Bolesť pod pravým rebrom
Dievčatá,
bola by som veľmi vďačná, keby ste poradili, ak máte niekto za sebou podobný problém, alebo ak tomu rozumiete.
Už roky ma bolieva hneď pod pravým rebrom. Bolesť, alebo skôr také akoby pichanie, či tlak príde a potom odíde. Všimla som si, že možno to súvisí so stravou, ale zaujímavé, že aj keď som sa zľakla niečoho, alebo som bola nervózna tak mi to tiež začalo bolieť. Inak som zdravá, nemám žiadne iné zdravotné problémy, alergie, nič a lekárov veru často nenavštevujem.
V roku 2004 som bola u lekárky, bola som u ženského – až na dvakrát, lekárka tvrdila, že sú to vaječníky, ale mne sa to nezdalo, vaječníky sú kus nižšie. Gynekológ ma dvakrát vyšetroval a bola som po tejto stránke naozaj v poriadku. Po gynekológovi ma poslala na sono brucha. Urobili mi vyšetrenie brušných orgánov a všetko v norme. Lekárka mi odobrala krv a tiež všetko okej.
Keďže v roku 2004 nič nezistili, nechala som to tak. Potom som v roku 2007 porodila prvé dieťa a aj keď ma to občas pobolievalo naďalej, behala som okolo dieťaťa a samú seba neriešila.
Až v roku 2011 keď som už bola v práci a dcéra v škôlke som sa rozhodla to opäť riešiť. Opäť som absolvovala (už u inej obvodnej) sono, krv, ženský. A zase mi nič nezistili.
Teraz je rok 2014 a bolesti sú intenzívnejšie. Do toho pociťujem stále únavu. Bola som pred pár dňami u lekárky, poprosila som ju, či by mi to nepomohla konečne vyriešiť, ukázala som jej papiere, že už som s tým bola dvakrát... Ale ona mi povedala, že keď mi nezistili doteraz nič, že mi nezistia nič ani teraz. :( Ale povedala, že aby sa istila, tak že ma musí opäť poslať na tie isté vyšetrenia. A dodala, že keď si za tým stojím, že ma to bolí, že si užijem aj kolonoskopiu u gastroenterologa.
Cítim sa hrozne. Zjavne som doktorku otravovala. Tvrdí, že mám ísť na tú kolonoskopiu, lebo to môže byť hrubé črevo. Je to blbosť. Odkedy je hrubé črevo 5 cm pod pravým prsníkom? Cítim, že sa ma chce len zbaviť. :( Prosím poraďte.
Ahojte....som rada, ze som narazila na tuto temu, lebo naozaj zacinam mat pocit, ze blbnem. Uz asi 5 den ma boli prave rebro...to spodne a hlavne na dotyk. Nepamatam sa, ze by som sa s niecim natahovala alebo robila pridke pohyby....len som si poobede isla s dcerkou lahnit a ked som sa prebrala, citila som, ze ma pod podprdou nieco na pravej strane tlaci....no a uz to bolo. Od vtedy ma to na dotyk boli....mam problemy aj s chrbticou, chodim cvicit....jednoduch stale nieco. MM sa mi smeje, ze sa strasne pozorujem, potom citam a hladam dg na internete....potom panikarim....a stale dookola.
Som s tej bolesti....alebo skor zvlastneho tlaku pod rebrom nervozna.
Dievcata tie co ste tu pisali....ako ste nakoniec dopadli?
Mne tiez vsetci tvrdia ze to mam z chrbtice nieco zacviknute....no strach je strach.
@nina6112011 ahoj ja som mala to iste tiez som mala nervy strach isla som na rtg chrbtice sono brucha ortopedovi . Vsetko ok ortoped ma poslal na MR azistili mi nejake zmeny na chrbtici driekovej cize ta bolest mi vyzarovalado rebier hlavne pravej strany. Takze rehabka chvilu reumatika. Uz marebra nebolia - boli blokovane. Od decembra chodim na rehabku cvicim aj domaa super je to o 80 percent lepsie
@nina6112011 a nic nawebe necitaj lebo tam su len zle dg chod ortopedovi a uvidis ze to bude chrbtica
Ahojte baby. Na mávam tlak a pichanie pod pravým rebrom tiež ALE žlčník mi vybrali pred 4 rokmi... vždy to cítim po "prehyrenej" noci... keď sedíme s priateľmi... pobolieva to tsk dva - tri dni a potom mám kľud... čo to?
@lenuskalenuskalenuska chrbtica. Po takej noci si unavená a mas preťaženy chrbát
@danielahamar ahoj daniel.presne to riesim teraz uz dlhu dobu pod rebrom doktory nic s krvy nic teraz idemna sono. Nieco mi tampreskakuje akporiadne nahmatam. Ako to mamriesit teda?dakujem za odpo
@stefanfabo91 no presne, preskakuje, vyhľadať niekoho, kto napravuje chrbtice , dá ti to naspäť, sonu moc neverím, že niečo vyjde
@zelenoocka34 ahoj chcem sa ta opytat ako si dopadla s tym tlakom pod pravym rebrom vtedy? Co to bolo? Ja citim to iste 2 roky 🙍 dakujem
Ahojte ,no mna bolievalo pod pravým rebrom už skoro rok .Zašla som k svojej lekárke,urobila mi krvné testy mala som akurát málo železa. Heliko sa nepotvrdilo. ,spravila mi sono,pecen,žlčník,pankreas, všetko vporiadku akurát mi dala železo.Bola som aj na rtg pluc a interné bolo vporiadku srdce tiež. Asi o mesiac mi spravila ešte raz sono ale chcela ma aj poslať na kolono ale kedže som jej povedala že som zmenila stravu a jem vela zeleniny a že je to tým pádom lepšie,povedala mi,že ked dobeirem zelezo ,pôjdem na vyšetrenie. Teraz Jem 3 krát denne, ku všetkému mám zeleninu a večer ovocie alebo jogurty a kefir s vločkami alebo len niečo lahké . Žiadne vyjedanie. medzi jedlami. A kedže som nechcela len tak čakať a osobne som si smyslela že to je nejaký piesok v žlcníku spravila som si podla jednej knihy očistu ale začala som hrubým črevom. Prvý deň som pila 2,5l kefíru a celozrnne sucháre ale v šiestich dávkach.Tak to bolo v knihe .Druhý deň som pila 1,5 l jablkového dzusu a tie sucháre v 6-tich dávkach. Na treti deň som jedla len varenú zeleninu. Potom už ako obyčajne,raňajky obed a večeru. Ešte po dva dni ma to tam trocha pichlo a odvtedy mám pokoj.Ani sama tomu nechcem veriť a ani neviem čo to bolo, Hlavne že už môžem všetko ale zostala som pri troch jedlách a vela zeleniny a ovocia. Pre úplnosť som tie tri dni ráno ešte vypila1lyžicu olivový olej a citron. Takže ak to nejako pomôže aj Vám budem rada.Aj ked musím pripomenúť že som taký žrútik a diety nie sú pre mna,ale keď Vás niečo bolí,donútite sa.Ale tým že to bolo6- krát za deň a aj sucháre nebola som hladná.
@miska228 tiez mam problem s dietami akehokolvek druhu ale toto by som snad zvladla...prosim ta mozes mi napisat kde si to citala?? asi to vyskusam ....
@zelenoocka34 ahoj, ako si s tym prosim ta dopadla? Co to nakoniec bolo?
Ja mam podobne problemy, tiez uz vyse roka, ani ma nenapadlo, ze tie bolesti moze sposobovat cysta na peceni, ale je to aj logicke, ved cyst na vajecnikoch tiez sposobuju bolesti.
@zelenoocka34 ano zlcnik, aj mna boli, tiez strava stres a strach vtedy najviac, som v stadiu, kedy ked som velmi nervozna preraza mi bolest az do obliciek. Zatial som bola len u obvodnej, kedze sa dr. Bojim
Ahoj.neviem,ci je to nieco,co tu pisete aj mojim problemom.pred 3 rokmi som bola na prechadzke so psom a sli sme do kopca a zadychala som sa,mam nadvahu a zrazu ma zacalo pichat na pravej strane,az som nemohla dychat.a nebolo to pichanie v boku ako byva pri namahe.musela som sa ukludnit,ostala som vystresovana z toho.po chvili sa mi dalo normalne dychat,pichanie prestalo,ale domov som sla pomaly od strachu.dalsi den som sla k doktorke,,prehmatala ma,nic nenasla,povedala,ze to mozu byt zastavene vetry na to bublinkovanie,tak som nemala jest nic take,cim by sa tvorili.nepomohlo.poslala ma na sono,tam mi tiez nic nezistili.a inam ma neposlala.a tak postupom casu som to zacinala citit castejsie.to uz ani nieje ako pichanie,ale taka akoby tlmena bolest.citila som to viac pri dlhsom sedeni.ale vzdy to preslo,ked som si lahla.a presli 3 roky a boli to este viac.ako nieje to uplna bolest,je to..neviem to popisat.citim tam bublinkovanie na tej pravej strane,kusok pod prsiami a tu akoby tupu bolest.mam pocit,ze je to kazdym mesiacom horsie.uz nepomaha ani lezanie na to.uz je to miesto citlive aj na dotyk.a k doktorke mam strach ist zas.neviem cim to je,ale je citit tu zmenu k horsiemu.najhorsie je,ze ani stat dlho nemozem,lebo potom to boli dost,akoby som tam nieco mala,co mi tam zavadzia a tlaci.ale zas na druhu stranu je mi lepsie,ked nieco robim.ak mate niekto nieco podobne,dajte vediet prosim.
@lilyanka1987 presne niečo takéto čo popisuješ mám aj ja.
Ahojte.... takže nie som sama.😢 Rovnaký problém ako opisujete mám už pár rokov. Minulý rok keď som bola na takom liečebnom pobyte ma tam chytil jedno ráno taký záchvat, že som nemohla vôbec dýchať,a otočiť sa s lava do prava...... normálne zúfalstvo,strach,v živote som to pred tým nemala.Prisiel doktor,samozrejme prehmahal brucho,prsty zaryl pod pravé rebro a samozrejme nakoľko mám spomínané problémy ako vy,tak som skoro vyskočila s kože. No tak injekcia, diéta a po prepustení si mám dať urobiť sono. Vôbec som nedietovala,lebo som vedela, cítila že to ide od chrbtice.Lebo ma neskutočne bolelo aj pod lopatkou ako keby kŕč som mala,alebo niečo zaseknuté.
No po príchode domov,s malou vystrašenou dušičkou som išla na sono.Vyšetroval ma dosť dlho,pocity nepríjemné, keď mi tam tlačil,a samozrejme neistota.....
No ale mi oznámil že s jeho strany je všetko v poriadku.Takze na jednej strane úľava, že žiadna rakovina,kamene ,ani vtedy....no na strane druhej bolesť pretrváva. Aj dnes.....len sa dotknem a už to citim. Tupá bolesť,hlavne pri sedení,a mám pocit že mi tam niečo zavadzia.... nejaký útvar. Neprejedam sa,aj keď schudnúť by som mohla. Pri výške 165cm mám 60 kg, a najviac trpí brucho. To mám pernamentne nafúknuté,na kysnuté koláče ani pozrieť ,lebo každé sústo ešte vo mne kysne tri dni. Jedavam biele jogurty,acidko, vlákninu, semiačka, ryžové chlebíky namiesto chleba,ovocie, zeleninu.......no mám pocit že asi to ani nemá blahodarny účinok. Je pravda že keď varím,tak nesetrim,a doprajem nám slaninku,smotanu ....no skrátka suroviny ktoré dokážu konečný výsledok kaloricky dochutiť. 😁 Ale zase ako hovorím, dám si málo. Už som rozmýšľala že vysadim kávu, ktorú bez mlieka nevypijem,a podľa toho čo som čítala si možno aj sama prekyslicujem organizmus......lebo niekedy ma po káve chytí ťazoba, plnosť,a aj tá bolesť.
Tak neviem ako vám a sebe poradiť.......no každopádne to nieje príjemné.
@wiwien83 som rada ze nie som sama s takýmto problémom. Mne bolesť pod pravým rebeom pretrváva niekedy celý bok tiež ako by mi tam niečo zavádzalo pichalo. Už ani neviem kam mam ísť. Na sono som bola 2 krát bola som na krvi asi 3 krát a na ct brucha som bola tak isto a všetko na výbornu. Okrem cysty co mi našli na slezine. Mam zúžený spinalny kanál na chrbtici a tak isto aj skoliozu. Už si namyslam kadejaké diagnózy. Muž má už nemôže počúvať 😪
@dendulicek21 tak ja som vôbec nieto vyšetrenia neabsolvovala, iba sono, a tak vraj všetko ok. A asi ani nema zmysel behať. Možno je to ozaj s chrbtice, ale ja si musím dávať pozor aj na stravu.. Aj napriek tomu ze mam v pohode postavu, v oblasti brucha je to problém. Neraz sa mi stalo, že sa ma spýtali ci som tehotná. Bruško mam občas skutočne zaoblené ako v druhom stave. A to nejem vôbec kysnuté, to by už bola katastrofa. Mam svoje obdobia, no niekedy si myslím ze by som asi nemala jest vôbec nič, lebo to brucho skratka strajkuje a nafukne sa aj s obyčajnej vody. Ťažko prísť na to, čo človeku vlastne je, keď ani doktor nevie zistiť
Už cca od decembra má pobolieva pod pravým rebrom. Niekedy to cítim celý deň, niekedy len pri pohybe, niekedy keď sedím , niekedy to necítim vobec... Bola som tiež už 2 x na sono brucha, na hadičku do žalúdka. Pečenové testy v poriadku. Krv v poriadku. Chodila som na rehabilitácie či to náhodou nieje z chrbtice.. nepomohlo. Som síce onko pacient, ale chodím len na preventívnu kontrolu. Aj tam mi pravidelne robia sono brucha a berú krv aj na pečenové testy. Stále všetko v poriadku. Akurát na RTG hrudníka mi zistili tieň na jednom rebre na pravo. Na ďalšom kontrolnom RTG bol už len náznak zatienenia, tak je to vraj v poriadku a nevenovali sa tomu. Neviem už čo ďalej. Ako nieje to hrozna bolesť, dá sa to zniesť. Ale ten blbý pocit, že tam niečo nieje v poriadku má ubíja. Manžel má už nemôže počúvať ani rodina. Chceli by sme ešte bábätko, ale musím si byť istá že som v poriadku a musí to prejsť. Neviem si predstaviť že takto by som mala otehotnieť ☹
no aj ja to mavam ale nie moc casto tiez by ma zaujimalo co to je, ked som bola tehotna vtedy som to mala dost casto. Ja si myslim ze je to podrazdenie niecoho ci zaludok alebo zlcnik
Ahojte dievčatá 🙂 Bola by som zvedavá, ako sa máte, či sa Vám problémy zlepšili a či ste niektorá zistila, od čoho to vlastne je... Mám podobné problémy.
@lilyanka1987 @majulino @kika1309 @lenuskalenuskalenuska @katrin21 @zelenoocka34
@oleenka ja som na tom stale rovnako.furt to tam citim,ale co viac narobim,ked ani vysetrenia nic nezistili.len s tym nejak zit dalej,pokial to pojde.mozno je to fakt tou chrbticou,lebo je to vzdy z dlheho sedenia,alebo dlheho statia.ale netusim to presne.len si to myslim.
@oleenka ahoj, je mi vselijako. Raz dobre potom pride zachvat bolesti.
Mam zapaleny žlčník, jeden kamen 2,5x1,7cm. Priblizne 10 malych a zlcnikovy piesok. Mam ist na operaciu, ale amm polrocne babo doma.
Pomaha mi dieta, ale nie všetko, co je písané, ze mozem jest mi robi dobre, takze idem skor stylom pokus omyl.
Navyse, som po poslednom zachvate zistila, ze mam alergiu na injekcie novalgin, jedine, ktore mozem pocas dojcenia od bolesti...
@marielka161 ja mam uz polroka trn isty problem. Picha ma pod pravym rebrom. Nemoze to byt so stresu? Mala som stres neskutocny v praci, psycholog povedal, ze mam panicku poruchu. Cize viacmenej to uz spajam so stresom. Prv som myslela, ci nie zlcnik. Boli to najma v sede, ked dlho soferujem...alebo zeby chrbtica? Fakt neviem :( dakujem za odpoved
@danielahamar ahoj je to starsia diskusia ale spytam sa. Mna zacalo bolievat pod rebrom, tak som skusala ci ma bolia rebra a tiez som tam nasla taku gulicku ktora boli a vlastne ma boli aj okolo nej ako keby rebra. Je to nieco pri com treba cvicit alebo ako. Ja mam pocit ze po porode sa mi posunuli rebra alebo co, lebo na jednej ich mam vypukle 🙈
@evuska135 ahoj, cvičením to asi nedáš sama, bol by dobrý fyzio, alebo masér, nech ti to pozrie. Po 3porode som aj ja všetko mala posunuté a rebrá ma sem tam bolia este aj teraz po 2r.,kedze malého nosím stále na tej istej strane. Skus si to natierať a masírovať, ak zvládneš a kľudne si tam nalep aj náplasť od bolesti, ak môžeš.
@danielahamar ja nosim deti iba na jednej strane vacsinou, a na tej strane mam tie rebra viac von. A teda uz citim aj cely chrbat ze mavam bolesti, plus skolioza no a do toho sa pridali aj rebra, mam pocit ze sa rozpadnem asi. Ale tie rebra su onicom,ked si lahnem na tu stranu tak divn3 mi to tlaci. No musim skusit niexo nato dat lebo je to dost neprijemne poslednu dobu.

@katrin21 a este si tam nieco citis??