icon

Bolesť hrdla a celého tela

bilotti
2. mar 2023

Ahojte,
Už asi 3 deň ma boli celé telo a nič nevládzem robiť. Do toho bolesť hrdla a nádcha. Viete mi poradiť niečo účinné na bolesť hrdla? Používam tamtun verde ale úľavu necítim žiadnu. Takisto aj antibakteriálne plastiky na hrdlo, čaje a nič. Nerada by som brala antibiotiká nakoľko mi nerobia dobre po ženskej stránke a takisto ani po stránke žalúdka. Aj napriek probiotikám.
Čo pomáha v takýchto prípadoch vám?

Strana
z2
deti95060810
2. mar 2023

skús glimbax...
na na bolest tela Theraflu

athena27
2. mar 2023

Mne vždy zaberie aspirin C a doritricín pastilky

bilotti
autor
2. mar 2023

@deti95060810
@athena27 mne stačí že niekto okolo mňa chorý prejde a takisto hneď ochoriem aj ja. Pri tom vitamín C a D so zinkom beriem na pravidelnej báze.
Ďakujem pekne za rady

simca06022011
2. mar 2023

ja tie napoje celkove ci paralen, theraflu, ... a jox sprej.

monillia
2. mar 2023

Pokiaľ nemáš alergiu na jod,tak na hrdlo je najúčinnejší jox. Plus veľa, veľa vlaznych tekutín

simona20201309
2. mar 2023

@bilotti presne tie isté príznaky mam aj ja
. Paralen ma aj protizápalové účinky, mne sa zdá, že mi veľmi pomohol. Skús

bilotti
autor
2. mar 2023

@simona20201309 myslíš ale ten na pitie však? Horúci nápoj..určite skúsim

simona20201309
2. mar 2023

@bilotti nie nie. Normálny paralen. Klasika. Striekam si aj grepovy sprej z energy, aj tantum verte- podla mna tie spreje sú všetky rovnaké- pomôžu na chvíľu. Ešte ten jox je vraj dobrý, ale ja ho neznesiem.
Doteraz mi nikdy nenapadlo vziať paralel na bolesť hrdla, vždy som ho brala len pri vysokej horúčke, ale zdá sa mi, že naozaj pomohol. + sauna. Ak máš možnosť chod, pokiaľ nemáš teploty.

simona20201309
2. mar 2023

Ešte nikdy mi tak rýchlo neprešla bolesť hrdlo. Len teraz neviem, či vďaka paralenu, alebo saune

bilotti
autor
2. mar 2023

@simona20201309 teploty nemám, no nevládzem sa veľmi ani po dome pohybovať, saunu by som asi
už tobôž nezvládla.
Po paralene tabletke cítim hneď únavu a potom zaspím :D cítim takú úľavu. Ale hrdlo a ostatné príznaky ma veľmi neprechádzaju

bilotti
autor
2. mar 2023

@simona20201309 ale počula som to.. koľko krát šli úplne chorí ľudia do sauny a z nej vyšli takmer totálne zdraví. Niečo na tom pravdy bude.

kristin00
19. júl 2024

@bilotti ahoj, vies co ti bolo ? A co ti pomohlo ? Ja uz 3 den nic nevladzem, vsetko ma boli, hrdlo zapalene.. Teploty som mala len do 37,7, viac nie.

bilotti
autor
1. aug 2024

@kristin00 ahoj netuším, ale trvalo dlho kým som sa z toho dostala

barruna
1. apr 2025

Tiez ste mali niekto, ze dlhodobo mal problem s hrdlom? Uplne cudne to mam teraz, trva to uz asi dva mesiace, raz to pride, potom to odide a takto sa to opakuje.

prvosienka7
2. apr 2025

@barruna Nemáte v práci/doma klímu alebo veľa času tráviš v suchom prostredí? Mne robilo zle, keď sme mali doma stále zapnutú klímu, alebo keď som bola v zime v kancelárii s kúrením naplno. Skús zvlhčovať vzduch a piť viac vody, niekedy vie pomôcť aj takáto banalita 😉

zanettsur
4. apr 2025

premyslam, ci by to nemohol byt nejaky skryty zapal, ked nemas ani teploty ani ziadne ine sprievodne znaky.

lubbi1
8. apr 2025

@zanettsur to napadlo aj mne, niekedy to moze byt kludne nejaka bakteria, co sa tam drzi a nechce sa pohnut, hlavne ked to kolise – raz lepsie, raz horsie. ja som takto mavala anginy jak na beziacom pase a nakoniec to bol zapalena krcna mandla, co som ani netusila, az mi to ORL nasla. takze ak to trva uz fakt dlho, radsej si daj spravit vyter a skontroluj priedusky aj nosohltan, nech to neni nieco zbytocne zanedbane.

prvosienka7
9. apr 2025

@barruna A inak, skús aj cmúľať šalviu, piť teplé nápojde prevažne (ideálne vyhýbať sa úplne tým studeným). myslím, že by sa ti malo uľaviť aspoň na chvíľu. Stále to máš také kritické?

barruna
17. apr 2025

@prvosienka7 Salviu som skusala, dokonca aj vincentku, aj ked neviem, ci je to uplne na hrdlo, proste co sa dalo, to som odskusala 🙂 Ono to troska sice zmierni, to ano, ale uplne to neprechadza.

zanettsur
22. apr 2025

@barruna Tak potom idealne nieco protizapalove. Skus Brufen, mne pomohol uz viackrat, co sa hrdla tyka, ten protizapalovy je 🙏 Mne velakrat staci jedna tableta a pocitim ulavu. Ak by to ale trvalo dlhsie alebo sa zhorsilo, tak radsej sa asi poradit s lekarom, ale verim, ze pomoze 😇

barruna
24. apr 2025
@zanettsur

@barruna Tak potom idealne nieco protizapalove. Skus Brufen, mne pomohol uz viackrat, co sa hrdla tyka, ten protizapalovy je 🙏 Mne velakrat staci jedna tableta a pocitim ulavu. Ak by to ale trvalo dlhsie alebo sa zhorsilo, tak radsej sa asi poradit s lekarom, ale verim, ze pomoze 😇

@zanettsur Doteraz som mala doma len sirup. 🙏 Dakujem za tip. Viem, ze je aj 500vka, nezabrala by mi lepsie ta?

zanettsur
25. apr 2025
@barruna

@zanettsur Doteraz som mala doma len sirup. 🙏 Dakujem za tip. Viem, ze je aj 500vka, nezabrala by mi lepsie ta?

@barruna Vies co, nemyslim si, ze je treba 🙂 V prvom rade sa potrebujes zbavit zapalu, nemas nejake extra silne bolesti, teda aspon som to takto pochopila z toho, co si pisala vyssie.

barruna
4. jún 2025
@zanettsur

@barruna Vies co, nemyslim si, ze je treba 🙂 V prvom rade sa potrebujes zbavit zapalu, nemas nejake extra silne bolesti, teda aspon som to takto pochopila z toho, co si pisala vyssie.

@zanettsur Dakujem, uz je dobre. Musim si zaklopat samozrejme, ale preslo to vsetko pekne 🙂 Neviem, ci som mala niekedy nieco podobne, ze by ma to tak dlho drzalo.

lubbi1
5. jún 2025
@barruna

@zanettsur Dakujem, uz je dobre. Musim si zaklopat samozrejme, ale preslo to vsetko pekne 🙂 Neviem, ci som mala niekedy nieco podobne, ze by ma to tak dlho drzalo.

@barruna tak hlavne, ze pomohol. najhorsie je, ze ono to zvykne zacat tak akoby nevinne a potom sa to vie vliect jak sopel 😂 velakrat si hovorim, ze uz je konecne dobre, a to vacsinou praveze byva len take ticho pred burkou a potom uz aj hlas stracam 😂 no ale teda hlavne, ze si uz ok! 😉

prvosienka7
9. jún 2025
@barruna

@barruna Ja už som si aj 500ku dávala a za mňa super. Hlavne keď ma sekne v krku alebo pri teplote. Jasné, nedávam si to len tak pri prvom kýchnutí, ale keď cítim, že telo fakt bojuje, tak radšej dám silnejšiu dávku a nerozlezie sa to ešte viac.

barruna
10. jún 2025
@prvosienka7

@barruna Ja už som si aj 500ku dávala a za mňa super. Hlavne keď ma sekne v krku alebo pri teplote. Jasné, nedávam si to len tak pri prvom kýchnutí, ale keď cítim, že telo fakt bojuje, tak radšej dám silnejšiu dávku a nerozlezie sa to ešte viac.

@prvosienka7 No predtym som ficala na zazvore s citronom a medom, akoze len toto som si dala na lyzicu, ale tak mne to nejako nepomahalo, skor ako prevencia je to dobre, nie ked mi uz realne nieco je.

zanettsur
11. jún 2025
@barruna

@prvosienka7 No predtym som ficala na zazvore s citronom a medom, akoze len toto som si dala na lyzicu, ale tak mne to nejako nepomahalo, skor ako prevencia je to dobre, nie ked mi uz realne nieco je.

@barruna Suhlasim, to uz ani mne velmi nepomoze, to treba volaco silnejsie 😀

lubbi1
13. jún 2025
@barruna

@barruna vidis a mne ani omylom nenapadne davat si nieco preventivne 😀 to uz musi byt. uzivala kadeco, rozne vitaminy, ale popravde, dlho mi to proste nevydrzalo ani raz, to som sa pokusala uz viackrat 😀 zabudam na to jednoducho. drzim v hlave evidentne prilis vela veci 😀

prvosienka7
24. jún 2025
@lubbi1

@barruna vidis a mne ani omylom nenapadne davat si nieco preventivne 😀 to uz musi byt. uzivala kadeco, rozne vitaminy, ale popravde, dlho mi to proste nevydrzalo ani raz, to som sa pokusala uz viackrat 😀 zabudam na to jednoducho. drzim v hlave evidentne prilis vela veci 😀

@lubbi1 No niekedy ani vitamíny nepomôžu, keď máš ochorieť, tak proste ochorieš 😉

veronnica080
12. aug 2025

@prvosienka7 Jasne, ze mozu pomoct, ale len ciastocne. Ked je niekde rozsirena viroza, tak nepomozu ani tie najsilnejsie vitaminy. 😉

Strana
z2