Biele škvrny na nových keramických korunkách
Je prosím normálne, že na úplne nových celokeramických zirkonóvych korunkách sú biele škvrny a pásiky? Sú dosť viditeľné zblízka- predné zuby. U nikoho som si to nevšimla doteraz.
Čím to je, z čoho, prečo?
Pýtam sa pre informovanosť, skôr než zájdem späť k zubárovi.
Po nasadení som si neuvedomila, že sú viditeľné škvrny, myslela som, že sa "doleštia" zubnou kefkou, pastou...no prešlo pár dní a nič :( Ďakujem za postrehy, skúsenosti...
Tak neviem aké škvrny konkrétne myslíš.. ale zub ako taký nikdy nie je úplne čistý, celý v jednej farbe, tip-top nafotený ako v časopise. Pásiky myslíš akoby ryhy ? A nepáči sa ti to? Pod tou korunkou máš samozrejme svoj zub, ktorý tiež môže “hodiť” tieň. Ale bola by lepšia fotka, ako to vyzerá.. určite si bola aj na skúške, tam to nebolo? Nabudúce treba všetko skonzultovat hneď v kresle, takto je to už naozaj ťažko, keď to máš nasadené. Nie si s tými zubami stotožnená len ty alebo aj okolie si všimlo, ze to nie je ok?
@nikolka232 áno, myslím ryhy a škvrny - vyzerá to ako keď má niekto poškodené zuby- demineralizácia. Skúška nebola, dali mi dole provizórne, nasadili tieto mostíky, keďže nemám predný zub, rozdelili to na 2 mostíky. Prvý moment bol skôr ten, že sú veľké, ale sú pekne tvarované, podstatné pre mňa bolo aj to, že nič nebolelo ... a tú farbu som si uvedomila až doma, za dva dni, aj v práci sa divia... predné zuby sú vrstvené, tak to je písané, tak tie pásiky sú dosť viditeľné + na každom zube biela škvrnka...
Chápem. No niekedy sa v zub.technike vyhrajú viac, ako vie klient “stolerovať”.🙂 mrzí ma, že ti nerobili skúšku.. už tam by ste vedeli doladiť tieto veci, ktoré ti teraz vadia.. Ak sa s nimi nevieš stotožniť, tak mu zavolaj a opýtaj sa.
Chápem. No niekedy sa v zub.technike vyhrajú viac, ako vie klient “stolerovať”.🙂 mrzí ma, že ti nerobili skúšku.. už tam by ste vedeli doladiť tieto veci, ktoré ti teraz vadia.. Ak sa s nimi nevieš stotožniť, tak mu zavolaj a opýtaj sa.
@nikolka232 ďakujem ti za spätnú odozvu, chystám sa tam osobne - nič som nenašla na nete, len akúsi americkú stránku, kde popisujú proces výroby, kde sú popisané chyby výroby, tak som sa ešte chcela s niekým nezávislým poradiť - či sa s tým stretol ešte niekto..
Ja mam ziekonove korunky ale teda fľaky ani škvrny nemam žiadne..urcite by som to reklamovala ak to naozaj vidno..pripadne skús hodiť foto vi to nieje len tvoj dojem
Ak je to vrstvená keramika tak technik tam teoreticky vedel pridať rôzne odtiene a fľaky, aby to čo najlepšie imitovalo anatómiu prirodzeného zuba. Ale ak je to esteticky nevyhovujúce jednoznačne odporúčam opakovanú návštevu

Tak neviem aké škvrny konkrétne myslíš.. ale zub ako taký nikdy nie je úplne čistý, celý v jednej farbe, tip-top nafotený ako v časopise. Pásiky myslíš akoby ryhy ? A nepáči sa ti to? Pod tou korunkou máš samozrejme svoj zub, ktorý tiež môže “hodiť” tieň. Ale bola by lepšia fotka, ako to vyzerá.. určite si bola aj na skúške, tam to nebolo? Nabudúce treba všetko skonzultovat hneď v kresle, takto je to už naozaj ťažko, keď to máš nasadené. Nie si s tými zubami stotožnená len ty alebo aj okolie si všimlo, ze to nie je ok?