Bolesť klenby - vhodná obuv

motylik1998
21. júl 2022

Ahojte žienky, chcem sa opýtať aké botasky preferujete typ a značku môžte hodiť fotku aj s ktorými ste spokojne a hlavne pohodlne ..lebo mam taky problém ze mam klenby v takom tvare ako na obrázku ( zakruzkovane) a v tom bode ( červená čiarka) ma bolia nohy...ak sa niektora rozumetie na taky typ nohy sa vlastne aka topanka odporúča...lebo mam pocit ze po case ma bolia nohy v kazdej obuvi ...neviem ci mam zlu obuv alebo mam zlu vložku.

zorkahorka
21. júl 2022

Mme padla klenba po porode a bolelo to. Kupila som si ortopedicke korkove slapky a nosila ich po dome. Bolest presla po niekokych dnoch a odvtedy to neboli

motylik1998
autor
21. júl 2022

@zorkahorka lenže ja mam klenbu ako je na obrázku normálne práveže ...mne nepada

gemerka17
21. júl 2022

@motylik1998 Skús cvičiť týžden. Natierať masťou proti bolesti. Kúpeľ v magnéziu. Guľať studenú plastovú flašu a uvidíš či prejde. + ortopedické vložky. Obuv je vhodná tenisky, s pevnou pätou a s dostatkom priestoru na prsty.

zorkahorka
21. júl 2022

@motylik1998 su 2 klenby.jefna vnutorna,druha vonkajsia.aj ja mam taku nohu ako na obrázku.padla mi vonkajsia klenba. Nepotrebujete vacsie topanky teraz?

prasiatko30
21. júl 2022

Mas asi prilis vysoku klenbu - a vtom pripade si treba kupit vlozky, ktore tu klenbu podrzia. Ja si do tenisiek a trekingovych topanok davam vlozky - ortopedicke na zvysenu klenbu - na sk sa tomu tusim nadava priecne plocha noha - nepytaj sa ma preco🤷‍♀️. Zajdi si do lekarne a popytaj sa alebo tam kde predavaju zdravotne pomocky. Najlepsie je dat si spravit na mieru.

tinkavvv
22. júl 2022

@motylik1998 no existuju az 3 klenby. A nemyslim so ze ako laik dolazes posudit, ci je vsetko ok. Kludne zbehni k ortopedovi. Mozes mat aj vysoku klenbu / nart a bezne topnky ti nesedia.

simca06022011
22. júl 2022

No... Okrem toho ze by to mohol ortoped pozriet, moze ist o bolest sliach a kadečo z pretazenia, drazdit ich moze aj ostroha a i drobnosti... Tenisky vyberaj podľa účelu. Jednoznačne tie ohybne podrážky kt. Niektoré majú po celodennom chodeni takéto bolesti sposobuju (preco asi? Su na šport...). Do tenisiek vies kupit vlozky podla potreby, ci s klenbou, ci bez. Ja som teraz kupila sketchers arch fit a sice nohy nebolia ale strašne divne su podľa mna.
Inak skor topanky na dlhe chodenie, ja mam naj skusenost s ecco len ta cena 😂 ale napr aj ich vlozky také kožené mäkké su perfektne.

janetinka27
22. júl 2022

@motylik1998 mna tiez ta klenba bolieva, preslo to do stadia, ked mi tam akoby niekto nahle vrazil ostry noz. nakoniec som dostala zapal, volalo sa to plantarna fascia, bola som doma PN, nemohla som chodit, potom rehabilitacie a musela som si kupit vlozky do topanok a take stahovacie akoby ponozky. na leto si kupujem rieker tenisky, uz som si rovnake kupila dvakrat, su ako papucky, vobec ma to v nich neboli, ale maju nekvalitnu podrazku a po 2-3 mesiacoch sa zoderie.
pomaha na to strecing a doma nechodit bosa po podlahe
ale neviem, ci je to aj tvoj pripad

dankuk
22. júl 2022

@motylik1998 ja mam uz dva roky tenisky Skecher a v nich ortopedicke vlozky (na priecne plochu nohu a podporu vnutornej klemby). Tie tenisky su uzasne, lepsie som nemala. Su ako papucky, nic ma v nich netlaci. Doma aj v praci nosim ortopedicke slapky z Protetiky.