icon

Bola som týraná, dostanem sa z toho sama ?

3. jan 2020

Ahojte, chcela by som počuť váš názor možno aj rady ak niekto bude vediet poradiť.. som chorá na hlavu... velmi mi to prekáža pretože sa citim ako najhoršia priatelka na svete v detstve som bola na škole šikanovaná, vyrastala som bez otca iba s mamou a preto som si neskôr uz na strednej začala kompenzovať to všetko vzťahmi..moje vzťahy boli katastrofalne v prvom som bola psychicky aj fyzicky týrana mala som len 16rokov. Vyustilo to do ostrihania vlasov.. bežne som mala pod krkom aj nôž..Tie ktore si takym niecim bohuzial presli viete ze neni az tak lahke hned ujst a hlavne bez pomoci inych.. riešilo sa to až ked som sa raz zabudla a pred mamou som prešla v kratkom tricku a videla modriny... zbavila som sa ho, neskôr si chvilku aj posedel.. ďalši vztah.." super toto mi urcite vyjde laska az za hrob.." mala som 17 po roku a pol po všelijakych zisteniach nevery a klamstiev atd som si povedala ze ma to nenaplňa a že chcem byt sama chcem si dokoncit skolu a venovat sa sebe a ajtak vztahy v mojom veku nemaju žiadnu perspektivu.. rozišla som sa ..teda lepsie povedane snažila som sa rozisť.. byvali sme spolu mali sme prenajaty byt.. vsetko pochopil bolo to fajn vyriesili sme to ako dvaja dospeli ludia .. ja som si zacala zit svoj zivot stretla som sa s ludmi ktorych som davno nevidela prave koli mojim vztahom a tam nastal ten zlom. Kedy jemu preplo.. vraj že som ho opustila kôli inému.. on ostal bývat v byte ja som.si prisla este pre par veci a vtedy zacal horor na ktory nezabudnem do konca zivota.. skrtil ma , topil ma ..nahanal ma nožom  nakoniec sa snažil bodnut sam seba dotoho ma samozrejme aj velmi zbil a dalej uz ani nemusim pisat. Po ziadnom z tychto zazitkov som to neriesila odbornou pomocou.. nejak som sa ztoho dostala sama a teraz s odstupom casu je mi to jedno teda ja to aspon tak citim.. ale problem je v tom že teraz mam chlapa asi najlepsieho akeho som si mohla vymodliť..cakame aj babo.. ani neverim ze by ma podviedol ani ze by mi nejak ublizil.. lenze asi mam poskodenu psychiku a vo svojom vnutri hlboko za to vsetko asi nenavidim chlapov a tym padom si to chudak vzdy vyzerie on.. neviem si pomoct.. hocikam ide mam v hlave take filmy ze vidim len ako ma podvadza.. ako ma klame .. potom sa neviem udrzat a velmi skaredo mu nadavam..
Neviem co mam uz robit ked to namna pride ten zachvat nezastavi ma proste nic ja si aj poviem ze sa mam ukludnit ze to tak urcite nieje.. ale nieco vomne proste ide dalej a nici ho slovami a potom si balim veci a odchadzam a takto dookola.. myslite ze som proste taka povaha alebo nato moze mat vplyv moja minulost.. myslite ze sa ztoho viem dostat aj sama alebo mam vyhladat odbornu pomoc..dakujem tym co ste to dočitali až sem a ďakujem aj za normalne komentare ak sa najde aspon jeden.

misha666
3. jan 2020

super je to ze si uvedomujes ze s tebou nieco nie je vporiadku... cakas babo... necakaj viac a urcite zajdi za psychlogickou... takymto spravanim ublizujes aj babatku...lebo zachvaty v tomto obdobi vplyvaju aj na babo... drzim palce

kopytko03
3. jan 2020

Nenazývaj sa chorá na hlavu, to rozhodne nie si. Ale odbornú pomoc vyhľadaj. Nemáš v sebe spracované traumy z predchádzajúceho života a sama to nezvládneš. Podľa mňa by si mala absolvovať psychoterapiu, možno aj podporenú medikáciou, ale to musí posúdiť psychológ/psychiater vzhľadom na to, že čakáš bábo. Určite sa do toho ale daj a čím skôr tým lepšie, aby tvoje dieťatko nemalo labilnú a nevyrovnanú mamičku. A aby ťa muž kvôli výkyvom správania neopustil.

ruzasipova
3. jan 2020

Nie si chora na hlavu, len tehotna. 🙂 Teda z vlastnej skusenosti viem, ze ja ked som bola tehotna, tak moj muz strasne trpel. Velmi som bola zla, my uz sme zacali majetky delit a vazne uvazovat o rozchode. 🙂 Nastastie to preslo. Ale tak ako vyssie, aj ja ti odporucam psychologa ak sa to ani po porode neupravi.

brainn_magazine
3. jan 2020

Dobrý deň. Zažili ste si toho veľmi veľa, ale je vidieť, že ste bojovníčka, ktorá má záujem na sebe pracovať. Neutápate sa v svojej minulosti, ale naopak snažíte sa nad ňu povzniesť. Avšak, či si to chceme pripustiť alebo nie, naša minulosť je našou súčasťou a môže nás v našom živote smerovať. Neznamená to však, že keď Vaša minulosť bola tmavá, tak aj ďalší život sa bude uberať týmto smerom. Ako ste napísali, ste tehotná, čo je pre telo veľká "hormonálna búrka", čiže výkyvy nálad sú v tomto období bežné. Avšak životné traumy, ktoré ste si prežili by mali byť pochopené a spracované za pomoci odborníka. Rozhodne odporúčame nájsť vo svojom okolí psychológa, na ktorého sú dobré referencie a poradiť sa s ním. On už bude vedieť, aká pomoc bude pre Vás najlepšia, či už Vás pošle ku klinickému psychológovi alebo k psychiatrovi. Pretože je potrebné myslieť na to, že problémy sa môžu vystupňovať a vždy je lepšie vyhľadať pomoc, čo najskôr. Pomoc psychológa, či psychiatra nie je hanbou, naopak dôkazom toho, že si seba vážite a že Vám záleží aj na Vašom okolí. Držíme Vám palce a veríme, že Vaše tehotenstvo prebehne bez komplikácií. Ak by ste mali nejaké otázky, pokojne sa na nás obráďte 🙂

eliska13
3. jan 2020

Určite to niekde v podvedomí máš uložené.Myslim, že sama sa z toho nedostaneš hľadaj psychoterapeuta nie psychológa.

autor
3. jan 2020

Ďakujem Vam 👍😘

jaskolka
4. jan 2020

Určite nie si "chorá na hlavu" nehovor si tak, más veľké traumy, ktoré si nepracovala a teraz ešte aj v tehotenstve hormóny pracujú. Určite vyhľadaj pomoc, psychológa, psychiatra, je dobré, že si pripúšťas problém, to je prvý krok na jeho odstránenie. Pripadne aj s manželom chod na sedenie s psychológom, určite stresy a zbytočne trápenie v tehotenstve škodia aj bábätku. A môže to aj vyústiť do ťažkej pôrodnej depresie, preto nečakaj a jednoznačne čím skôr vyhľadaj pomoc.

nini1010
4. jan 2020

Nie si chora na hlavu,len si presla tazkymi vecami s ktorymi si sa nevysporiadala vnutorne tak akoby bolo treba.Urcite treba vyhladat dobreho psychologa.Ja som sa sla ku psychologovi poradit aj s ovela menej zavaznymi vecami ako si zazila ty a mala by si to urobit este predtym nez sa babo narodi.Potom uz nebude tolko casu a moznosti a akurat co si pokazus dobry vztah.

marca12
4. jan 2020

Musis zapracovat na sebe. Roky si zila tak ako si zila a hlavne,nemal ta kto naucit zit vo vztahu ako sa spravat, ako spracovat emocie. Co najskor navstiv psychologa,citaj knihy,pozri si videa na youtube,motivacne,zaoberajuce sa nasim vnutrom,sebavedomim.

vierka303
7. jan 2020

Urcite pomoc dobreho psycholofa a terapie..pozri si video od pavel hirax baricak na youtibe preco si pritajujem nevhodnuch partnerov...jednoducho...povod je v tvojom detstve,tvoje podvedomie cjce zazivat to,co kedysi v detstve a ked potom pride vhodnu partner,moze byt aj najlepsi,akoby ti chybalo to napatie..urcite sa s tym zver psycholofovi,on ti pomoze,ako to prekonat,vysporiadat sa s minulostou,nic si nevycitat,lebo ty za nic nemozes.....jednoducho minulost nezmenis,presla si si niektorymi traumami,ktore zanechali stopy,len ver,ze vsetko sa da vyriesit....a ano,ries to,nic neodkladaj,ved ist si za psychologom nie je zoadna hanba