Bolesť kosti po endodoncii
Zdravim 🙂 styri dni dozadu mi zubar robil endodonciu a reendodonciu mrtveho zubu -stolicky. Enfodoncia na zube prebehla pred 7.rokmi u ineho zubara, no kedze zub zacal byt citlivy na dotyk, terajsi zubar urobil RTG, povedal ,ze vnutri je infekcia a nasledne to precistil. Momentalne tam mam akusi docasnu vypln. Vravel mi,ze to bude citlive a moze to boliet aj tyzden, no je normalne ak ma to boli v kosti? (Rozsiroval korenove kanaliky,ktore boli uzke a nevyplnene az po hrot). Ta bolest je velmi obdobna ako bolest po chirurgickej extrakcii zubu mudrosti...Stolicka ma pri dotyku neboli. Boli ma to na zahryz (ale v kosti/) alebo ked sa predklonim,citim tam neprijemny tlak)
Neviem teda ci sa zubarovi mam ozvat, nechcem robit paniku dopredu...ked ma vlastne upozornil,ze to nebude hned ok.
Kto ma podobne skusenosti? Vdaka.
Mala som to iste ako cez kopirak, ako si vtedy dopadla?
@seepferdchen vobec mi neukazalo,ze si napisala. Az teraz ,po sto rokoch. Ta bolest trvala tyzden,nakoniec zmizla zo dna na den,ale zubara som kontaktovLa a predpisal mi antibiotika ale nakoniec neboli poteebne.a ty si ako dopadla?
Ahoj, mam nieco podobne, ako to s tebou dopadlo, prosim ta?
Musel mi to vycistit Dr, nanovo dostala som atb a uz bolo len dobre. Chvala Bohu neverila by som, ze zub moze tak boliet! Som mala pocit ze sa mi lame kost na tvari, sialene
@seepferdchen chudatko, viem si predstavit! Ja detto, niekolko opakovanych cisteni, atb, otvorenie zuba, uspesne vybratie zalomeneho nastroja, vyplnenie a uz je dobre 🙏 Pekne sviatky!

Ahoj mne robili endodonciu teraz v apríli na ľavej hornej 7 zub po endodoncii nebol citlivý ale potom som ochorela a zub absorboval zápal s choroby a presne tak ako opisujes ma aj začal bolieť tak som išla k zubárovi a preplachol kanáliky s tým ze na jednom koreni je zápal. Zub preplachol a zatvoril a bolesti v čelustnej kosti a pocity akoby sa ta bolesť prelievala okolo toho zubu , tlak až do líc bol neustále. Mne dokonca začali bolesti uší a tiky v oku. Bolieť neprestal tak som zmenila zubára lebo som si prestala cítiť polku tváre (akoby som ochránila) - zub vytrhol dal antibiotiká a som po extrakcii už vyše mesiaca a čeľusť má boli stále neustále tam cítim tlak, nepríjemné pocity. Zubár tam nič nevidí môj pediater mi povedal ze mam zapálenú 2 vetvu trojklanneho nervu. A čakáju má ešte dobre behačky po lekároch. Okamžite volaj zubárovi a nedaj sa odbiť oni by teraz iba liečili a liečili aj keď vedia že to nejde aby ste neskončili s problémami ako ja. Prajem veľa šťastia .