icon

Biela bodka na oku: Čo to môže byť?

23. jún 2024

Co to môže byť?

Biela bodka na oku: Čo to môže byť?
tannja
23. jún 2024

To sa vola krupica. Je to taka tvrde podkozne. Treba ist ocnej ona to odstrani. Tvori sa to aj na pleti na tvari kozmeticky to vedia ihlou odstranit.

autor
23. jún 2024

@tannja ja som myslela ci to nebude jačmeň.. včera ma to oko trochu svrbilo a svrbí aj teraz

lukbe
23. jún 2024

Jačmeň by bol asi väčší. Ja si to odstranujem sama. S cistou rukou, len to pretriem, prejdem opatrne nechtom, samozrejme, nie do oka, len po koži.

autor
23. jún 2024

@lukbe aha..mavas to aj ty?

monikabull
23. jún 2024

Je to jačmeň, toto je ten lepší prípad, keď ten "hnis" vidno na okraji viečka. Nahrej si nahrievací vankúšik, ak máš a prikladaj si to na to vrchné viečko a masíruj v smere von. Ako keby si si ho chcela vytlačiť. Alebo si prikladaj vreckovku namočenú do teplej vody. A hlave tá masáž po zahriatí v smere- von z viečka. Ono ti to samé praskne a vytečie preč. Ja som už veľakrát urobila aj tak, že som si to opatrne prepichla a vytlačila. Ale to sa samozrejme, že neodporúča. Alebo si to len vyškrabni čistým nechtom a ešte povytláčaj. 🙂

autor
23. jún 2024

@monikabull jej ďakujem.. a keď to nechám tak?..vadí to?

monikabull
23. jún 2024

Ešte potom býva druhý prípad, keď si nahmatáš hrčku hocikde na viečku, z vnútornej strany bez možnosti "vytlačenia"...Vtedy pomôžu len a len tie teplé obklady, masáže a mastička od očnej. Tam si sama nepomôžeš. Môže to trvať aj mesiac, kým sa toho zbavíš😕...A najhoršie je, že keď sa ti to už začne robievať, tak sa ti to už bude robievať aj opakovane...Je to spôsobené zanesením baktérií do oka, keď si ho pošúchaš špinavými rukami, alebo prievanom, alebo oslabenou imunitou....Tak mi to vysvetlila očná. Takže u mňa je gélový nahrievací vankúšik doma už samozrejmosťou🙂. Nahrievam si ho v mikrovlnke. Kúpiš to za pár eur v lekárni. Potom napíš, ako si sa popasovala s problémom.

autor
23. jún 2024

@monikabull no ja to mam v 38r 1 x..a možno mi to zniesol syn do oka nejakú baktériu..ma 10 mes a často ma chytá za tvar aj oči.. a ma špinavé ruky lebo lóží akurát po zemi

autor
23. jún 2024

@monikabull preto sa pýtam co s tým lebo nemám času na očnú.. a nejako to nebi len trochu svrbí a zastipe

monikabull
23. jún 2024

Keď si to necháš tak, po čase to praskne aj samé. Keď ťa to nejako neobmedzuje, nesvrbí, tak si to nechaj tak. Ako som už písala, toto je ten lepší prípad. S tou "krupicou" mám skúsenosť, že sa robí skôr hocikde na tvári, na pokožke, nie na viečku a je to naizaj, že tvrdé. Tento jačmeň na okraji viečka je skôr mäkší. Veď uvidíš, ale tým nahrievaním a masážou to naozaj urýchliš. Potom sem daj vedieť🙂.

autor
23. jún 2024

@monikabull jej ty si zlatunka ďakujem..

autor
23. jún 2024

@monikabull skúsim to nahrievat

lukbe
23. jún 2024

Áno, občas to mavam, ale nie jacmen, je to akoby taka mini vodnatá cysta.