icon

Bolelo vás trhanie zubu múdrosti?

mimulatkoo13
23. aug 2025

Dobrý deň, posledných pár dní mám problémy s uboleným ďasnom z boku na osmičke... zub rastie rovno a nijako sa nedotýka sedmičky no pravdepodobne mi tam vznikol slabý zápal na ktorý mi dva dni dozadu na pohotovosti odporučili dávať výplachy...po dvoch dňoch som sa nakoniec rozhodla že svoju osmičku si chcem dať vytrhnúť aby som stále nemusela riešiť tú bolesť a byť hlavou inde.

Rada by som sa vás spýtala bolelo vás trhanie zubu múdrosti? (z injekciou samozrejme) možno ak má niekto skúsenosti aj s narezaním kedže zub nieje ešte komplet vonku 😕 akože mám za sebou už aj cisársky rez (s komplikáciami), ktorý som zmákla na jednotku ale strach zo zubárov ten aj tak nepominul.

ivik4
23. aug 2025

1 vyberanie ma bolelo aj s injekciami , zvysne 3 vobec 💁🏻‍♀️

blondinka95
23. aug 2025

Mam za sebou 2 extrakcie, prvá s hojenin bola horšia ako porod. Druhá za 4 dni zahojena

procrastique
23. aug 2025

Mam za sebou 4 zuby múdrosti s komplikovaným vyberaním a zašívaním.
V podstate som ani nevedela, že som niekde bola. U zubára absolútne ok a po zubárovi tiež. Jedine, že som vždy mala pre istotu 2 dňové antibiotiká.
Prišla som od zubára domov, počkala dve hodiny a opatrne som sa najedla, porobila si veci do práce a šla spať. Ráno vstala a ani som nevedela, že som niekde bola.

anonym_54b4e0
23. aug 2025

Mne vyberal lebo rastol do dasna krivo a vytiahol ani neviem ako a bolesti ani neviem ze boli jedine bola dlhsie diera v dasne.za mňa fajn úplne

mimulatkoo13
autor
23. aug 2025
@anonym_54b4e0

Mne vyberal lebo rastol do dasna krivo a vytiahol ani neviem ako a bolesti ani neviem ze boli jedine bola dlhsie diera v dasne.za mňa fajn úplne

@anonym_54b4e0 mne chvalabohu rastie rovno ale aj tak nič z toho ak sa má stále zapaľovať ďasno, bojím sa že ak by som to moc naťahovala tak by to bolo ešte horšie.

mimulatkoo13
autor
23. aug 2025
@procrastique

V podstate som ani nevedela, že som niekde bola. U zubára absolútne ok a po zubárovi tiež. Jedine, že som vždy mala pre istotu 2 dňové antibiotiká.
Prišla som od zubára domov, počkala dve hodiny a opatrne som sa najedla, porobila si veci do práce a šla spať. Ráno vstala a ani som nevedela, že som niekde bola.

@procrastique akože snažím sa nemať až taký strach tým že klinika na ktorú chodím je naozaj za výbornú ale ten strach zo zubárov, je to rešpekt.

sisamisaaa
23. aug 2025

Trhanie som necítila ale vrieskala som tak že zubár to ťahal na 3x, nepríjemné to bolo. Ešte ten deň som si dala jeden brufen. U mňa bol problém že mi nedal žiadne inštrukcie a ja som si to inštinktívne vyplachovala a keď to po 6 hodinách stále krvácalo, volala som mame čo s tým a ona mi povedala že to nesmiem vyplachovať a že si mám teraz znovu riadne pohrýzť gázu s znova rozdráždiť a riadne rozkrvácať a nechať tak, len vypľúvať. Tak som to tak spravila a šla spať, celú noc som nespala a vypľúvala ale ráno už bola pekná zátka a žiadna bolesť.

mimulatkoo13
autor
24. aug 2025
@procrastique

@procrastique už to mám za sebou, pri trhaní žiadna bolesť....vôbec NIČ som necítila 😇 uvidím ešte po odznení anestézy ale to si dám ak tak tabletku

alica110
24. aug 2025

Nič som necítila a to mi ho musel vydlabať, vytrhnúť a zašiť 😀

zuzik1407
26. aug 2025

Bola som ťahať na Ukrajine ,tiež komplikované ťahanie,žiadne bolesti,pekne zašite,zahojene....Bez antibiotík....

zuzik1407
26. aug 2025
@alica110

Nič som necítila a to mi ho musel vydlabať, vytrhnúť a zašiť 😀

@alica110 to iste aj ja