icon

Bolesť kolena - obvodný lekár, či terapeut?

keram3053
29. apr 2019

Pekny den zelam. Mam mozno taku hlupu otazku, ale vobec neviem ci mam moje zacinajuce problemy riesit s doktorom, alebo hladat nejakeho fyzioterapeuta, ci mam ist najprv k obvodacke a ta ma nasmeruje...mozno mi tu poradite a usetrim cas straveny behanim kade tade...
Po par rokoch ked som sa pohybovo zanedbaval som zacal od decembra pravidelne behavat a cvicit.
Prvy problem, ktory sa mi taha uz mozno aj vyse mesiaca je mierna bolest na lavej strasne brucha-najviac to citim ked sa dvihnem na hrazde - musim po par dvihnuti skoncit lebo mam pocit ze by mi sa tam mohlo nieco utrhnut. Je to miesto ako sa napaja noha na brucho a mierne to citim aj pri behu. Nerobim uz ziadne cviky ktore to miesto viac zatazuju ale aj tak to stale citim.
Druhy problem s kolenom, naposledy v piatok ked som bol behat uz som ani domov nedobehol pre bolest v kolene. Je to bolest na prednej vonkajsej casti kolena.
Je zaujime ze sa mi bolest ozvala prave po sviatkoch, ked som tyzden nebehal ani necvicil...Zamestnanie mam sedave. Vek 39. Zo zaciatku som behaval kazdy den cca 6-8 km, teraz uz len kazdy treti priblizne.

Chcem to pre istotu podchytit na zaciatku, aby som mohol nadalej behat a odstranit pricinu tych problemov. Az mate nejake rady pripadne osobnu skusenost tak budem rad.
Dakujem.

candii
29. apr 2019

Smer lekár, neviem aku používaš bežeckú obuv ale behom po asfalte v zlej obuvi, trpia kĺby, mozes ho mať aj preťažené kľudne a vodu v ňom. Choď k obvodnému a ten ti dá potrebné odporúčania. Nezanedbaj si to.