Čo pomáha na prísnu bolesť krížov?
Žienky poraďte niečo na prisernu bolest krizov. Pobolievaju ma už 2 týždne ale bolest sa stále stupňuje. Dorsiflex nemám a k lekárovi až po sviatkoch
Dosť skoro to riešiš, teraz je už zavretá väčšina lekárni
Ale treba pohľadať pohotovostnú a napr voltaren či flector náplasť, aj tabletky flector sa ju kúpiť bez receptu
Gajacuran je tiež bez receptu. A nahrievat napr fenom
milgamma n tri krat denne dve tablety
guajacuran 2 tablety rano vecer
suche teplo na dane miesto (napr infra lampa)
flector tobolky 2 ks (to mas ako jeden sacok)
flector krem natierat
pripadne aj naplast
Skús uvolnovacie cviky, mne veľmi pomohli, nájdi si na nete fyzioterapeut Jakub Igaz - Rozhyb to.
Magnézium, guajacuran, kamilkový čaj, alkalické potraviny ...
Ďakujem všetkým, idem vyskúšať rozhýbať
Kludovy rezim! A suche teplo
Ibuprofen jedna-dve tabletky podla potreby a magnezium 3x denne. Ak mas Voltaren gel natriet. A lezat na chrbte s vankusom pod kolenami alebo na boku s vankusom medzi kolenami. Pozri skola chrbta videa na youtube ako vstavat, lezat atd. V lepsom pripade to do zajtra prejde. Nerob žiadnu aktivitu, ziadne upratovanie, sprchovat len opatrne. Každopádne ale zacni co najskor rehabilitacie (SM idealne), inak sa ti to zhorší.
teraz nemôžeš cvičiť,iba niečo na uvoľnenie,na tom linku sú nejaké cviky,ale ja osobne robím len ten prvý
@rozculena no zrovna tie cviky v linku sú úplne na nič, keď to bolí, môžu to zhoršiť. Ten fyzioterapeut, čo som písala vyššie, to pekne vysvetľuje vo svojich videách. Mne pomohli doslova okamžite. Aj teraz, keď cítim, že ma začína bolieť, tak hneď začnem uvoľňovať a vždy mi to pomohlo.
Skus hlboky drep. Zostat v tom drepe viec sekund.
Si prioadne pozri na youtube k tomu videa ako taky hlboky drep ma vyzerat
Mne na tento typ bolesti vždy najlepšie pomáhal rozpustný Flector. Ten je, samozrejme, na predpis, ale kamarátka farmaceutka mi povedala, že keď si dám dve tablety Voltarenu, tak je to to isté.
Držím palce, nech to čím skôr prejde, a potom odporúčam návštevu fyzioterapeuta.

Ahoj a guajacuran? Prípadne suché teplo ... Flector....novalgin...alebo hrejivé náplaste?