icon

Bolesť krku a bolestivá hrčka

gabika0825
30. okt 2018

Dobrý deň, baby, chcela by som sa vás opýtať, či ste sa tu niektorá stretla s takýmto niečim čím si práve prechádzam. Tento piatok čo bol - minulý týždeň ma nejak bolel krk, možno už aj ráno som si to všimla, keď som hlavu vytočila do strany, strašne ma bolel. Zrazu som si nahmatala obrovskú hrčku na ľavej strane krku, ktorá na dotyk veľmi bolela. Veľmi som sa zlakla. Inak do toho ma bolela akosi hlava a cítila som sa ako pred chorobou, tak som si myslela že to asi bude nejaká chrípka, alebo niečo. Poobede som prišla domov, boleli ma svaly, kĺby, dotoho stále bolesti hlavy a k tomu tá hrča na krku. Mala som teplotu 37,5, čiže zvýšenú. Išla som si ľahnúť a myslela som si že asi som chorá. No lenže k večeru som sa zobudila, teplotu som mala trošku ešte zvýšenú (okolo 36,9), hrča stále bolela. Išla som zas spať, tentokrát som spala do rána a nebolo mi nič. Nemala som ani teplotu, žiadne príznaky choroby, cítila som sa vitálne. Len tá hrča na krku stále ostala, zdala sa mi ešte väčšia. Hrdlo trošinku červené, nemám s mandlami nič, ani ma hrdlo nebolí, nekašlem, nekýcham, iba mám trošku akoby dutiny zapchaté ale sople nemám. Som úplne v pohode necítim sa vôbec chorá. No ale tá hrča je stále na krku a včera som mala pocit že ma už ani tak nebolí. Má asi 3cm, dnes som si ju merala a na dotyk síce bolí, ale nie tak moc ako predtým. No a bojím sa strašne, lebo som čítala že keď sa objaví hrča na krku a rýchlo sa zväčšuje+ nie sú prítomné žiadne príznaky choroby (ako kašel, kýchanie aťd), tak že to je rakovina. Mám sa veľmi báť a stresovať ako doteraz, alebo to mám nehať tak, počkať tie 2 týždne či tá hrča zmizne, alebo nie? K lekárke som chcela ísť, ale vlastne mi došlo že ona mi povie maximálne že mám zapálené hrdlo aj keď nemám, nerada k nej chodím lebo nie som spokojná s jej lekárskou starostlivosťou. Už sa pracuje na prestupe k inej, no len ona teraz sťahuje ambulanciu a neordinuje vôbec. Takže jedine som odkázaná na túto moju zatiaľ. Mám ísť keď tak už na pohotovosť večer? Lebo ja už naozaj neviem čo mi môže byť. Nikdy som takýto problém nemala. Ďakujem vám za rady 🙂

Strana
z2
gabika0825
autor
31. okt 2018

Dobre, takže som zistila že vlastne má volno do konca týždňa, čiže teraz akože čo mám robiť? Pozerala som sa, že či niekto za ňu neordinuje, ale nikoho som nenašla. No takže lekár sa asi konať nebude ako vidím

katkabg
31. okt 2018

@gabika0825 ajoj aj podla mna to je uzlina teda ale ja bych na tebe tak by som necakaka ani den.To cakanie je este horsie.Ja som si uuuuplne nahodou nahmatala na prsbiku raz hrcku ako som v kehu drzala tablet.Teda tak som sa vystrasila lebo bolela a este v ten den som letela k niakemu doktorovy Naaaastastie len uzlina pred menstruaciou.A mne takto navre uzlina po sankou ked mam priblem so zubom Ako vravim necakala by som a hlavne to uz viac nechytaj.No pre tvoj klud by skm sla k inej doktorke

petrofka
31. okt 2018

Pohotovost, sup sup

gabika0825
autor
31. okt 2018

V pondelok idem k lekárovi, moja má dovolenku. Na pohotovosť letieť určite nebudem. Čakať 6 hodin minimálne kvoli tomu že mám zvečšenu uzlinu a ešte od nich čakať výsmech (lebo veď vieme aký doktori a najme arogantné sestričky sú na pohotovostiach, teda aspoň u nás) tak to radšej pojdem k tej lekárke v pondelok.

leila113
3. feb 2024

Ahojte uz 3. Den pocitujem v krku na lavej dolnej strane hrcku,kaslem nezvacsuje sa a hybe sa bojim sa co to moze byt mala som aj chripku ak viete niekto prosim pomozte mi dakujem…

javiemvsetko
19. aug 2024

@leila113 ohhh toto iste mám ja teraz , a bojím sa všeličo si namyslam .
Vieš čo si mala ?

Strana
z2