icon

Biely povlak na jazyku

ivette1223
17. dec 2022

Ahojte. Prosim, ma niekto overene rady na biely povlak na jazyku? Mavam dlhe roky mykozu aj zdola, a uz mi to prešlo aj na jazyk, skúšala som vyradiť sladkosti, cukor celkovo, uzivala probiotiká, kúpila si vodičku v lekarni, skusala som kokosový olej, sodu bikarbonu, nic ani za svet to nejde dole ... Vyplachovala som si usta aj cajovnikovym olejom a ziadna zmena už ma ide porazit. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ďakujem

norika23
17. dec 2022

skus skrabku na jazyk mne to pomohlo

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
mamadievcatiek
18. dec 2022

Odporúča sa na 2 týždne tvrdá dieta.Žiadny cukor,med,ani káva,biela múka,alkohol,ani ovocie len kúsok napr.kyslého jablka,ani zelenina ktorá je sladká,napr.cvikla,mrkva,paradajka.Po 2 týždňoch aj nadalej tieto potraviny jesť iba s mierou.

katrin69
18. dec 2022

Keďže sú to kvasinky je to kandidóza a tá nie je len o cukre. Jedna diagnóza neznamená, že je rovnaká liečba u každého. Treba skúšať... Mne pomohlo zvýšiť Béčko. Naposledy som mala biely jazyk, keď som mala chytené aj mandle. Nič som nemohla dať do pusy nie to ešte prehltnúť. Vtedy som mala extra zvýšené Béčko a prešlo to... Po rokoch, keď mám obdobie, že ho neužívam, tak mám podobné problémy a musím zvýšiť vitamíny...

mamadievcatiek
18. dec 2022

Aj pri nadmernom strese sa prekysluje telo.

mamadievcatiek
18. dec 2022

Alebo pri cukrovke...

ivette1223
autor
18. dec 2022

@mamadievcatiek je to možné, stresujem na kazdej chujovine, niekedy mam az panicky zachvat 🤔, cukor mam v poriadku bola som na vysetreni

mamadievcatiek
18. dec 2022

@ivette1223 Čítala som túto knihu,je v nej všetko podrobne popísané.

ika11123
18. dec 2022

@ivette1223 u imunológa ste bola? Predpísali vám antimykotika?

ivette1223
autor
18. dec 2022

@ika11123 nie nebola, bola som u dr a nič 🤷🏻‍♀️

ika11123
19. dec 2022

@ivette1223 určite by som šla pliešeň je nebezpečná zomiera sa aj na to máte ju už v celom tele keďže to máte na jazyku potrebujete antimykotika a určite treba vziať krv či nemáte oslabenú imunitu