Bolesť pri koreni zubov
Ahojte už som sem písal, ale neviem kde sa mám poradiť. Ide o to že pred dvoma mesiacmi mi zubár vytiahol nerv z posledného zubu hore na ľavo, zub hnisal. O týždeň mi robil potom RTG a povedal že je zub v poriadku a zavrie mi ho. Už sú to skoro 2 mesiace a odvtedy ma nebolí zub ani ani ďasno ale úplne hore kde ma zub koreň alebo tá kosť úplne hore, hlavne na dotyk veľmi , inak to zatiaľ znesiem, neni to taká neznesiteľná bolesť ako vtedy ten zub, ale cítim to.
Problém je však že už to začalo aj na druhej strane tam kde mám mŕtvy zub už niekoľko rokov, doteraz všetko ok bolo. Takisto ma to bolí hlavne na dotyk veľmi okolo zuba hore kde ma zub koreň alebo čo tam je. Príde mi to čudné že rovno obe strany bolia presne na tom istom mieste naraz. Ďasná sú normálne a hore som si nič také nezvyčajné nevšimol, hnisavý vačok tam asi nemám.
Neviete prosím čo to môže byť a čo spraviť? či to môže byť vážne alebo len nejaká banalita.
Začalo to už pred skoro dvoma mesiacmi, potom ako keby trocha prešlo a myslel som že je to už ok ale teraz posledný týždeň zas a pridala sa druhá strana presne tam vzadu.
Za každu dík
@jaro1234444 ako to dopadlo????.....riesim niečo podobne......pls ozvi sa mi

Asi znovu rtg a pozrieť ci nemáš na korení zápal, buď zub znovu otvoriť, vyčistiť ak sa nedá tak len resekcia koreňa alebo zub vytrhnúť..ale treba sa pýtať zubára nie na mk, pripadne požiadať o vyšetrenie/ názor viacerých zubárov - bolesť z jedného zuba/zapalu sa moze prenášať aj na ostatné