Bolest korunky

19. okt 2023

Aka je pricina ked pobolieva alebo je citlivy zub ktory je mrtvy a ma korunku?Je to taka bolest nie intezivna a nie vzdy skor obcasna,zacal ma pobolievat tak 2mesiace ,u zubara na rtg snimke pred 5m bolo vsetko ok.Bolest je to taka ako ked zjete nieco studene a zub je citlivy.Ale prichadza to aj z nicoho nic.
Urcite sa objednam ale zatial co som sa zubarky pytala na tieto bolesti na iny zub,tvrdila ze to moze clovek pocitovat pri mrtvom zube.

syslik81
19. okt 2023

zapal pod korunkou ..treba vycistit a pouzivat aj medzizubne kartacky

jovka
19. okt 2023

juj mna tak zacalo boliet dasno, ani nie zub a za par dni opuch ako svina, a zub aj s korunkou musel ist prec , takze nova korunka :( snad to nebude aj tvoj pripad.

lonely66
19. okt 2023

ja toto mávam na pravidelnej báze už asi 4 roky. cca 1-2x do roka. vždy idem k zubárovi, pozrú ďasno, zuby, urobia RTG (to všetko hneď, práve v období tej nečakanej bolesti), všetko je v poriadku. pripisujem to svojej zníženej imunite a tomu, že vždy buď prechádzam alebo som prešla nejakým ochorením.
ja som aj čistila pravidelne, všetko ako bolo treba, i tak sa mi bolesť z ničoho nič zjavila a potom zase stratila. nemala som nikde "bordel", keď mi zubár prezrel chrup, mám na mysli nevyčistené priestory, ani zápal, ani nič podobné. ani oni (zubári) nechápu, prečo mám tú bolesť. preto som to pripísala tomu, že viróza mi oslabí imunitu a zrejme ma vtedy zabolí tá kosť pod mostíkom, bohvie...

nikpa
19. okt 2023

Ja som presne ten prípad ako @jovka takže určite to neodkladaj a čo najskôr k zubárovi