvar uz bola po ukonceni liecby celkom ok, sem- tam sa mi nieco vyhodilo, ale aj rychlo zmizlo. Dnes beriem tyzden Belaru a zacalo sa mi vyhadzovat akne. Uvazujem, ze po dobrati blistra ju vysadim. Myslite, ze mi to akne s dobratim zmizne? Ake mate skusenosti? Davno pred tym Roa som brala hak, ale ta mi akne nezlepsila ani nezhorsila, sposobovala mi ine problemy. Uz ma chyta zufalstvo. Dakujem za odpovede.

danielka2011
19. máj 2020

@17alexis ahoj, prosím ťa vidím, že to je starší príspevok, ale tiež mám ten problém s Belarou. Na 8 deň od užívania, veľmi zhoršená pleť. Zaujíma ma, či ti to potom prešlo.

17alexis
autor
19. máj 2020

@danielka2011 ahoj, medzitym som zmenila gynekologa, ten mi povedal, ze v mojom veku, vtedy som mala 26, ked som sem pisala, to nie je vhodna antikoncepcia. Dostala som Yadine, uplne super a musela som znovu podstupit liebu Roacutanom lebo nic mi nepomahalo. Potom som uz bola ok. Vyrazky mam stale nejake, ale nie je to nic hrozne, vobec sa nemalujem. Po tej Belare to bol des. Teraz uz antiku neberiem a stale je to ok.

danielka2011
19. máj 2020

@17alexis a ten Roacutane, tam si mala zhoršenie? Mne ich raz chcela kožná predpísať, ale bála som sa ich veru.

17alexis
autor
19. máj 2020

@danielka2011 neboj sa. Prvy tyzden uzivania sa plet zhorsi, ale potom uplne super. Nemala som ziadne vedlajsie ucinky, ja som vsak mala hroznu plet od puberty a po uzivani Roa sa mi akne vratilo asi do roka, tak som ho brala znovu, potom sa vratilo vdaka tej Belare, tak som ho brala zas a potom uz bolo dobre. Pozitivny vedlajsi ucinok Roacutanu bol v tom, ze sa mi nemastili vlasy, stacilo ich umyt dvakrat za tyzden, inak som ich musela umyvat denne.

danielka2011
19. máj 2020

@17alexis ale v letných mesiacoch sa nesmie používať že? Takže teraz by mi ho ani nedala. A ja som sa bála tých depresií popravde. No ja som takú pleť ešte nikdy nemala zlú ako teraz

17alexis
autor
19. máj 2020

@danielka2011 nemalo by sa, ale ja som ho brala aj v lete presne po vysadeni tej Belary a nevadilo mi to nejako. Natierala som sa opalovakom a bez problemov. To uz asi skor zalezi od dr, co ti na to povie, ci ti ich da aj v lete. Keby si citila, ze depkujes, vzdy vies tie lieky vysadit. Chodila som na krv uz neviem, ako casto kvoli pecenovym testom, to sa musi. Vysledky som mala vzdy ok. Roacutane velmi odporucam.

danielka2011
19. máj 2020

@17alexis ja sa naň odhodlávam priznávam už 12 rokov 🤦‍♀️. Ja neviem akosi sim sa ho bála. Ale teraz mi fakt vadí tá pleť, veď už idem mať 34 rokov a furt jak pubertacka

17alexis
autor
19. máj 2020

@danielka2011 mavas depresivne stavy, ze sa toho bojis? Ak ano, tak by som to toho nesla. Ale ak si v pohode, tak myslim, ze nemas co stratit. Budes isto spokojna.