icon

Bolesť päty - plantárna fascitída

22. júl 2023

Baby, toto mi bolo diagnostikovanie. Sú to otrasne bolesti chodila, uz 4 mesiace mam tieto bolesti hlavne ráno, kym rozchodim ti nohu, a aj bežné cez deň keď si na chvíľku sadnem a postavím sa, neraz mam slzy v očiach, jem 600vku brufen, co mi ale robí zle na žalúdok a viem ze to nieje riešenie, a 2r dieťa o ktoré sa musím jasne ze starať, muž nieje doma 24/7... Tie co ste toto mali, co vám pomohlo?

gemerka17
22. júl 2023

Akú máš liečbu nastavenú okrem jedenia liekov proti bolesti?

autor
22. júl 2023

@gemerka17 zatiaľ žiadnu, ortopedicka mi ponúkla sedenia s razovou vlnou, asi tak 4-5 sedení, za každé 50€, co je premna počas RD neprijateľné... O pár dní idem na vstupné fyziologické vyšetrenie, tam vraj používajú ultrazvuk alebo nejaký magnet, neviem co to je ale uvidím.. Len ja už zomiera z tých bolesti, a hlavne keď musím behať okolo dieťaťa, je to dlhodobé a hoc by aj prišla babka na par dni, to ma nezachráni, fakt potrebujem už vyliečiť tu nohu, ty nevieš o niečom hoc aj prírodnom? Čokoľvek, ked mi niekto povie ze prikladajte lopuchove listy tak to urobím, taka som už zúfalá

gemerka17
22. júl 2023

Na rehabilitácie cez poisťovňu určite chod. Výber aj ultrazvuk aj magnet. Ty si ešte veľmi vieš aj pomôcť sama. Uľaviť si vieš, že budeš gulat fľašu studenej vody, taktiež uvoľňovať achillovu slachu, kopec cvikov nájdeš na internete. Ďalej treba nosiť ortopedické vložky. Nechodit na boso, ani nenosit žiadne žabky, sandále, ale tenisky s vložkami.

autor
22. júl 2023

Oroltopedicke vložky mam v teniskách, s ktorými chodím von s malým, ale väčšinu dna som veru doma a naboso, max ponožky... Mam aj doma mat niečo obuté? 😭 A ta vložka akože je to príjemnejšie pri došlapovani, ale spása to veru nieje

gemerka17
22. júl 2023

Ortopedické sandále alebo šľapky od Peter legwood sú veľmi fajn na túto diagnozu. Inak je to dosť pliaga, čiže aby si sa toho zbavila musíš sa chytiť na plno všetkého čo môže pomôcť. Taktiež si to natierať treba krémom proti bolesti. Cvičenie je tiež veľmi dôležité.

jana005
22. júl 2023

Ahoj, v akom meste bývaš?
Ja som totiž bola v Košiciach na razovej vlne, stálo to 60 eur a bola som tam päťkrát. Bolo to síce tri roky dozadu, ale nemyslím si, žeby to teraz bolo omnoho drahšie.
Mala som takisto hrozné bolesti päty, najhoršie bolo ranné vstávanie, alebo keď som dlhšie sedela.
Ani po schodoch som nevedela ísť.
Rázova vlna mi pomohla, ozaj to vyskúšaj

magda1953
23. júl 2023

ja som si tým prešla niekoľko rokov dozadu, ortopéd mi teda vôbec nepomohol, iba predpísal podpätky, ale ja som si veru prikladala lopúchové listy a večer som si dala na nohu a ráno škvrna na mieste päty akoby to vytiahla aj úľavu som cítila, vložky také vodou naplnené medici som si kúpila, aspoň som tak nekrívala, neskôr mi vyschli, zostali tvrdé, chodila som na magnet a ultrazvuk, 10x, nemala som pocit, že mi to pomohlo, trpela som pol roka, natierala dolgitom a postupne to odoznievalo, ale určite vyše pol roka som mala fakt veľké bolesti...momentálne mám pocit, že sa to vracia, ale mám magnet a každý deň si ho dávam, tak ma zatiaľ nebolí, iba jedna noha ma bolela

janetinka27
23. júl 2023

Ahoj, ja som na to pouzivala vlozky s odlahcenou patou (bol na obrazku nejaky leopard a typ odlahcena pata) a dlho aj taku stahovacou bezprstovu ponozku s-line a to mi velmi pomohlo.natierat voltarenom a na noc sa to nesmie stahovat nicim tesnym. Mala som ah rehabky - nieco ako perlickovy kupel, magnet a to tretie laser? Uz si nepamatam, prikladala mi par sekund take pero na to miesto

autor
23. júl 2023

@jana005 ahoj, pisala som vyššie ze ortopedicka mi ponúkla razovu vlnu, 4-5 sedení, každé za 50€, ja viem ze ide o zdravie atď ale toto je premna na rodicaku likvidačné suma.. Dat za "nohu".. Načo som si potom platila zdravotné poistenie nechápem..
Bývam v Pezinku
Skúsim ten magnet a ultrazvuk, ale bolesti sú to neskutočne, v noci sa budím na hroznú bolesť nohy, pomaly už ku kolenu ma to boli, a ráno kým to rozhýbem, je to hrozne..
A myslíte že to po čase prejde aj samé? Ako sa to samé zahojí?
@magda1953 aký magnet si na to prikladás?

martina803
23. júl 2023

Ahoj, mne nakázali strečing, trochu ponaťahovať nohu a na týždeň 2x1 denne mi napísat flector sáčky 50tku. Pomohlo, zatiaľ nemám problém a to ma bolesti doviedli pred 2 týždňami na pohotovosť. Mne ibalgin, novalgin, ani paralen nepomáhali, až ten flector, vravel ze je od bolesti ale zároveň aj protizápalový. Držím palce.

magda1953
23. júl 2023

no kúpili sme takýto, ale dosť to stálo tak do tisícky

jana005
23. júl 2023

Vyskúšaj pohľadať na nete aj inde razovu vlnu.
U nás sú tiež rôzne ceny.
Toľko peňazí by som ani ja nedala.
Ale ozaj, vyskúšaj aj inde, nepotrebuješ ani výmenný lístok

alexlexy
23. júl 2023

Mala som to 2x , obidva razy som to zrehabilitovala doma, podľa videí na YouTube.
Ráno ešte pred postavením sa z postele treba chodidlo naťahovať do vštetkých strán,ďalšie cviky nepamätám, sú ale ľahko dohľadateľné na internete. Pokiaľ dobre pamätám aj lýtkové svaly som naťahovala

autor
23. júl 2023

Skúsim pozriet na nete tie cviky

dupinka
23. júl 2023

To je diagnóza, kde ak nemáš peniaze, tak to sú aj roky trápenia sa.
(Môj muž si "dopomohol" behom asfalte). Mal ortopedické vložky, fixovaná noha v dlahe, rehabilitácie - skús aspoň toto, na posilnenie šľachy a dobrý fyzioterapeut!!! Každé ráno rozmasírovať (loptička masážna), strečing. Zameraj sa na správny spôsob chodenia, došľap na špičku, kvalitná obuv hlavne pokiaľ ide o pätu.
Muž mal aj rázové vlny, pomohlo to, ale to je proste komplex všetkých možností úľavy od bolesti a cvičenia, rehabilitácií.
Pozri fóra bežecké, tam žiaľ veľakrát riešia tieto témy a rozoberajú svoje skúsenosti.

cuculik1
21. aug 2023

Skusaj zo zaciatku vsetko dostupne....necakaj. viem ocom hovorim....keby somja vedela ze budem trpiet uz treti rok! Na zaciatku som to brala lahkovazne a myslela ze to nejako prejde....ano skusala som nejake cvicenie....ale preslo mi to do chronickeho stadia... a v tom uzani opakovane razove vlny, laser, nespocetne rehabilitacia, xy topanok.....nicavsolutne nic nepomaha....vediet toto na zaciatku a nemat peniaze aj pozicku si zoberiem ak by bolo treba na razovu vlnu....ale pravda je hoci je vlna ucina, nie u kazdeho....ale mnohym pomoze....nevahaj....ja som kvoli PF prisla o svoj aktivny zivot... ziaden beh, ziadna turistika, do prace autom...neviem co je to sa len tak prejst s rodinou po meste....je to zufalstvo....

aninkal
10. sep 2023

Ahoj, mala som to nedavno. Je to vlastne zapal a ten sposobuje tu prisernu bolest, ako by som pri kazdom kroku stupila na kamen. Prisla som k ortopedicke zufala. Najskor mi pichla do paty vzdy po tyzdni tri kortikoidove injekcie, tie stali dohromady 60 E. Medzitym fyzioterapia 10 x magnet, biolampa a laser a po mesiaci mi to ozarovali na Heydukovej Nemocnica sv. Alzbety 2x na poistovnu. Uz je to o.k.. Daj si taku podpatenku do topanky a pocula som aj ze razova vlna zabrala kolegyni velmi ucinne.
Ja si ju nechavam ako zolika ak by sa tzv. ostroha vratila. Kazdemu zabralo nieco ine. Ale je to riesitelne. Tak drzim palce.

luciakvapilova
2. jún 2024

@jana005 mne razove vlny, cca 5 ks, hrozna bolesť, zmenšili, zkratili nohu...

luciakvapilova
2. jún 2024

Nohu rano ľadovať. hlavne pätu. Max. 10 min., kym akutna bolest nepominie. Paralen je lepsie ako brufen. Rano a vecer. A have a relax...na YouTube sú lepšie cvičenia ako ultrazvuk, nix, ci razove vlny. Nie, začať strečingom, gulanie tenisovej lopticky. A masáž plus stláčanie bolestivých bodov....

jana005
2. jún 2024

@luciakvapilova ako ti prosím ťa rázové vlny mohli skrátiť nohu?
Prepáč, ale to je hlúposť