Biologická liečba a návrat do práce
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosť, že podstúpil biologickú liečbu a na ďalší deň bol schopný ísť do práce alebo je to skôr na PN?
Ďakujem
@eteew267 to konzultuj s lekárom, lebo tam je veľa premenných.
@zmrzlinka2021 Jasné ja len vôbec neviem čo ma to vlastne čaká tak sa informujem a plus mám dosť fyzicky náročnú prácu tak neviem ako to bude keďže chcem aby mi ta bio liečba pomohla a nechcem to pokaziť tým že sa nejako preťažím v práci a mi to ešte poškodí. Ďakujem
@zmrzlinka2021 Jasné ja len vôbec neviem čo ma to vlastne čaká tak sa informujem a plus mám dosť fyzicky náročnú prácu tak neviem ako to bude keďže chcem aby mi ta bio liečba pomohla a nechcem to pokaziť tým že sa nejako preťažím v práci a mi to ešte poškodí. Ďakujem
@eteew267 moja teta na to chodí, aspoň co od nej viem, tak býva dosť unavena. A pár dní by mala byť oslabená imunita, nemalo by sa chodiť medzi veľa ľudí. Taký kludovy režim.
@eteew267 moja teta na to chodí, aspoň co od nej viem, tak býva dosť unavena. A pár dní by mala byť oslabená imunita, nemalo by sa chodiť medzi veľa ľudí. Taký kludovy režim.
@zuzana9393 Mne vravela sestrička do telefónu, že budem unavená, že musím mať doprovod takže asi budem mimo a plus je to prvýkrát, tak uvidím no ďakujem
Biolku si pichám dlhé roky a vždy som išla hneď do roboty. Zo začiatku som cítila trochu únavu,ale teraz to je už v pohode. Na každý organizmus to vplýva inak niekto má nežiaduce účinky niekto nie.
Biolku si pichám dlhé roky a vždy som išla hneď do roboty. Zo začiatku som cítila trochu únavu,ale teraz to je už v pohode. Na každý organizmus to vplýva inak niekto má nežiaduce účinky niekto nie.
@gaaaa Áno šak toto, že neviem ako ja budem reagovať keďže je to aj prvýkrát ale šak uvidím a aj doktorka mi poviem čo by bolo najlepšie či PN či nie.
Ja si dávam biolku sama doma, prvé razy som bola trošku uvanevejšia ale telo si zvykne. 1-2dni na Pn ti určite neublížia 🙂
@valiant mne vravela že 4 hodiny bude tiecť 😎
@eteew267 mozne to je. Treba sa pytat, alebo pozriet si pre konkretny druh, lebo je ich naozaj viac.
U mna je to Enryvio. Tecie hodinu a hned idem do prace. Predtym ani potom nemam ziadne obmedzenia. Rano sa naranajkujem, idem na infuzku a do robit.
Drzim palce, nech ti zaberie.
@eteew267 mozne to je. Treba sa pytat, alebo pozriet si pre konkretny druh, lebo je ich naozaj viac.
U mna je to Enryvio. Tecie hodinu a hned idem do prace. Predtym ani potom nemam ziadne obmedzenia. Rano sa naranajkujem, idem na infuzku a do robit.
Drzim palce, nech ti zaberie.
@valiant Jasné. Tuším to je Rituximab. Ďakujem ❤
Manžel berie bio.liecbu už nejaky ten rok. Po injekcií je náchylnejší na chorobu... musí sa cítiť absolutne fit, keď si pichá. Ale v práci nie je obmedzovaný. Cíti sa lepšie, ako s inou liečbou. Som rada, že ju berie, zmenilo mu to život.
Určite sa daj vypísať. Ta liečba má taký pekný názov, ktorý nemá veľa spoločného so skutočnosťou.
ja beriem par rokov aplikujem si doma perom 1x mesačne fungujem normalne, o pn som nikdy neuvazovala
Ja si dávam injekciu IDacio všetko dobre ale teraz som počas menštruácie začala silno krvácať a neviem ci je to spoločne s liečbou alebo niečo iné zajtra bežím na gyndu uvidím čo mi povedia mal niekto taky problém?

@eteew267 to konzultuj s lekárom, lebo tam je veľa premenných.