icon

Bolesť po extrakcii osmičiek. Ako zmierniť pulzujúcu bolesť?

romy72
23. feb 2025

Zdravím, mám pp výbere osmičiek z pravej strany čiže hornú a dolnú osmičku. Hornú vpravo bolo vidno trošku a bola vo vertikalnej polohe. A dolná vpravo v ďasne schovaná skoro v ležiacej polohe. Chirurg začal z dolnou že je to komplikovanejší zákrok trvalo to asi 20 25 minut , pichnutá lokálka. Horná bola von raz dva. Po zákroku mi napúchlo práve líco a vytekali krvavé sliny, líco som si ľadovala. Po vypršaní anestézy som si hneď dala flektor. Stehy na hornom aj dolnom ďasne. Dnes je to už piaty deň líco odpuchlo, ale nevydržím bez analgetík . Skúšala som aj novalgin, ktorý mi doktor predpísal ale te tak 2 hodinky zaberá a flektor 6 hodin. Je to silná až neznesiteľná pulzujúca trhavá bolesť ktorá vyráža do pravého ramena. Antibiotiká mám predpísané penlac 500 mg. Ktoré so. Si vyžiadala sama kvoli bolesti na 2 deň. Na 7 deň mám ísť na kontrolu výber stehov. Má to tak bolieť ? Že sa nezaobídem bez flektoru ?

hrabovo
23. feb 2025

@romy72 fuha, tak to musíš mat riadne bolesti. Mne keď trhali osmičky, tak bolelo deň dva, ale nie tak strašne a teda nešili mi to, lebo sa tam mal spraviť taky povlak ci co, nesmela som ani vyplachovat. Ja by som asi nečakala a šla na zubnú pohotovosť, pre istotu. A hlavne kvôli bolestiam, v dnešnej dobe takto trpieť....

zuzkaa1991
23. feb 2025

@romy72 treba ist kamoska akurát riesila taky isty probez flectoru neprezila jej do uchha vybijala bolest obvodný jej odporucil alebo predpisal tieto lieky Cetalgen a ze tieot jej zaberaju ale na neurológii na ct az tam sa dostala na neurológii a zevraj az zapal trojklanneho nervu

romy72
autor
23. feb 2025

@hrabovo ahoj mne to šili pretože dolnú osmičku som mala uloženú vodorovne v ďasne tak mi operačne vyberal teda rozrezal ďasno páčil a potom rozrezal na kúsky a vyberal dal tam dezinfekčný gél a zašil a horná osmička bola kúsok len trčal taký malý hrebienok tak tam ďasno tiež musel narezať ale to bolo jednoduchšie . Je to zvláštne lebo odpuchlo mi líco dnu to mám napuchnuté už môžem aj ústa otvoriť teda nie uplne ale môžem, môže vzniknúť suché lôžko alebo nejaký zápal silný alebo žeby poškodil nerv tam ja už neviem som zúfala .Zubného chirurg chodí na kliniku len stredy .

adrianap83
23. feb 2025

@romy72 mne vyberali dolnú 8., skoro hodinu, tak hnusne rástla. Priebeh nebudem komentovať.
Ale hneď som dostala atb. A na kontrolu som mala ist na 3ti deň. Mňa to skoro vôbec nebolelo, nič nenapuchlo. Predpokladám, že atb zasiahli.
Chod na pohotovosť. Nečakaj, už aj tak to máš v zlom stave. Prečistiť to treba minimálne. Neviem si predstaviť, ako veľmi trpíš 💜 držím prsty!!!!

adrianap83
23. feb 2025

@romy72 aj tak Ti nemuseli 2 zuby naraz robiť. Ak si mála jeden extra.
Mne doslova odmietol 2 naraz. Len som sa medzi rečou spýtala, či sa to robí. Ze on to tak nie, práve kvôli komplikáciám.
Sekal mi to strašne - mne tovibec tak neprišlo, ale pohľady ľudí v čakárni 🤣🙏 nečakali asi,ze po svojich pôjdem🙃

ivik4
23. feb 2025

5 dni ma boleli oba dost ( akurat ze mne nic nenapuchlo no aj tak)
Potom akoby utalo a nic ,vsetko pekne zahojene a v poriadku

romy72
autor
23. feb 2025

@adrianap83 pôjdem veru na zubnú pohotovosť musím konať lebo sa zbláznim ďakujem 😘

romy72
autor
23. feb 2025

Hoci stále dúfam že to prestane zrazu

hrabovo
23. feb 2025

@romy72 skus ist do iného mesta, ak máš auto, stojí to aj za 100 km, len nech netrpís. Ono môže byť zápal, ktorý putuje po tele, s týmto si sama nepomôžes, akurát sa predavkujes liekmi a bude ti do toho všetkého ešte aj zle od žalúdka. Mne sa to raz podarilo, čakala som na svoju Dr, z ničoho nič ma tak začal bolieť zub, katastrofa, na pohľad žiadny kaz, nič. Škrabala som steny do rána, viezla ma kamoška, museli sme stať na každom kroku ako som zvracala už z liekov. Rtg ukázal mini milimetrovy vacok so zápalom pod koreňom zubu, inak ako trhanim sa to nedalo poriesit, zabrala až 4ta anestéza. úľava bola okamžitá. Tým chcem len povedat, že utekaj s tým kamkoľvek, len už lieky do seba nedávaj, nezaberajú ti a privedies si ďalšie zdravotné ťažkosti. Držím ti palce

romy72
autor
23. feb 2025

@adrianap83 mala som 3 osmičky ešte jednu mám krásne vyrastenú a plnohodnotnú namiesto sedmičky , vyrástla mi na 2 zuby a starám sa o ňu, už niekoľko rokov a zatiaľ je v poriadku musím zaklopať. A chcela som 2 naraz doktor vravel ze jednu stranu môže spraviť naraz 2 osmičky aby som na tej druhej vedela fungovať.

romy72
autor
23. feb 2025

Tie 3 mi rastli dokriva , že mojli v budúcnosti robiť problémy tak som nato pristúpila , na výber osmičiek

procrastique
23. feb 2025

Mne po vyberaní osmičiek nebolo nič. Na druhý deň som trsala v prvom rade na koncerte.
Nie je to určite normálny stav.

romy72
autor
23. feb 2025

@procrastique tak to ti závidím 😪

empeeska
23. feb 2025

@romy72 ahoj, urcite chod na pohotovost, prípadne zajtra k svojmu zubarovi. Mne vyberali spodnu pravu osmicku minuly rok, tiez bola horizontalne, aj zasivali. Opuchlo mi cele lice a neskutocne ma to bolelo, bez flektoru som nevedela existovat, aj to zabral len na take 3 hodiny. Nakoniec som vydrzala do vyberu stehov, ale teda mala som ist k zubarovi skor. Zaver - suche lozko, zubarka mi to musela znova rozsprtat aby sa vytvorila krvna zrazenina. Uz po odzneni anestezy som ziadnu bolest necitila.

romy72
autor
23. feb 2025

@empeeska áno pôjdem zajtra určite ďakujem

lonely66
Odpoveď bola odstránená
romy72
autor
28. feb 2025

Zdravím vás 😊, tak bola som u zubárky vyčistila mi ranu a povedala že musí podráždiť v tej rane zubné lôžko aby rana krvácala aby sa tam vytvorila krvná zrazenina ktorá urýchli hojenie rany. To mi celkom pomohlo menej to potom bolelo . Šla som aj na druhý deň nech mi to prečistí a vytvorí krvnú zrazeninu. Na ďalší deň som bola výber stehov u chirurga ktorý ma operoval prečistil ranu a povedal že vytvorenie rany je normálne pri extrakcii dolných osmičiek. Ešte to pobolieva z flektora som prešla na novalgin , pretože mám z flektoru závraty. Ranu si čistím s curaprox perio plus a tiež šalviovým a repíkovym výplachom, aby mi tam neostalo jedlo. Rana je dosť veľká a dúfam že sa to čím skôr zrastie a prestane úplne bolieť. Na ďalší týždeň v stredu ešte pôjdem na výplach k chirurgovi a na kontrolu. Antibiotiká penlac 500 som vysadila v stredu pretože som mala hnačky a doktor povedal že nemusím ich dobrať lebo tam nie je zápal ani infekcia a hnis , len rana ako hrom. Prajem vám všetkým krásny dník.