Bolesť kĺbu na palci na ľavej nohe

mattuliatko30
4. jan 2022

Ahojte, vie mi niekto poradit, uz asi 5 rokov mam bolesti v klbe na lavej nohe na palci, bola som uz asi u 3 ortopedov, pichali mi injekcie, tabletky naposledy svoju vlastnu krv do klbu, chvilku to pomohlo ale bolest je stale, aj v topanke, niekedy to az picha v ňom, sklbe, potrebujem sa tej bolesto zbaviť, dost to obmedzuje, mam problem chodit dolu kopcom na turistikach. Jeden cas som s nim ani pohnut nemala uplne stuhnute. Nema niekto s tym skusenosti?nepomohla vám nejaka orteza alebo nieco, dakujem za kazdu odpoveď 😘😘prikladam aj fotku palca na lavej nohe.

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

Dakujem za hocijaku radu..

vafinka
4. jan 2022

@mattuliatko30 bola si u reumatologa?

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

@vafinka ahoj, no kedysi som bola, ale to mi riesili llby na ramenach, som mala problemy, robili mi myslim aj na to DNA odbery, ale nemala som to vtedy 🙄

vafinka
4. jan 2022

@mattuliatko30 obj sa tam môžeš mať artritídu alebo aj dnu.ries to čím prv

dee01
4. jan 2022

pripnem sa, tiež ma pobolieva, ale na pravej nohe...mám to podobné

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

@vafinka no skusim sa opytat obvodnej, ci aj tamam ist alebo ortopeda teraz ked k nemu pojdem, co chodim s kolenami

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

@dee01 no ja to riesim uz 5 rokov. A neni chvilka kedy to necitim a neboli to.. Dost to obmedzuje..

vafinka
4. jan 2022

@mattuliatko30 spýtaj sa obvodackou a obj sa čím skôr lebo ak máš aj reumu seronegativnu či seropizitivnu treba to osetrit liekmi

dee01
4. jan 2022

@mattuliatko30 mňa to nebolí stále, ale niekedy mesiace vkuse...napr, teraz už nejaký čas vôbec

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

@dee01 mam problem aj ohnut palec dohora.. Ako ked sa clovek stava na špičky to sa nepostavim boli to az reže na tom palci.. Pritom nenosim podpätky anj som nikdy nenosila.. Neviem prečo to mam takto..

simsalabim
4. jan 2022

@mattuliatko30 a aku mas vlastne diagnozu?

mattuliatko30
autor
4. jan 2022

@simsalabim na kolene mam primarna artroza klbu obojstranna, a na ten palec mam cosihallux rigifus 1 sin.

simsalabim
4. jan 2022

@mattuliatko30 ja mam artrozu na oboch klboch palcov, aj vyrastky na nich. Ono sa treba zmierit s tym, ze ten stav sa da iba udrziavat, nie vyliecit. Ja tiez chodim na injekcie, trialux, rebox, laser aj usg, cvicim, uzivam lieky aj kolagen na klby. Bolest samozrejme citim stale, ken intenzita tej bolesti sa meni. Topanky som komplet vymenila, na turistiku chodim s palickami. Operacii sa zatial vyhybam, kedze tam moc prijatelnych moznosti nie je…

savanna
4. jan 2022

A nenosis aj prilis uzku obuv? Dnes su tie strihy v obchodoch absolutna katastrofa, vsetko ma zuzenu spicku. Ja som presla na barefoot obuv a som spokojna.

mattuliatko30
autor
6. jan 2022

@savanna no nenosim snažím sa obuvat volnejsiu obuv ale jeden cas som mavala dost tesnu a aj to mi blizilo..

natalkaa2011
7. máj 2022

@mattuliatko30 Ahojte. Chcem sa spytat, ako ste dopadli. Ja mam tiez opuchnuty klb na palci nohy, viac ako rok, raz via a inokedy menej zacervenale. Ked som bola u ortopeda, liecba ziadna. Ze mam sledovat, ak to bude bolest neznesitelna, tak operacia, ale bolo mi povedane, ze sa s tym da zit. Mne sa aj prsty akoby prekrivali malinko. Takto vyzera rano, ked bol celu noc vklude. Vecer je to horsie.

simsalabim
7. máj 2022

@natalkaa2011 aku mas diagnozu? Aj podla toho sa meni pristup.

natalkaa2011
7. máj 2022
simsalabim
7. máj 2022

@natalkaa2011 tak to mas rovnaku diagnozu ako ja.

mattuliatko30
autor
12. máj 2022

@natalkaa2011 ahoj,,,máš nôžku úlne ako ja... ja som s tým teraz bola v Martine..a už ma zapísali aj na operáciu...:( nedá sa to inak...povedal,že mám veľmi zničený klb..a jedine ho takto zoperovať..akýsi šrob tam dajú..osekaju kosť..vyčistia...a zošrobuju..a budem ho mať bez bolesti..ale nebudem mať na ňom takú stabilitu...ale fungovať budem normálne...len napríklad behať a tak to by bol asi problém...takže o pol roka ma čaká operácia... najskôr mi odporúčali vyčistiť a dať preč osteofyty..ale doktor hneď povedal,že to o rok dva zase tam je..a by som stále chodila na operácie... u mňa je teda jediná možnosť tej operácie , čo navrhol...a to tam mám už 3 stupeň artrozy...a na druhej nohe 2 stupeň..takže aj tam ma to časom čaká povedal.. :(

natalkaa2011
15. máj 2022

@mattuliatko30 dakujem za info. Ja sa skor bojim toho, ako ma to pobolieva, vsimla som si, ze podvedome vahu prenasam ako na opacnu stranu, teda prsty, aby som nedoslapovala na palec a prsty sa mi deformuju a stacaju akoby druhy prst pod treti a podobne.

simsalabim
15. máj 2022

@mattuliatko30 operaciu navrhuju aj mne, len ja sa zatial tomu branim a z viacerych zdrojov mam potvrdene, ze kym sa da, skusit vydrzat, lebo nie vzdy to dobre dopadne a bolesti su este vacsie. Mne sa nepozdava aj zasrobovanie palca v jednej polohe, to, ze nebudem moct byt na spickach a podobne. Radsej by som sla na zbrusenie osteofytov, ale zas mi moj lekar tvrdi, ze tam su rizika, ze sa klb zrastie... v Ruzomberku uz robia aj totalnu endoprotezu, mozno aj to by bola cesta... sama neviem, co robit dalej. Zatial to riesim pravidlenou rehabilitaciu, cvicenim, zmenou topanok - aj ked uz mam velky problem najst nieco, co mi sadne.

mattuliatko30
autor
17. máj 2022

@simsalabim no ja mám už dosť bolesti..chodím aj na turistiku a je to dosť obmedzujúce , tak dúfam,že to dopadne dobre, tak ja nechodím na podpätkoch, takže mne nevadí ,že nebudem na špičkách, ani nebehávam..a turistiku povedal,že budem môcť stále robiť...no tiež sa toho obávam...ako to bude, neviem si to ani predstaviť..a už vôbec nie tie bolesti potom....ale tak povedal,že bolieť ma to potom už nebude... tam mi nič iné nepomôže mi povedal, ani rehabil.ani nič..a osteofyty ,že narastu znovu..možno o rok, dva...takže tak či tak zase by bola nutná operácia....no skúsim ešte naštudovať niečo...ale zatial som na čakačke na operáciu...a kedže mi to hrozí aj na druhej nohe, tak neviem... :(
aké cviky robíš nato?

mattuliatko30
autor
17. máj 2022

@natalkaa2011 no časom sa ti asi budú krútiť..a deformovať...aj ja tak robím...skôr zase cez pätu chodím aby som neohýbala palec...ale cele mi to potom stuhne..musím si to potom cez bolesť naťahovať a točiť..až mi to uplne nestuhne...mňa to bolí už skoro stále..aj v topánkach...nemôže mi nič ani na klb tlačiť...zvrchu...ja nemám ten bočný hoax..čo je naboku tá kosť..ja skôr dohora...

simsalabim
17. máj 2022

@mattuliatko30 ja som komplet vymenila obuv, opatky nemozem vobec, iba rovne, siroke topanky s makkou stielkou+vlozky. Chodim na rozne terapie - rebox, laser, ultrazvuk, trijalux … ustupi zapal z utlaku a bolest. Uzivam lieky na predpis na klby + kolagen. Cviky na naucili na rehabilitacii, tazko sa mi opisuju. S loptickami - hladkou, zubatou, dvihanie na stiedacku palec/prsty, postupne prsty jeden za druhym a podobne. Vytahovanie klbu. Aj mna chodza boli, niekedy viac, inokedy menej, ale boli prakticky stale, len intenzita sa meni. Na dobrych topankach velmi zalezi, mam problem nieco vhodne kupit, ked najdem, casto kupim rovno 2 pary (aj teraz nedavno, slusne topanky do prace). Operaciu zvolim len ked sa uz naozaj nebude dat inak.

lea02
15. jan 2024

@simsalabim bolia tie infekcie? ja mám to isté, a chystám sa s tým lekárovi.

simsalabim
16. jan 2024

@lea02 ake infekcie?

simsalabim
16. jan 2024

@lea02 uz som pochopila 🙈 Ano, bolia. Ten priestor, kam sa to pichne, je uzucky. Robi to iba malo lekarov. Ja ho uz mam taky zuzeny, ze uz mi to pichnut nemozu (a medzitym uz mam aj inu dr.).

lea02
16. jan 2024

@simsalabim opravujem injekcie , a pomohli Ti ?

simsalabim
17. jan 2024

@lea02 ano, zmierni to na cas bolesti. Ale tento stav sa neda vyliecit, iba spomalit a zmiernit priznaky, s tym musis ratat.