icon

Bolesť pod rebrami po jedle: Máte skúsenosti?

saskarena
8. dec 2023

Nestretli ste sa niekto ? Idem na gastro len či nemáte niekto skúsenosť 🙃

deti95060810
8. dec 2023

na ktorej strane...
na pravej - žlčník
na ľavej - pankreas

saskarena
autor
8. dec 2023

@deti95060810 v strede

lukbe
8. dec 2023

@saskarena v strede pankreas.

damadama
8. dec 2023

volá sa to reflux-nemusí to byť výhradne grckanie ako u bábätiek. Je to zvýšené množstvo kyseliny žalúdočnej. Skús jesť menšie porcie, vynechať sladké, vynechať lepok (chlieb, rožky, koláče), aspoň na 3-4 dni, uvidíš, že sa to zlepší. Ak máš problémy, treba si dať gastrotus, smectu. A HLAVNE, nepiť kávu. tá sekundárne zvyšuje kyselinu. Treba nahradiť kvalitným zeleným čajom. reálne človek nepotrebuje kávu, je to LEN zvyk, príp.ide len o chuť. V lekárni sú dostať aj Nolpaza tablety. Na začiatok odporúčam užiť ráno na lačno jednu a večer, pred večerou jednu.

lucka_ke
8. dec 2023

môže byť aj žalúdočný vred alebo vred v duodene

damadama
8. dec 2023

príp.môže ísť aj o nedostatočné trávenie, veľmi pomáha pancrelon (ja si dávam 2 ráno, z toho jednu rozhryziem, druhú prehltnem a takto isto 2 večer).

deti95060810
8. dec 2023

@damadama pankreolan je na predpis?

maryetta
8. dec 2023

@deti95060810 nie. Volne.

lucka_ke
8. dec 2023

Pancreolan sa má užívať po jedle, keďže obsahuje enzým pankreatín, ktorý napomáha tráveniu... nesmie sa rozhrýzť pozor na to

damadama
8. dec 2023

@lucka_ke mne to pomáha. Čo mysíš, aké enzýmy obsahujú sliny, ktoré pomáhajú tráviť? Presne tak, také isté, ako v pancreolane... nie len jeden enzým, ale 3 :D

damadama
8. dec 2023

@deti95060810 prepáč, možno v roku 1-2. Aj Hylak kvapky boli dlho na predpis, bol problém ich zohnať. Pancreolan je už dllho voľnopredajný, aj reklamy na neho chodili v Tv. Dobrý lekárnik poradí dobre, zlý predá a natlačí blbosti alebo najdrahšie. Niekedy stačí málo, výsledok je veľký 🙂

saskarena
autor
8. dec 2023

@damadama ahoj ja si dávam po jedle 2 tabletky a nepomáha už som zúfalá

lucka_ke
8. dec 2023

@damadama áno je to zmes 3 enzýmov, ale v slinách máš akurát ptyalín

damadama
8. dec 2023

@saskarena skús ich rozhrýzť . Inak, treba upraviť stravovanie. Ak, smecta zvykne pomôcť. Nelíhať si po jedle a určite ísť k dr., viem, že sú tam dlhé čakačky :/

saskarena
autor
8. dec 2023

@damadama skúsim rozhryzt v stredu mám ísť na gastro som zvedavá už nech sa to zlepší bojím sa že to je pankreas alebo zlcnik no krv z pred 4 týždňov bola ok a od vtedy mi ju nechcú zobrať že čakáme na gastro 🙈 no neviem či sa mi to nemohlo za 4 týždne nemohlo zhoršiť

31majka12
8. dec 2023

@saskarena treba nasadiť dietu aspoň na 3dni sucháre a čierny čaj a určite obsah žalúdka nevyvracat .
Mne to príde ako žlčníkové záchvaty ,pomáha priložiť dačo zamrznuté do utierky a na to miesto kde tá boli aspoň na hodinku .
A ak nepomôže ,tak urgent .

saskarena
autor
8. dec 2023

@31majka12 keď z týmto prídem na pohotovosť bola som 2krat pošlú ma domov bez rozboru krvi že to mám žalúdok 🙈a keď im poviem že má to veľmi bolí len mi povedia že keby to mám žlčník tak mám horšie bolesti

ivik4
8. dec 2023

Ved si tu pisala o tom uz 2x pred tymto
Vsetky tvoje priznaky sedia na pankreas
Krvi sa musis dozadovat, minimalne u svojej dr

viky173
8. dec 2023

@saskarena silná je ta bolesť? ostrá/tupá? po akom čase cca po jedle sa objavuje? koľko trvá? je po každom jedle? málo si uviedla informácií

saskarena
autor
8. dec 2023

@viky173 je Tupá asi tak 30-40 min po jedle a je po každom jedle

saskarena
autor
8. dec 2023

@ivik4 áno lebo ma to dnes hrozne boli dr mi spravil crp krv mi brali pred mesiacom a odvolávajú sa len na to že mám čakať na gastro preto sa pýtam ďalej

31majka12
8. dec 2023

@saskarena tak potom drž diétu .
Ak budeš jesť jedla ktoré ti dráždia žalúdok ,tak jasne že ti tabletky nepomozu
Je možnosť že ti nejaké jedlo nerobí dobre .
Treba si to odsledovať a nejesť to .
A určite by som sa objednala aj na alergologiu ...

tradaaa
8. dec 2023

@saskarena zmeň doktorku a do gastro vyšetrenia prísna diéta. Určite nič vysmažané, mastné ani mliečne, či sladké

lety17
9. dec 2023

@saskarena v ziadnom pripade nerozhryzat, to sa nesmie, skus uzivat pangrol namiesto pancreolanu.

alexnina777
9. dec 2023

@saskarena ahoj, mala som podobné bolesti a bol to zápal žalúdka a tenkého čreva.. žiadne lieky a pankreóany, ale protizápalová strava, prísna dieta a k tomu každé ráno ma lačno odštavená zelerová šťava podla medical medium, a jačmeň od GW.. tie protizápalové potraviny sú základ..

saskarena
autor
9. dec 2023

@alexnina777 prosím ťa ako ti na to prišli ?

alexnina777
9. dec 2023

@saskarena mala som kopu iných zdravotných problémov, ktoré mi vznikli z toho zápalu, všeobecná lekárka z výsledkov krvi nezistila nič samozrejme, na neurológii mi vyšlo že nemám serotonín, poslala ma na gastro , pretože ten sa tvorí v čreve, a kedže som nemala čas čakať rok na termín na gastro, bola som na diagnostike velmi špeciálnym prístrojom na štýl biorezonancie, ale iné.. tam mi to vyšlo.. naštudovala som si všetko o zápale žalúdka a čreva, nasadila som si velmi prísnu protizápalovú dietu, preštudovala som si knihy od Medical médium, a rozne bylinky, čaje, jačmeň , doplnky minerály a vitamíny.. do pol roka som bola úplne v poriadku

damadama
9. dec 2023

@lety17 ? pangrol je na recept...

lhea
28. jan 2025

@alexnina777 Kde si bola na vyšetrení biorezonancie? Ďakujem

lhea
28. jan 2025

@saskarena Ahoj, nejaké zlepšenie? Mám presne to isté čo ty. Na akých vyšetreniach si prosím bola a čo ti zistili? dakujem