icon

Bojím sa choroby a smrti - ako ďalej?

tomas_simon
13. jún 2021

Ahojte, v prvom rade sa chcem ospravedlnit za dlhy prispevok a za chyby z dovodu ze to pisem na telefone. Moje meno je Tomás a je mi 34 rokov. Som freelencer ako technik (staviam koncertne podia). Moj pribeh zacina 1.5.2019 kedy som bol pracovne v Prahe a silno som si narazil hlavu. Ja som bol vzdy skor, taki ze hocico sa mi stalo tak som to neriesil ved sa zahoji. Vtedy pri tom naraze som nemal ziadnu rano ale necitil som sa v poriadku, malatny atd. Teda som siel do memocnice kde mi spravili CT s tim ze vsetko je okey. Na druhy den mi vsak zacala trapnut prava strana tvare preto som okamzite z CZ isiel domov do ke kde som isiel na neurologiu kde mi opatovne spravili CT a opat vaetko ok, dali mi magbezium a tim sa to uzavrelo
(pamatajte tu pravu stranu lebo to hra v mojom pribehu dolezitu vec). Casom to trpnutie preslo ale vracalo sa to. Cca o mesiac a pol 15 juna sme boli opat pracovne mimo svk v Sofii kde som si siel po hale a z nicoho nic ma zacalo dusit. Dusenie prislo ako oeby od hrudnika z pravej strany
Strasne som kaslal a tyzden som to nechal tak ved iba som choru. No po 2 tyzdnoch to neprestavalo a este sa pridalo problem s prehltanim na pravej strane krku(mam tu na fore tiez o tom prispevok). Isiel som teda k obvodakovi. A zacalo to Gastro-ok, rtg plic-ok, rezonancia krku -,ok, rtg dutiny, ok,trg nejakich vybezkov a chrbtice -ok, asi 5 odbedov krvi, vsetky ok, dalej mr hlavy a usi ok (usi preto pebo ma zacali boliet uz aj usi na pravej strane) dalej 9x roznych orl vsetko, gastro mi robit hadicku do zaludka. , takisto som bol u neurologicku tam tiez vsetko ok. Pecenove testy mi robili a este nieco, sono krku a stitnej zlazy...neuveditr vsetko ok tam tiez vsetko a az 10x orl doktor povedal ze preto sa mi tazko prehkta lebo mam velku mandlu....tak mi vybrali mnadle no co clovek nechcel problem pretrvaval tak to zhodili ze mam zvacsenu nosnu muslu a ta mi robi problemi s prehltanim a ze mam prist v marci ze ju opalia. No ale to som nestihol lebo prisiel covid a akosi som sa stim naucil zit. Ale sak prisiel september 2020. Zacal som mat bolesti v oblasti pecene a vlavej slabine (sanozrejme cely ten rok som mal pocit s trpnutim tvare na pravo a krku) a bolest brucha a palenie v lavej strane brucha...trvalo to dva tyzdne tak idem reku k doktorovi. A zase zacal kolobech. Bol som na krv, gastro aj zaludok aj kolonoskopoa vsetko ok iba ze zvysena kyselina v zaludku ale to mame vsetci usg brucha a odobrana krv na zlcnik, pecen a vsetko ok, urolog-ok, takze som bojoval s bolestou asi 2 mesiace, potom sa pridali bolesti klbov a medzi ramenami v zadu...tak pokracovali vysetrenia, doktor uz bol zufaly tak mi zobral krv na boreliozu a pritom mi povedal neverim ze ju mate ae uz neviem co dalej...neuverite ale mal som protipatky na boreliozu aj na mononukleozu...medzi tim ma zacala pobolievat prava ruka, povedal som to obvodakovi no on iba ze prepracovana ruka ze to prejde. No nepreslo. Zacalo ma v pravo bokiet v podpazusi...(aj o tom tu mam prispevok) ked som to povedal doktorovi tak mi skontroloval a povedal ze uzliny mam ok a nezvacene. Ze iba zapal. Dal mi mast ze to bude iba zapal, asi o dva tyzdne to prestalo....potom sa to zase vratilo na 3-4 dni a potom to zase preslo a striedalo sa to. Samozrejme bolesti brucha pretrvavali dalej aj tie klby- na boreliozu som vybral antibiotika. Medzi tim som si zaplatil komplexnu prehloadju v diagnostickom centre v Saci. Kde som podstupil, EKG-ok, usg brucha-ok, usg uzlin- uzliny zvacsene na pravom krku...zase v pravo a v lavych slabinach kde ma to bolelo. Ale obe do 1cm co je vraj ok. Vyter z konecnoka- krv v stolici nie, krv-ok, psa marker-ok, orl ok, ortoped ze mam krivu krbticu a to podazusie je vraj z chrbtice ze mam chodi na rehabku. Oci ok a este mi robili Ekg v zatazi ok a rtg hrudnika tam tiez vsetko ok.Na zaklade vacsich izlin ma este poslali na hematologiu kde bolo toez vsetko ok. Medzitim sa k bolesti pridalo rezanie alebo palenie v pravo od pupka....najprv len slabo ale kazdym dnom je to palenie vacsie a vacsie, uz ma neboli len pod pazuchou ale m povit ako keby som mal na pravej ruke citlivejsie zily na dotyk a takisto uz sa mi bolest od tej pazuchy az do krka a ako keby mi mierne trpol v pravo jazyk. Samozrjeme pod rukou ma uz boli den co den a niekedy aj cez noc tak ze neviem spat....bol som teda u ortopeda a on mi na to povedal, robite pri pc tal sa necudujte. To bolo vsetko. Tak sa prednedavnom otvorili plavarne tak som zacal plavat....no vsimol som si ze pri zatazi mi strpne ci stuhne cele rameno az ku krku...neprijemne.. a este aby vert nechcel zacala ma boliet este aj prava noha a tiez pocity citlyvych zil na nohe. Niesu viditelne ci zvacene iba ako keby bolestive..Cize sumar po dvoch rokoch? Mam 34 rokov. Do svojej 32 som nikdy doktorov nenavstevoval lebo som im neveril a nemal som nikdy ziadne problemi. Teraz mam 34 momentalne mam problem s prehltanim, bolest pod pazuchou, bolest pod pravy rebrom co by mala byt pecen, a paliva az rezava bolest v pravo od pupka pre ktoru som za posledne dve noci spal dokopy 6 hodin, psyciku mam na bode mrazu....a ked som sa dopytoval svojho obvodaka ako dalej tak mi povedal ze uz nevie co so mnou ze by som mal pouvazovat o psychologickom vysetreni...to ze niesom ok viem ale to je zo zufalstva....nikdy som nebol a niesom hypochonder. Do 32 boli jedine lieky co som jedol bol coldrex a raz som za 32 rokov vybral jedny antibiotika. Preco toto tu pisem? Nepotrebujem sucitz potrebujem skor poradit ako dalej preroze mi to nici veci okolo, psychiku atd. Ano viem ze som chlap a ma byt silny ale dva roky u doktoroch ma priviedli do uzkych ze nie raz som si pritom poplaal. Vsetky vysledky ok a citim sa zle a mam bolesti. Je to normalne? Mate niekto podobne skisenosti? Viete mi poradit co dalej? Zufalost ma uz prinutila riesit aj alternstivnu loecbu no ta mi vsak nepomohla a takisto som skusal CBD no tiez bezvysledne. Psychologicku si chcem riesit najblizsi tyzden. Neviem ako z toho von. Mame s manzelkou pred sebou velke zivotne zmeny a bojim sa nejakej smrtelnej chorobu ktoru neskoro diagnostiku a manzelka tu na vsetko zostane sama. Ano bojim sa rakoviny nebudem Vas klamat a rovnako sa bojim smrti. Dakujem kazdemu kto dosiel az tu a takisto dakujem za kazdy vas postrech,nazor ci radu. Velke DAKUJEM

Strana
z2
tomas_simon
autor
14. jún 2021

@nanka888 Ahoj, bol som aj na imonulogii a tam bolo vsetko ok, na gastro mi robili kompletné testy ake sa len dal, vratane zápalov atd, vsetko negatívne.....az mi doktor povedal ze rád by mi nieco povedal ale ze vraj nieje co lebo je vsetko negatívne.

tomas_simon
autor
14. jún 2021

@meredithh ahoj, ja to beriem, ja si myslim ze v dnesnej dobe je uplne normálne ked clovek navstevuje psychologa ci psiachiatra....bohuzial doba si to ziada, a dakujem aj za takíto príspevok 🙂

Strana
z2