icon

Bolesť chodidiel, zvláštna stolica, hnačka a schudnutie

petulienka01
29. sep 2022

Dobrý deň žienky!
Prosím pekne o radu. Už som strašne zúfalá. Mám 34 rokov. Môj problém začal 7.septembra. Začali ma strašne bolieť chodidlá. Za 3-4 dní to prešlo. Následne začala som mať čudnú stolicu. Lesklú s hlienom najprv priesvitný hlien potom žltý. Potom stolica bola už žltá, ale normálnej konzistencii. Druhý deň už hnačka. Niekedy skôr voda. Obvodný lekar zobral krv aj moč. Zistila sa anémia. Predpísal Tardyferon. Poslal ma na chirurgiu. Aj on zobral krv . Poslala Má na rtg aj sono. Nič nevideli všetko v poriadku. Dodnes hnačky mám. Za týždeň som schudla 3,5 kg. Beriem Pangrol 20 000, Enditril už aj Sme tu. Na gastro mi dali termín až v novembri. Dnes mi poslali stolicu na vyšetrenie.

Strana
z2
monuska1234
5. nov 2022

@moncikamoni ahoj,tak MR dopadlo dobre,pankreas v poriadku,bez zmeny,ale nasli zlcnikove blato,takze mi budu zlcnik vyberat,chirurg povedal,ze aj ked uz nemam tazkosti,to blato sa casom zmeni na kamene a mohla by som mavat zachvaty,tak radsej s nim von.Vela urobila aj psychika,odkedy mam zasebou MR a kolonoskopiu,tak som sa ukludnila 😊

poopsie
5. nov 2022

@petulienka01 a skúsila si nejesť glutén alebo prestať piť mlieko ?

moncikamoni
5. nov 2022

@monuska1234 aj ja mám pocit,že je to stres..ja nemám že hnačku ale mám stolicu takú hustejšiu ale momentálne nieje formovana skôr ako blato...či ako to nazvať....len momentálne neviem či je to z nervou plus mám antibiotiká.....som ale úplne nervózna...ja sa strašné bojím chorôb...lekárov a všetkého....Teším sa ,že si lepšie na Tom...a pri operácii držím palce.Ako si zvládla Mri a kolonoskopiu?

monuska1234
5. nov 2022

@moncikamoni dakujem krasne ❤️ tu stolicu mozes mat aj zo stresu taku,ja ked som mala psychicky lepsie dni,tak bola normal,akonahle ma prepadla uzkost,vtedy bola ako aj ty opisujes,ale ono sa lahko hovori upokoj sa,sama viem,ze to neni jednoduche...MR uplne pohoda,ja nemam prave strach z takychto veci,mam celkom vysoky prah bolesti,takze som to zvladla bezproblemov.Kolonoskopia tiez pohoda,ani oblbovak som nepotrebovala,zabolelo to mozno 3-4 sek ked siel cez slucku creva,a potom uz sem tam neprijemny pocit plnosti.
No s operaciou to tiez bude zaujimave,nakolko chirurg,ktory mi to mal robit,neordinuje,na nete som sa dozvedela,ze ma pozastavenu cinnost,a k jeho kolegovi idem buduci tyzden dohadovat novy termin,ale pravdupovediac,moc mi ,,neni po chuti" ten jeho kolega,takze uvidime 🙈 mozno budem este zhanat,kedze zatial nemam problemy,tak by som pockala aj na iny termin u ineho lekara.
A ty uz si riesila doktorov alebo sa im zatial vyhybas?

moncikamoni
Autor odpoveď zmazal
moncikamoni
5. nov 2022

@monuska1234 napíšem ti spravu

petulienka01
autor
5. nov 2022

@monuska1234 Hneď lekár poslal na MR?

monuska1234
5. nov 2022

@petulienka01 ano,videl,ze problemy mam dlhodobejsie,bezproblemov ma odoslal,nakolko v aprili som mala zvysene amylazy,tak aby sa vylucil/potvrdil problem s pankreasom

petulienka01
autor
6. nov 2022

@monuska1234 Aj ja mám problémy od augusta, horko ťažko som si vymodlila CT.

monuska1234
6. nov 2022

@petulienka01 no dobre,ze dal lekar ziadanku,drzim paste,nech vsetko dobre dopadne 🍀

petulienka01
autor
6. nov 2022

@monuska1234 Už som ju absolvovala. A žiaden pokrok dopredu.

monuska1234
6. nov 2022

@petulienka01 vysledky ake boli?Nic nenasli?

petulienka01
autor
6. nov 2022

@monuska1234 Výsledok hepatomegalia čiže zväčšená pečeň, čo ju už údajne v poriadku. Lekar ma lieči na stukovanu pečeň, ale mňa má boli na ľavej strane nie na pravej. K tomu už som schudla 6 kg. Veľa sa mi grga.

tina_mk
6. nov 2022

@petulienka01 uz si sa informovala u gastro na test Sibo?

michalszabo
14. jan 2023

@petulienka01 ahoj ako si na tom mas nieco nove ?

Strana
z2