Biely flak a bolestivé bodky. Je to rakovina jazyka?
Dobrý večer mam otázočku v ustach pod jazykom mam takýto biely flak a hore tak skôr na boku jazyku bodky ktoré bolia napr pri jedení chcem sa spýtať môže to byť rakovina?

@bara_borka a ten biely flak ?ten neboli myslite ze to je v poriadku?
Tie “bodky” môžu byť afty, skúste si kúpiť na to napríklad kamistad gél. Ten biely fľak podľa mna je normálny, nič tam nemáte
@96sofia96 ďakujem vám za upokojenie
Rakovina určite nie.
Dufam že nefajcite
Príznaky rakoviny jazyka:
Pretrvávajúci biely povlak na jazyku
Červené či šedoružové vredy na jazyku
Krvácanie z jazyka
Bolesť v ústach a krku
Zväčšenie krčných uzlín
Zväčšenie, opuch a obmedzený pohyb jazyka
Problémy s prehĺtaním a rozprávaním
Zmena hlasu
Porucha chuťového zmyslu
Zápach z úst
Necielené chudnutie
Afty sú to, odporúčam Urgo - v lekárni sa dá kúpiť
Nev8em, co moze byt to biele, vacsinou su to neskodne nalezy, ale kazdopadne by to mal vidiet zubar a nie na preventivke v decembri, ale idealne cp najskor. Ako dlho to tam mate? Meni sa to nejako? Da sa to zotriet? Urcite by som nesla cestou samoliecby, pokial to mate prvy raz, moze to byt naozaj iba afta, hlavne ak je to bolestive, ale ak ste to nikdy nemali, radsej by som sla zubarovi.
@bara_borka dobrý deň neviem ako dlho včera som si to všimla neboli to ,nedá sa to zotriet je to akoby také vnutorne nie na povrchu
Dobrý večer. Nemyslím, že ide o afty, väčšinou je v ich okolí mierne začervenaný lem a majú charakter skôr priehlbinky alebo defektu sliznice typicky na pere alebo na vnútornej strane líca, kde častejšie dochádza k mechanickému podráždeniu sliznice. Podľa fotografií to vyzerá skôr ako leukoplakia - akákoľvek slizničná lézia s bielym povrchom, najčastejšie spájaná s fajčením... aj keď podľa fotiek to vyzerá tak ako hovoríte, že ide skôr o nejaký proces hlbšej štruktúry, pod sliznicou. Určite by ste mali čím skôr navštíviť zubára, ak sú to predsa len afty alebo niečo bežné, odporučí Vám správne ošetrenie aby čo najrýchlejšie zmizli. Čo sa týka tej leukoplakie ešte nejde o rakovinu ale má v sebe riziko malígnej transformácie. Ak si chcete prečítať niečo viac, našla som takýto článok od Slovenského spolku študentov zubného lekárstva: https://ssszl.sk/diagnostika-bielych-ploch-duti...
Je úplne pochopiteľné, že máte obavy ale návšteva lekára by mala byť samozrejmosťou. Ak by to nedaj Bože bola nejaká neoplázia, čím skôr sa diagnostikuje a lieči, tým lepšie pre Vás.
Prajem veľa zdravia a nebolestivé vychutnávanie dobrého jedla 🙂
@anonym_autor ako si dopadol???
Zistilo sa niečo????.....pomohlo ti niečo????

Rakovina vavsinou nie je bolestiva. Kazdopadne obratte sa na svojho zubneho lekara