icon

Bielenie zubov - prírodné a účinné metódy

janejohanna268
23. máj 2017

Baby chcem si vybieliť trochu zuby a bojím sa experimentovať z pastami , bojím sa o sklovinu.... dajte overený príklad čo vám pomohlo a nepoškodilo zuby dakujem . A zubára neriešim 🙂 resp. zatial nemám až tak hrozné že by to potrebovalo zubára 🙂

Strana
z3
eri444
6. feb 2020

@uhgara áno, môžeš ich kľudne používať aj keď si tehotná, nič sa ti nestane, nemusíš sa báť. Aj moja kamarátka je tehotná a používala bieliace sáčiky a teraz si objednávala aj zubnú pastu od nich.

uhgara
11. feb 2020

@eri444 tak to som rada. Pojdem si ju teda hned dnes objednat, aby som mala do nemocnice, ked pojdem rodit😀 Uz ma to cochvila caka😨🙂

eri444
5. mar 2020

@uhgara a kedy že máš termín? V profile som ti to nevedela nájsť, asi to nemáš uvedené, čo?? A už si si ju objednala? Píšem trochu neskôr, nemám sem chuť chodiť často, tak mi to musíš ospravedlniť. No bola som veľmi zvedavá, ako si dopadla, či sa ti zubná pasta páči, ktorú som ti poradila a preto som sa sem išla mrknúť, že sa ťa popýtam na tieto informácie.

ivanatim
27. máj 2020

@puticka7 @uhgara
Prave ta informacia svedci o tom, ze je to neucinny nezmysel bez ucinnej latky, ktora by dokazala bielit zuby :D boze, ludia, zasnem nad tym co vsetko niektori dokazete kupit a ako lahko sa nechate oklamat peknym obalom a marketingovymi kecami.

doomuska27
11. jún 2020

@ivanatim je super ako si tu idete svoje ale žiaden konkrétny typ tu od vas nevidím je dobre takto dristat a nepodelit sa o konkrétnu vec ktorú vy odporúčate

ivanatim
30. aug 2020

@doomuska27 ideme svoje? to je co za veta? Treba pozriet konkretne produkty na heureke, to je asi najlepsie ako ziskat pravdive info. Tu na modrom konikovi nejake realne pravdive skusenosti asi nenajdes...ved asi si uz pocula aki ludia sa tu pohybuju. Tu si pozri kategoriu o bieleni zubov na heureke, preklikaj produkty a hlavne ich recenzie: https://bielenie-zubov.heureka.sk/
Ak tam produkt nema ziadne recenzie, ale je v rebricku vysoko, je to len o platenej reklame. Ak tam produkty maju aj svoje recenzie a ak je ich dostatok a su pozitivne, je to jasné ze ide o kvalitu.

1didi
17. dec 2020

@ivanatim ahoj, ja som tuto diskusiu zbezne precitala...suhlasim takmer zo vsetkym co pises az na jednu vec.S bielou perlou mam skusenosti cca 10-12r dozadu.Bol to jediny beliaci produkt v mojom zivote a predavali ho vtedy v lekarni.Pametam si to dodnes ze moje zuby boli bielsie dokonca mali az modry nadych 😁.Teraz zacinam nad nou znova spekulovat a tak som si pozrela zlozenie tej sady...obsahuje peroxid vodika.Preco by peroxid obsiahnutu v tom gele nemal byt ucinny ?

ivanatim
1. feb 2021

@1didi Dnes uz peroxid neobsahuje. V tom je ten rozdiel. A ak ano, tak obsahuje len 0,1%, cize nič...preto dnes na bielu perlu ludia len kydaju, právom, kedze neucinkuje. Viem ze pred 10-12 r. ucinkovala, ale dnes uz nie, ma ine zlozenie..enzymaticke, cize nulovy efekt na druhy treti den po ukonceni kury...alebo po naslinení zubov :D

inna345
24. mar 2021

Vybělit zuby pastou bohužel není možné,jde jen trochu osvětlit. Taky jde odstranit skvrny ale je velké riziko poškrábat sklovinu a jako následek citlivé zuby. Co se týká konkrétně pasty Biela perla, dostala jsem jejich výrobek pro těhotné a kojící ženy. To je kategorie lidí která potřebuje extra péči a ochranu,kdo má citlivé zuby a krvácení dásně a zvýšené riziko kazu. Samozřejmě má super recenze na stránkách,ale pojďme vytvořit vlastní názor podle složení. Ano,pasta nemá žádné toxické látky, SLS a podobně a má hodně rostlinných složek.ALE: obsahuje calcium carbonate a sodium bicarbonate- jinými slovy křída a soda! To jsou hodně abrazivní levný čistící slozky, které můžou poškrábat i bez toho citlivou sklovinu. Jdeme dal, ochrana proti kazu: pasta obsahuje sodium monofluorophosphat ve množství 500 ppm,to je dávka pro děti 0-5 let,navíc tato forma fluoridu "působí" pomalu takže vyžaduje čištění minimálně 3 minuty. Ale- dál jdou 2 aktivní formy calcia( calcium glycerophosphate a calcium pantothenate-) co je super,ale fluoridy a calcium nesmí být najednou v jedné pastě,protože spolu vytvářejí nerozpustnou sůl a ani jeden pak nechrání zuby!

daduska28
28. apr 2021

@janejohanna268 Konečne sa môžem zapojiť do diskusie. Polroka používam pastu biela perla a musím povedať z vlastnej skúsenosti že tie zuby sú belšie. Nie je to vybielené ako od zubára ale ten rozdiel tam je a je viditeľný.

A môj názor na diskusie od zubárov o tom že to nepomôže že je to len marketingový ťah tak Vám poviem že každý zubár chce zarobiť lebo dostane za to peniaze, prečo Vám to tu neodporúčajú? Lebo by ľudia nechodili na bielenie a nedostali by peniaze.

Ak chcete pekné belšie zuby tak zubná pasta od bielej perly sa oplatí. Ja ju už používam polroka a som veľmi spokojná.

inna345
28. apr 2021

@daduska28 jste dospěly člověk takže tyhle rozhodnutí jsou jen na vás😊 jedna věc ale je marketingový chod a reklama zubaru a jina- FAKTA a chemie a každý člověk má právo vedet co se mu právě dostalo do ruky a pak si udělá vlastní rozhodnutí,používat to nebo ne🙂 Biela perla to neskrývá- píše to sama na vlastním obalu že v složení je křída a soda. Všichni asi tady víme o skvělé účinnosti sody proti nečistotám v domácnosti. Budete používat sodu na leštění moderní varní desky? Ne,protože jí to poškrábe ( i když ano,očistí!) Tak proč to dělat s tak vzácní věci jako sklovina zubů? Ale zase, je to jen Vaše věc😊 nesnázím se Vás přemluvit, protože na moji řadu jste se neptala ale byla bych ráda kdyby někdo si nad tím zamyslel při výběru pasty ,co všechno stojí za tímhle marketingem. Koneckonců to ušetří v budoucnu čas a peníze za zubaře když budeme vědět jak se správně starat o zuby doma🙏

inna345
28. apr 2021

@daduska28 jinak já nejsem zubařka, takže nenabizim nikomu tady žádné služby bělení zubů 😊 ale snažím se v každé situaci myslet kritický a vždy pochopit technickou stranku problémů, a to ze důvěryhodných zdrojů ,které obsahují fakta,statistiku a důkazy, publikace v respektovaných casopisech. V žádném případě neodsuzují lidi které to nedělají - nemusí mít ani chuť na to ani čas😊

inna345
28. apr 2021

@daduska28 a na závěr,abych se nazdala přehnaně útoční ,kdyz mluvím o konkrétní značce pasty ,abych byla objektivní podívala jsem se na všechny výrobky od Biela perla které měli v názvu "whitening" a koukala jsem na jejich složení. Ano,liší se od pasty k pastě a některé opravdu mají jemné složení. Pokud Vám se podařilo osvětlit odstín skloviny přesně takovou pastou- gratuluji, podařilo se vám najít neskodlivou pastu která splnila vaše očekávání👍 většina past ale má uvedené výše složky,bohužel no.. můžete napsat jakou konkrétně pastu jste používala?

ivanatim
8. jún 2021

@daduska28 Ale ved to je nezmysel. Pasty od Bielej perly neobsahuju ziadne latky, ktore by realne dokazali bielit zuby, takze zuby belsie nemate, mate len pocit alebo robite reklamu. Praveze ich pasty maju ovela mensiu abrazivitu ako ine pasty a naviac neobsahuju ZIADNU latku, ktora zuby dokaze bielit, cize s ich pastami mozete dosiahnut praveze este mensie bieliace ucinky ako s akoukolkovek inou zubnou pastou... A navyse vseobecne plati, ze zuby sa pastami nebielia, len cistia. Na bielenie zubov su urcene ine produkty a metody ako zubne pasty a teda umyvanie POVRCHU zubov...

Strana
z3