icon

Bolesť pri behu

evelyn246246
14. dec 2020

Uz je to jeden mesiac, co som zacala pravidelne behat. Beham kazdy druhy den 1 hodinu. Zacinam strecingom 10 minutovym a aj nim koncim beh. Mam bezecku obuv, behavam pomalym tempom 6 km / h . Zatial som schudla len cm, vaha ukazuje to iste cislo. Mojim problemom je , ze po 5 minutach behu zacnem citit bolest len na pravej nohe v oblasti na chodidle z boku ( myslim, ze sa to vola vnutorny clenok) pri doslape. Po 25 minutach pomaleho behu bolest zmizne. Neviem si rady koli comu to tak je, kedze sa vzdy rozcvicim. Beham po betone a mam nadvahu nejakych cca 15 kg co je dovod koli comu som zacala behavat. Nevie niekto co s tym ???

nelca0510
14. dec 2020

@evelyn246246 myslím, že slaby strečing. Mávala som aj ja a bolo nutné ho viac "predohriat"

pupavocka101
14. dec 2020

najlepsie podla mna by bolo nebehat po betone a tiez precitat si nieco o spravnom doslapovani, lebo aj pri tom mozu vzniknut taketo bolesti 😉

evelyn246246
autor
14. dec 2020

nemyslim ze v doslapovani bude problem ...mam o tom nastudovane ... skor ci to nieje mojou nadvahou ... alebo fakt strecing ... lebo je cudne ze to prejde po cca pol hodke ... a ani po behu ma nic neboli ...

ibrunova
14. dec 2020

@evelyn246246 treba na začiatok bežeckú abecedu, tam si chodidlá rozcvičíš.

simca06022011
14. dec 2020

Ak máš vyssiu nadváhu tak to môže byť tým. Alebo sa proste zapájajú tie šľachy a upony pri behu co si doteraz nepoužívala. Ja nebeham, ale pri turach a chôdzi tiež po zaťažení ma niečo boli a po chvíli to prejde. Ak nenájdeš dôvod mozno sa priamo na odborníka obrátiť.

andreatytler
14. dec 2020

@evelyn246246 Ak behas tak pomaly, skus zmenit na rychlu chodzu a mozno budes chodit aj rychlejsie ako 6km/h. Myslim ze chodza je setrnejsia na klby. Je to stale dobre kardio cvicenie a tym padom spalis kalorie.

lellla
14. dec 2020

Zlý strečing,zle nasliapovanie,na začiatok aj zle tempo a dĺžka behu,nadváha a plus určite aj to ak behaz po asfalte....na začiatok si mala mať poriadny strečing kúpiť si hodinky ktoré merajú srdcovú frekvenciu a riadiť sa ňou a začať behom 30 minút...každé dva týždne pridávať viac...ale treba sa sústrediť aj hlavne na to nasliapovanie a na kroky pretože možno dávaš príliš veľké alebo malé kroky...jednoducho keď behas musíš zo začiatku veľmi premýšľať nad behom a hľadať čo je pre teba najvýhodnejšie .....toľko moje rady a skúsenosti ..

jankapepe
14. dec 2020

@evelyn246246 zle topánky. Alebo ortopedicky problém, ktorý tiež čiastočne vyriešia kvalitné topánky. Merali ti pri kúpe doslap? Sú to topánky určené na tento terén? Kde si ich kupovala?
Ak máš nadváhu môže to byť zle zvolena záťaž.

evelyn246246
autor
14. dec 2020

topanky su urcene na beh a aj na taky teren ako je beton ... ano mam nadvahu, to je predsa dovod koli ktoremu som zacala behat. Prve 2 tyzdne som behala 30 minut, az neskor som si pridala na 45 minut a posledny tyzden je to 1 hodina . Jedine co mi robi problem je bolest na pravej nohe. Nieje neznesitelna ale predsa je, neskor odzneje. Je pravda ze soom bezecku abecedu nerobila, len rozne ine cviky co som si nasla na ytecku ohladom behu . Mozno to bude tym. Rychlu chodzu som skusala uz davnejsie a nepomahalo to velmi na chudnutie.

ibrunova
14. dec 2020

@evelyn246246 tak to ťa obdivujem, že vydržíš behať hodinu. Treba striedať behy, a neísť moc rýchlo, na chudnutie sa má behať tak, aby si vládala počas behu sa rozprávať s kamoškou 🙂 skús tú abecedu a uvidíš. Držím palce 🙂

evelyn246246
autor
14. dec 2020

@ibrunova beham tak aby som mohla rozpravat ... snazim sa drzat take tempo ...a dakujem za rady 🙂

sense
14. dec 2020

@evelyn246246 tiež mam nadváhu a tieto bolesti nemám ale ne behám po betóne resp len nejaký km kým dobehnem do lesa a na poľnú cestu... Píšeš ze máš bezecku obuv... Bezecku na betónový povrch? Pretože aj pri bežeckej obuvi nájdeš rozdiely...
Ja keď som. Začínala s behom šla som podľa appky štart running striedanie chôdze s behom... Postupne sa skrachovali intervaly chôdze a predlžovací intervaly behu....

jankapepe
14. dec 2020

@evelyn246246 kde si tie topánky kupovala? Doslap? Veľkosť? Druh?
Beh ani žiadny iný šport nemá bolieť. Niečo robíš zle. Ak si s tou nohou nemala problémy pred tým ako si začala behať tak sú to topánky plus neumerna záťaž.

evelyn246246
autor
15. dec 2020

kupovala som ich v sportovej predajni ...nechala som si poradit ... a nemyslim ze to su topanky lebo ...su dni ked vobec necitim nohu ..myslim ze mozno sa malo rozcvicim ....ze treba viac ...a asi aj pravidelna zataz a samozrejme nadvaha :-/

ibrunova
15. dec 2020

Ja osobne si nemyslím, že na bežné pobehanie treba neviem aké špeci tenisky, ak to nie sú úplné šity, tak sú určite fajn.
@evelyn246246

evelyn246246
autor
16. dec 2020

Dnes som skusila strecing 20 minut a cuduj sa svete nic nebolelo, takze to asi bolo tym . Dakujem za rady :P

naneta258
27. jún 2024

@evelyn246246 aké mate tenisky, ze sú vhodna na asfalt a aj do lesa?