icon

Bolesť kolien

daniela2202
21. okt 2021

Môj priateľ máva neskutočné bolesti kolien, a teraz v zimných mesiacoch ešte viac. Bežné lieky, flector a pod. nezaberajú. Výsledky u doktora v norme , a bodka. Má niekto podobnú skúsenosť?

simsalabim
21. okt 2021

@daniela2202 ortoped co na to?

janinka007
21. okt 2021

Treba ísť fyzioterapeutovi, na Dr sa nespoliehat. Ortopéd mi doporučil akurát pichnúť hyaluronku do kolien.

savanna
21. okt 2021

Co-to som si o bolesti kolien precitala, kedze ma trochu nedavno potrapili. Paradoxne sa odporuca vela pohybu, samozrejme, nie vo faze akutnej bolesti. Ale z dlhodobeho hladiska je dolezite co najviac sa hybat, dlhe prechadzky po rovine, bicykel alebo plavanie, odskusat si, co cloveku vyhovuje. No a samozrejme treba schudnut, ak ma nadvahu - kazde jedno kilo navyse neskutocne zatazuje klby.

kittykat22
21. okt 2021

a nepribrala si? Ja som pribrala posledne roky a je to riadne citit na kolenach. Vlastne nikde len na tych kolenach. Teraz som zacala chudnut a kazde kilo mi prospieva. Nemozes mat ten isty problem? Extra zataz?

daniela2202
autor
22. okt 2021

@kittykat22 môj priateľ je chudý a nožičky ako paličky 😊.... nepáči sa mi tvar kolien, ja mám napr. jednu guľu a on to má také roztrieštené, akoby polovicu gule. My chodíme na túry na 5-6 hod. , buď na pešo alebo bycikel, takže pohybu je dostatok.

kittykat22
22. okt 2021

@daniela2202 ja mam tiez polovicu gule. To nie je tym. A fyzio povedal co? Ze ma v poriadku postoj? U man to je sposobene ze zle chodim - mam pretazene nohy a kolena som pri chodzi davala do zleho uhlu. Nech priatel skusi fyzioterapeuta.