Bolesť pažeráka
Ahojte . Od Soboty sa trápim s bolesťami pažeráku . Neviem či mi niečo nesadlo a takto veľmi uškodilo ale už som zúfalá . Zo všetkého čo zjem( snažím sa sucháre teraz a diétnejšie potraviny jesť ) hneď bolesť na hrudi do pažeráku a vystreľuje to až do chrbta . Na gastro mám termín až v Septembri. Neviete mi niečo poradiť ako vydržať do gastro vyšetrenia ? Nedá byt mesiac len na vode a sucharoch - nehovorím že z toho tiež my vypáli poriadna bolesť :/
Normalne choď k obvodakovi, predpíše ti aspoň Nolpazu 2x denne na zníženie kyseliny
@glade22 to užívam to mi dala obvodná lekarka ale nevidím tam niaky rozdiel jedine že mi to netlačí na hrudi
@katkaleonard Daj si Maalox, ale odporúčam ho užívať na prázdny žalúdok.
ja uzivam nolpazu 40 mg, ak mas volbepredajny skus viac piruliek. Inac kava kofein, ze zle robi. Ja si varievamaj antirefluxny caj, ale to bude slaba pomoc to ti ani nebudem radit.
@katkaleonard sódu bikarbónu vo vode, zneutralizuje kyselinu plus pokračuj v tej nolpaze 2x denne. možno ešte nejaké prokinetika ti mohla obvodná dať, napr Costi. nič horúce, tvrdé, korenisté, slané, pálivé,vyprážané, čokoládu, kofeín, cibuľu, ale to asi vieš. nefajcit, nula alkoholu. nelihat si po jedle, spávať s vyššie položenú hlavou. ak je to také zle, opakovane navštíviť obvodnú

Normalne choď k obvodakovi, predpíše ti aspoň Nolpazu 2x denne na zníženie kyseliny