icon

Bolesť brucha a pálenie záhy: Ako sa vyrovnať s úzkosťou?

izrasa
5. feb 2024

Ahojte

Od 11 januára som pociťovala pálenie záhy a išla som k lekárke a dala mi nolpazu. Umierňovala problémy ale oni pokračovali. Bola som aj na pohotovosti a krvné testy boli v norme, moč bola v norme ale problémy pokračovali. A aj som bola aj druhý krát na pohotovosti v Malackách a aj som bola v Bratislave. A tam tiež všetko bolo v norme aj moč, sono brucha v norme a CT mozgu norme. Bol len znížený draslík. Potom prišlo bolesť brucha v oblasti žalúdka, chudnutie,, zastavené vetry,sťažené prehĺtanie, najprv bola zápcha ale potom sa to umiernilo a prišla aj stolica. Jem a bolí ma tam a mám aj zastavené vetry. Schudla som. Vážila som 56 kg a spadla som na 48 kg. A potom som pribrala do 51 kg. Cítim sa slabá a unavená a bolí má za hrudnou kosťou, obtiažne prehĺtanie, dýchanie, malátnosť, grganie, pálenie záhy, zima a potom teplo. Niekedy myslím, že ochrniem. Myslím si, že umieram.

Musím jesť aj keď mi je zle. Nechcem schudnúť. Tak jem diétne jedlá.

Nezvracala som nestravevé jedlo a ani krv. A ani v stolici nemám krv. Stolica je či normálna alebo tekutá. Farba je normálna.

Veľmi sa bojím či nemám rakoviny pažeráka. Pane Bože prenasleduje ma to. Trápim sa. Myslím, že zomriem. Mám s toho úzkosť. Plačem a trápim sa. Symptómy rakoviny pažeráka som porovnávala so svojimi symptómami a mala som psychické problémy.

Na gastro mám ísť až 11 marca. Moje úzkostné myšlienky ma ničia, že zomriem a neprežijem to. Neskorý termín. Aj tam sa budem extrémne báť, či to nebude rakovina v neskorom štádiu 😞. Pane Bože chcem žiť.

Aj vy ste mali alebo máte takéto tráviace problémy?

Aj

Strana
z2
kacenocka2
6. feb 2024

@izrasa to ti tak akurát "prospieva" k dg..nestresuj!!!,niesu všetky zdrav.problémy hneď rakovina

siska25
6. feb 2024

@izrasa mam velmi podobne priznaky. Mam komplet orl vysetrenie, stitnu zlazu, sono krku. Nic mi nenasli. Tiez je u mna podozrenie na reflux. Doktor mi predpisal nejake lieky, ze otestujemez ci zaberu, kedze dostat sa na gastro je u nas v meste mega problem. Lieky zabrali. Tiez som mala vselijake myslienky. Mala som spociatku obrovsku unavu, bolest v krku az smerom k hrudniku. Obcas ma palila zaha. Aj bolest zaludka. Ja si myslim, ze chudnes pravevpre to, ze nemas poriadnu stravu. Ovsene vlocky na veceru a ranajky a zelenina na obed mi nepride ok. Zaludok ta moze boliet aj z tej histaminovej intolerancie. Plus k tomu psychika a ide to jedno s druhym.

izrasa
autor
7. feb 2024

@siska25 začala som kýchať a bolí ma celé telo a nala som zimnice. Asi som prechladla 😓😢

16zolik16
7. feb 2024

@izrasa vidis a ty si si myslela že máš rakovinu

izrasa
autor
8. feb 2024

@16zolik16 robila som si test na helicobacter a vyšiel negatívne

izrasa
autor
8. feb 2024

@16zolik16 mám nádchu a som unavená

izrasa
autor
9. feb 2024

@timea301196 nedostatok bielkovín

saska00
28. apr 2024

Ahoj čo ti zistili prosím ta ? Ako sa cítiš dnes ?

saska00
28. apr 2024

@izrasa ahoj co ti zistili prosím ta? Ako sa cítiš dnes?

silverin
21. aug 2024

@izrasa Ahoj, dostala si sa na to gastro vyšetrenie? čo ti zistili?

izrasa
autor
29. okt 2024

@silverin bola som na gastroskopii a tam mi zistili erózie dvanástnika a zápal dvanástnika a to bol hlavný dôvod bolesti. A nám vysokú pravdepodobnosť vredu

16zolik16
29. okt 2024

@izrasa tak keď si bola na gastroskopii tak to ti nezistil vred ?

izrasa
autor
29. okt 2024

@16zolik16 nie. Zápal a erózie na povrchu dvanástnika

16zolik16
29. okt 2024

@izrasa napísala si že máš veľkú pravdepodobnosť vredu, ak by si mala vred tak by to doktor videl

izrasa
autor
25. dec 2024

@16zolik16 a čo sú to erózie?

Keď som hladná hrôza. Keď jem úľava. Po jedle je to super pocit ale neskôr cítim nepríjemný pocit veľkej plnosti a napínanie na zvracanie ale nikdy som nezvracala.

Strana
z2