Bolesť krku a pukanie
Ahojte, prosím Vás, mali ste niekto niečo podobné, v čom bol problém? Pred dvomi mesiacmi ma začal strašne bolieť pravý trapéz - úplne stuhnutý na kameň. Mám sedavú prácu. Chodím pravidelne každé 3 týždne na masáže do súkr.rehab. Zakúpila som si teda 10 vstupov na elektroliečbu, čo nepomáhalo. Medzičasom som mala u nich opäť masáž, po ktorej na 4 miestach napichali-spravili akupunktúru. Trapéz povolil, no odvtedy mi začalo pukať medzi stavcami, vŕzga mi v mieste, ako končí lebka a začínajú stavce. Svalstvo tuhne pri práci pri PC ďalej. Nahrievam zrniečkovým vankúšom, brala som guajakuran, milgamu, obvodná predpísala nimesil. Kým som týždeň brala lieky, bolo dobre, po vysadení o 2 dni opäť bolesti. Bola som u ortopéda, rtg. v poriadku, predpísal injekcie almiral a milgamu. Nezabrali. Včera som bola u neurologičky, dala žiadanku na MR, no tie čakačky ku lekárom a ja som z toho už na nervy, neviem fungovať, keď sa snažím posilňovať krčné svalstvo, mám pocit, že je to ešte horšie :( Čo by ste poradili? Mali ste niekto podobné problémy? Budem vďačná za každú radu!
@janame ahpj, mpzno by pomohol fyzioterapeut.mozno v praci sedis trochu vykrutena a neuvedpmujes si to.cize k naprave nedochadza
@janetinka27 bola som 3x po tyzdni, vzdy svalstvo celeho chrbta zatuhnute, vyskocene vraj nic nie je. Pri praci uz menim polohy - chvilu pri pc v sede, chvilu na stojaka, s prestavkami pocvicm, pouvolnujem krk, ale stav sa len zhorsuje, uz som z toho zufala. Keby som nic pre to nerobila, pochopim, ale toto ma uz ubija.
@janetinka27 bola som 3x po tyzdni, vzdy svalstvo celeho chrbta zatuhnute, vyskocene vraj nic nie je. Pri praci uz menim polohy - chvilu pri pc v sede, chvilu na stojaka, s prestavkami pocvicm, pouvolnujem krk, ale stav sa len zhorsuje, uz som z toho zufala. Keby som nic pre to nerobila, pochopim, ale toto ma uz ubija.
@janame to musi byt neprijemne a bolestive, mozno plavanie by pomohlo? Ale asi s nazorom lekara.
@janame bude potrebné začať s pravidelným cvičením. Ale musia to byť tie správne cviky pre tvoj krk. Ja som po klasických rehabkách pravidelne rok cvičila základné cviky, efekt bol čistá nula. Potom som si zpaltila SM systém a môj život sa zmenil k lepšiemu. Mávala som závrate, bolo mi zle od žalúdka, silné bolesti hlavy, teraz to mávam naozaj len občasne, ak zanedbám cvičenia. Skús teda iného fyzioterapeuta, ktorý by skontoloval držanie tela a poradil iné cviky.

@janame ahpj, mpzno by pomohol fyzioterapeut.mozno v praci sedis trochu vykrutena a neuvedpmujes si to.cize k naprave nedochadza