icon

Bolesť palca na nohe

21. jún 2021

Mile zienky, veľmi vás prosím, poraďte mi som zúfalá a neviem čo robiť. Naozaj nie som žiadna padavka ani sa nezvyknem ľutovať, u zubára si injekciu dám len na trhanie zubu proste aby ste si nemysleli že za kazdu blbosť jacim. Ale k veci, nepredstaviteľne neuveriteľne má boli zakruzkovana oblasť na palci na nohe. Na tej strane sa k nechtu ani nedostanem, je strašne tvrdý a neviem či mi to rastie do masa alebo čo ale strašne to boli, musela som si kúpiť o číslo väčšie topánky lebo nevydržím v teniskách… za kym mám ísť prosím ? Neraďte mi prosím pedikuru ja by soľ umrela keby sa mi toho miesta ktokoľvek čo i len chytil 😭 je to neskutočne bolestivé a citlivé , prosím pomoc … ďakujem moc

Bolesť palca na nohe
pribinak
21. jún 2021

Chirurgia. Pichnu ti znecitlivejucu injekciu a ošetria

mariska1989
21. jún 2021

Zarastajuci nech .nič iné len pediater

luccija
21. jún 2021

Toto riesim s dcerou:(mas zle ostrihane nechty prilis kratko.kup si betadine vydezinfikovat a ichtyolovu mast a prelepovat.My sme boli na pedikure dala jej pod necht kusok gazy tamponadu nech necht netlaci do koze a cakat, kym vyrastie.
V ziadnom pripade tak nestrihat.zvladnes to aj sama treba sa zbavit toho opuchu a hnisu, ak mas...
Obvodna Ti moze predpisat antibioticku mast.Nam pedikerke povedala, ze ak nepomozu maste a tamponada treba tam dat špony na upravu nechtu.
Zalep si to na noc a cez den vetrat.

luccija
21. jún 2021

@mariska1989 pediker🙂
Autorka dobre si vymoč nohy vo vode a skus tu kozu odtiahnut od nechtu.Vydezinfikovat.... Betadine pouziva zdravotnici je bez predpisu...

luccija
21. jún 2021

@luccija ale uz po par dnoch kremu je to ovela lepsie a mozem sa jej toho uz chytit.Myslela som, ze len teenegerky si mozu takto dokatovat nechty🙂

nikpa
21. jún 2021

Doma si s tým neporadis, píšeš že pedikúru nedáš, takže jediná účinná možnosť je chirurgia. Neboj sa toho, ja som s tým bojovala asi rok, skúšala som všetko čo mi kto povedal 🙈 najväčšia chyba, vytrepla som si pri tom. Pri tom stačilo 15 min na chirurgii a mám pokoj už 10 rokov.

nikpa
21. jún 2021

@luccija si ešte nevidela môjho muža 😅😅 každý jeden necht na nohe hrôza neskutočná 🙈 neviem či mám plakať alebo sa smiať keď ho vidím bez ponožiek.

autor
22. jún 2021

@nikpa Ja ti moc ďakujem, práve preto sa bojím , pretože to zakruzkovane miesto mám neskutočne bolestivé na hocijaký najmenší dotyk, môžeš mi prosím napísať ako to prebiehalo na tej chirurgii ? Kam pichol injekciu atd ? Moc ďakujem

nikpa
22. jún 2021

Áno, dal mi injekciu a viac som necítila nič. Mne strhol len polku nechtu ale odvtedy mám pokoj. Ako to presne robil neviem, nepozerala som sa, domov som prišla s obviazanym palcom. Minimálne raz som tam ešte bola ale to si už nepamätám či na kontrolu alebo mi to čistil, naozaj neviem je to veľmi dávno. Ale určite keď už to máš vo fáze, že sa toho sama nevieš dotknúť tak choď a keby ťa aj presviedčal, že sa to ešte vyhoji, trvaj na zákroku, ušetris si veľa bolesti. A najlepšie teraz cez leto lebo potom obujes len šľapky.

mariska1989
22. jún 2021

@luccija mi to opravil fon. 🙈😂🤣

tncka
22. jún 2021

Daj si to strhnut,najrychlejsie riesenie

simoncik
22. jún 2021

Cim skor bud pediker alebo chirurg. Ono sa to este len zhorsi. Az potom uvidis tu bolest. Treba davat pozor na strihanie. Mala som s tym problemy velmi dlho. O bolesti ak som zakopla ani nepisem

bublinka1426
22. jún 2021

toto som mala. zarastajuci nechcet ja tam mala hnis umtrvil ale v pdostate to som zazila nazivo. vystrihol mi asi 1/3 nechta rucala som, ale...trvalo to par sekund. naozaj. potom prevez a betadine a slapky ...poznam tu bolest ani len nitou dotknut. potom mi ten nechcet este 2-3zarastol ale uz som si to osetrila sama lebo som vedela ako. a cim menej striham tym lepsie, uz mam 2 roky pokoj

katyess
30. nov 2021

Ako si nakoniec dopadla? Momentalne riesim to iste. Co ti pomohlo?