Bojíte sa operácie žlčníka? Ako prekonať strach?
Ahojte, prosím bol niekto teraz nedávno na operácií žlničníka? Ako ste prekonali strach ? Nakoľko mám 2 malé deti , veľmi sa bojím že sa niečo stane , nikdy som nemala taký pocit , strach . Ak máte niekto skúsenosti a rady ako to prekonať budem Vám veľmi vďačná 🙏. Ďakujem
Ahoj ja som bola pred mesiacom v sukromnej jednodnovej. Strach som mala. Narkoza je ako ked vypneš televizor. Za sekundu nevieš o svete.. a či sa zobudí po nej? Určite áno. Ale vzdy a nikdo ta nepresvedci onpochybnostiach. Povec si tak ak sa ma stať nieco tak sa stane. Mozes absolvovat operaciu a na dalsi mesiac budes mat havariu v aute a bude po tebe. Život je nepredvidatelny 😊 nestresuj sa odhodlaj sa a chod do toho. Nič ine ani nezbyva. Je to o tom sa aj premôcť v živote.
@895526 Ahojki,mna to caka o par tyzdnov a tiez si robim ohromne starosti,ake to bude priamo po operacii,aka je bolest,kde presne je bolest,na co sa mam psychicky pripravit .....mozes potom prosim Ta napisat,ked budes mat po op ake si mala skusenosti?V
Dakujem mockrat a drzim palce !!!
@888bublinka888 ahoj , tak mňa to tiež ešte len čaká nakoľko som bola dlhšie chorá tak my to preložili ale určite ti dám vedieť, môžem vedieť kde ta budu operovať v ktorej nemocnici a kolkateho máš termín,? Dakujem
@888bublinka888 Ak ti môžem poradiť,hlavne sa nestresuj,keď budeš už na sále,počúvaj čo ti hovoria sestričky,ani nebudeš kedy a pocítiš,sladkú chuť a narkóza bude účinkovať,po operácii,hlavne nebuď frajerka ako niektoré ženy,že im je dobre a samé idú na záchod,keď žlčník bude laparoskopicky,bolesti ani nie sú,len blbo sa spi s vývodmi,brucho bude trochu nafúknuté ale inak všetko ok,ja mám za sebou aj slepé črevo,nenechaj psychiku aby ťa zlomila.
@895526 ahoj aj ja sa bojím idú ma operovať presne za mesiac v Trenčíne ,tiež mám dve deti a mám strach len z toho, že čo ak sa nepreberiem z narkózy ale už som trochu kludnejšia … nemôžem si to proste tak brať, deti a muž ma potrebujú … držím palce potom píš ako si dopadla ty 🙂 ❤️ držím veľmi palce napokon , veľa ľudom už vybrali žlčník a sú tu 🙏🏻.
Žlčník je nič. Už ho operujú aj na vrátnici 🤣🤣
Mňa to čaká teraz v pondelok 30.6. v Prešove, trochu mám strach z narkózy ale ukľudnujú ma tým, že to robia už na vrátnici.
@tanusha84 Čoho presne sa bojíš? Dajú ti kanylu do ruky (aby ti mohli dať infúziu, resp. potom pred operáciou, nejakú látku ti tam vlejú do žily na uspatie), potom dajú nad teba masku, aby si sa nadýchla, a spinkáš.
Potom sa zobudíš na pooperačke, a cca za hodinu, dve ťa dajú na izbu.
@tanusha84 Čoho presne sa bojíš? Dajú ti kanylu do ruky (aby ti mohli dať infúziu, resp. potom pred operáciou, nejakú látku ti tam vlejú do žily na uspatie), potom dajú nad teba masku, aby si sa nadýchla, a spinkáš.
Potom sa zobudíš na pooperačke, a cca za hodinu, dve ťa dajú na izbu.
@unicornlady už to mám za sebou a išlo to ako z rýchlika. V nedeľu 29.6. som mala príjem, 30.6. má o pol 10 brali na sálu a o pol 12 som uz bola naspäť na izbe prebrata vyrehotaná. Stehy v pupku trošku bolia ale inak pohoda klidek tabaček. Pchaju do mňa ešte lieky proti bolesti a proti zrážaniu krvi.

@jaga18 ja som mala tiež taky veľký, išla som za chirurgom povedala som ku že už nemôžem nič poriadne zjesť ani zeleninu nič co ma semiačka... Samozrejme trosku som to pri kreslila. A hneď som mala papier na operáciu, nevzdávaj sa ak ti robí problémy treba ho dat von, zlcnikovy záchvat je naozaj zlý... Skus iného chirurga