Bolesť kostrče bez príčiny

anyhoney
26. jan 2024

Ahojte,už tretí týždeň mám dosť silné bolesti kostrče pri sedení ale najhoršie to je pri stávaní.. neviem si vysvetliť čím to môže byť,nikde som sa neudrela. Aktívne športujem,no v škole keď musím sedieť je to už na nevydržanie..Minulý rok som mala toto isté,prešlo to no teraz to už trvá dlho. mal niekto podobný problém?

viestta
26. jan 2024

Treba ist k lekarovi a pytat si listok na chirurgiu. Na kostrci sa niekedy tvoria kostrcove obscesy, tie treba riesit

brankovamama
27. jan 2024

Ja som to vydržala skoro rok🤦‍♀️ tiež bez príčiny, sedela som ako na hrote. Naučila som sa sedieť na pol zadku a vstávať zo sedu do boku 🤦‍♀️ Nakoniec som bola u primára na ortopédii, bola som na rtg. Tak ma postláčal, že som hviezdičky videla a plakala som. Povedal mi, že mám "zapálené kríže". Že kostrč mám v poriadku, ale boli ma kvôli tomu. Neverila som mu, ale povedal, že ak chcem, tak mi môže vyšetriť kostrč aj zvnútra hneď alebo skúsim najprv vybrať lieky ale podľa neho mi lieky zaberú. Dal mi dorsiflex a tuším nalgesin,, vybrala som celé balenia a prešlo mi to. Nechápem, že som trpela tak dlho úplne zbytočne.

martinmmartin
27. jan 2024

velmi casta diagnoza je pylonidalna cysta. Je to kozny problem presne na kostrci kde su pory ovela vacsie a zarastaji v nich chlpy ktore sa tam nahodou dostanu pocas dlheho sedenia. Vola sa to tiez choroba z Jeepu ked sa anericky vojaci hodiny natriasaju v autach tak to maju casto. Proste si vmasirujes tvrde chlpy co su okolo kostrce do velkych porov na kozi a sa to cele zapali . Je to obrobska bolest co vnimas ako bolest kostrce a musi sa to riesit anbulantne operaciou ( vypustir a vycistit).
Tiez sa to vola Sinus pilonidalis

seepferdchen
27. jan 2024

Vyskusaj aj taky nafukovaci vankusik podsedak na kostrc/ sedenie. Mali by mat aj v lekarni. Mna priserne bolela kostr, dokonca aj pri chodzi. Po dni sedenia na podsedaku vyrazna ulava. Moze byt zapal ale aj zo sedenia, ked sedis dlho na tvrdom.