icon

Bolesť, šport a chudnutie

17. nov 2019

Strácam sa v začarovanom kruhu a neviem si pomôcť. Ide o to ze mam vysokú nadváhu, cca 30-35kg.chcela by som schudnúť, len neviem ako. Nedokážem sa nakopnúť, ale uz proste musím so sebou niečo robiť, lebo mam aj zdravotne problémy ako neustála bolesť krížov, aj kolená už začínajú pobolievat. Chcela by som cvičiť, ale bud nevládzem.kvoli bolesti alebo únave.. Chcela by som poznať vašu skúsenosť. Myslíte, že je možné, že keď schudnem, tak bolesti ustúpia? Hlavne tie kríže ma zaujímajú. Lebo sa takto cítim o 20rokiv staršia, než skutočne som.

nikpa
17. nov 2019

Ak nevieš ako na to alebo sa nevieš dokopat, investuj do osobného trénera ale do overeného z recenzií, skúsenosti najlepšie aj od niekoho koho poznáš. Tréner ktorý ti pomôžem aj so stravou. Budeš musieť do toho niečo investovať ale nie sú to výdavky, ktoré by nestáli za tvoje zdravie a lepší pocit. Pretože nadváha tvoje zdravie ovplyvňuje a aj celkovú kvalitu každodenného života, to určite vieš ale aj sama. Držím ti palce, najťažšie je začať, potom to už pôjde samo 😉 nevzdávaj sa.

liliana363
17. nov 2019

Urcite to ries cez osobneho trenera. Sama tak vela neschudnes, potrebujes aby niekto nad tebou stal, naucil ta co a ako, a tym ze si ho zaplatis, budes donutena tam aj pravidelne chodit. Ja som to tiez takto riesila. za 5 mes. som dala dole 25kg. Ale uplne staci ist pomalsim tempom. trener ma stal cca 150e na mesiac. vyriesi sa ti vela zdravotnych problemov. Ked teraz zacnes, tak v lete mozes ist smelo do plaviek.

mirit
17. nov 2019

Ahoj, ja som schudla 30 kg a bolesti presli. Najskor treba upravit stravu a zvolit si sport ako plavanie, pilates alebo jogu. Mne joga velmi pomaha na chrbticu.

marhel
17. nov 2019

Chudne sa len a len z kalorického deficitu, najjednoduchšie sa docieli stravou, čiže dávať si pozor čo ješ a piješ. Vynechať sladké nápoje úplne, vysoko kalorické jedlá vymeniť za menej kalorické, vynechať snacky medzi hlavnými jedlami.
Cvičenie je super, obzvlášť pri chudnutí, aby si nechudla hlavne svaly, lebo tie idú rýchlejšie dole ako tuky (v diéte, čiže kalorickom deficite - ak sa necvičí).
Na únavu je dobré zvýšiť príjem magnézia, najlepšie vitamínový doplnok. A cvičenie prispôsobiť aktuálnej váhe. Napr. beh pri vyššej nadváhe nie je dobrý, veľmi zaťažuje kĺby. Zo začiatku hlavne svižné prechádzky a postupne zaraďovať iné.
Bolesti postupne prejdú, ak sa vybudujú nejaké svaly. Na budovanie svalov je potrebný silový tréning (činky) vykonávaný technicky správne. Ak sa posilnia svaly, bolesť môže úplne prejsť, či chrbát, kolená a pod.

slavkasobanska
18. nov 2019

Ahoj ja mam tiež problém , zdravotný a riešim to zo psychológom , neviem či ti to pomôže ale mam pevný režim dňa , do obedu vychádzka aj keď kratšia pol hodinky cca, po obede cvičenie tiež tak pol hodiny cca , na 14 dni to mam a môžem 4 x niečo vynechať ako žolík lenivosti , strava upravená , hlavne večeru mam o 17 a to ľahké niečo vločky , zelenina atd .... , zapisujem si každý deň ako mi je a po pravde mam o 1,5 kg menej je to aj v hlave .... tak treba po troske ale pravidelne , potom idem zase k nemu a sa mi ďalšie úlohy , neviem či ti to pomôže no ja som sa dala na to ,ale ja mam aj sociálnu fóbiu , tak začínam s kondičkou .. uvidíme ale snažím sa , hlavne je mat motiváciu držím palce

system
Odpoveď bola odstránená
hvolkovamirka
18. nov 2019

mala by si si zaplatit trenera, ktory by ta v prvom rade aj motivoval a v druhom rade, on by ti dal take cviky, aby si ich zvladla aj takto zo zaciatku, ked nemas ziadnu kondicku.