Bolesť spodnej mäkkej časti chodidla
Ahojte,
zacala mi v stredu bolest strednej casti chodidla, zo spodu, kde su makke tkaniva, prikladam obrazok z netu. Aj som masirovala a nic, nemala som este taku bolest, ani neviem, co guglit - ma niekto skusenost, prosim? Tipujem, ze to mam z pretazenia, ale ani par dni oddychovejsich nepomohlo, ale to len hutam - som obezna, posledny rok som dramaticky (na svoje pomery) zvysila chodenie peso - z mozno 50 km za mesiac na okolo 250-280 km za mesiac, kazdy den sa prechadzam 1,5-2 h a aj som slusne uz zhodila. Doteraz som problem nemala... mam mierne ploche nohy, tak si idem do zdravotnickych potrieb po vlozky do topanok...
Ak viete nieco poradit, budem vdacna, alebo aspon co guglit (je to pretazena slacha alebo co?)
Dakujem pekne

@monismie a mala by som prestat s prechadzkami? lebo neviem uplne, ako sa k tomu spravat, a chudnut by som mala dalej... vykladat budem, vdaka za radu 🙂
@missviolet Mna to tiez raz bolelo po jednej narocnej ture a dlhsie ma to bolelo. Na turistiky chodime casto, a toto ma bolelo len raz.. 🙂 Myslim ze tie vlozky by pomohli urcite. A pre telo je to zmena, ked zrazu zo ziadneho pohybu ide na pravidelny pohyb. Nemyslim ze by si mala prestat s prechadzkami.
Zápal Plantárnej fascie (Plantárna fasciitis) - pozri si.
Vlozky do topanok, nechaj to ukludnit a potom masirovanie chodidla napriklad na tenisovej lopte. Hybat sa treba, s tym neprestavaj, ale dbaj na poriadne topanky, vlozky, a potom rozmasirovat.
@veselo_neveselo dava zmysel, vdaka. s tym prestanim som myslela len na par dni, lebo kracam ako po nozoch uz dnes :D akurat som si bola kupit tie ortopedicke vlozky. vdaka za rady
@missviolet prestalo to bolieť? stalo sa mi teraz to isté, začala som veľa chodiť, lebo mám vysoký cholesterol, chudnem, pri zaradení 1,5 -2 hodin chôdze denne som sa cítila perfektne a za 2 mesiace som schudla cca 8 kg, ale po tých dvoch mesiacoch zo dňa na deň ma začalo bolieť chodidlo presne kde píšeš plus smerom k vonkajšiemu okraju, bolesť ide až do lýtka a zozadu do stehna. som zúfalá, chcem chodiť ďalej, ale neviem, či mám nohu zaťažovať alebo prestat chodiť aspoň pár dní. ako to vtedy dopadlo?
@walentina7 prestala som veľa chodiť, to chodidlo ma bolelo pár mesiacov, takže neviem účinok na cholesterol, ak by som chodila veľa aj ďalej.
teraz začínam znovu, ale už beriem aj lieky na cholesterol

moze to byt z pretazenia, jasne. proste dlhodoba zataz na to chodidlo sposobi, ze to takto potom boli a celkom aj trva, kym to prestane. vykladat si treba nohy pravidelne.