Bolesť po extrakcii zuba: Skúsenosti a riešenia
Ahojte, v stredu mi trhaly zub. Bol na 90% zničeny, a mala som veľký zápal. Deň predtym mi robili iný zub.
Ide o spodnú 6 ktorá ma začala mierne pobolievať ale po 3 dňoch sa to tak zhoršilo že ma bolela celá hlava. Išla som teda na pohotovosť netušiac že ma bolia 2 zuby. Ešte aj horná 6 ktora bola veľmi zničena. Teda spravili mi spodnu 6, mala som tam zapal, spravili ho a mam s nim isť ešte na jedno sedenie čistiť kanaliky a dokončiť zub.. večer som už bola fit šťastna že konečne bez bolesti. Iba v noci som sa zobudila na bolesť hore.. najprv tak normalne ale tak sa ta bolesť zostupňovala že rano som zas utekala na pohotovosť. Zub vytrhli bolo ho zbytočne zachraniť. Trhanie bezbolestne, šitie tiež. Dostala som atb augmentin. Keďže zubky okolo sú dosť znečistene aby som nedostala zapal. Začala som ich uživať na druhy deň. Myslim že klasicke bolesti boli ok,ale dnes sa mi to už prestalo páčiť. Každy deň je horšie a horšie.. pridala sa k tomu hrozna bolesť ucha, hlavy (hore vzadu) a ešte aj krku. Dasna mi hore začinaju opuchať okolo keď som si pozerala ranu boli tak nejake čierne častiče. Ale ďasna uz začali opuchať aj dole pri zube čo mu robili. Lico tiež napuchnute.. dosť do boli snažim sa držať bez podavanie liekov na bolesť lebo kojim. Neviem fungovať normalne, každy deň je horšie a horšie. Nema s tym niekto skusenosť? Je možné že sa to zapalilo aj s atb? Ďakujem vam

@domixlily hmm... No keď dali ATB už by sa to nemalo zápalit, ale zas niekedy ani medicína nevie... Zajtra chod určite k lekárovi. Môže ísť o zápal okostice a v tom prípade to to bude musieť otvoriť a nechať otvorené. Ja som mala zápal okostice ... Boli to tak ako popisujes. Chodila som každý deň potom s otvorenou ranou na kontrolu a po týždni mi dtenaz, ktorá bola v dasne dali preč a zhojilo sa to ... Ale nie je to sranda, chod s tým k zubárovi hneď zajtra. Ideálne ale k stomatochirurgovi