icon

Bolesť v pravom podbrušku a krížoch

nata97
2. aug 2025

Dobrý večer,čo to môže bit bolesť v pravom podbrušku aj v oblasti krížov ale iba na jednej strane vie niekto s vlastnej skúsenosti poradiť

slniecko39
3. aug 2025

Dobrý deň, závisí aj od toho, kedy bolesť vznikla, akej je intenzity a či máte aj nejaké ďalšie sprievodné príznaky. Inak sa bolesť vpravo dole najčastejšie spája so zápalom appendixu ale takéto bolesti môžu byť aj pri gynekologických ťažkostiach (cysta/polyp vaječníku), prípadne skreslenie bolesti vyžarujúcej z obličky. Ak bolesť vznikla náhle alebo sa zhoršuje alebo máte aj iné príznaky (teplota, hnačka či krvácanie z pošvy alebo krv v moči) navštívte lekára aby určil príčinu a nasadil liečbu. Držím palce, aby to nebolo nič vážne a rýchlo to prešlo

lucka_ke
3. aug 2025

najskôr vaječník, treba vyšetrenie u gynekológa (ultrazvuk)

anonym_dde8b2
3. aug 2025

Ja to mám už týždeň presne čo vy, bolesť krížov a podbruška. Slepé črevo vylúčili aj z gynekologickeho hľadiska je všetko ok. Tak neviem bojím sa že to bude nakoniec slepak

nata97
autor
3. aug 2025
@slniecko39

Dobrý deň, závisí aj od toho, kedy bolesť vznikla, akej je intenzity a či máte aj nejaké ďalšie sprievodné príznaky. Inak sa bolesť vpravo dole najčastejšie spája so zápalom appendixu ale takéto bolesti môžu byť aj pri gynekologických ťažkostiach (cysta/polyp vaječníku), prípadne skreslenie bolesti vyžarujúcej z obličky. Ak bolesť vznikla náhle alebo sa zhoršuje alebo máte aj iné príznaky (teplota, hnačka či krvácanie z pošvy alebo krv v moči) navštívte lekára aby určil príčinu a nasadil liečbu. Držím palce, aby to nebolo nič vážne a rýchlo to prešlo

@slniecko39 nie nezhorsuje sa bolesť iba je to celodenná mierna nepríjemné bolesť cítim sa aj veľmi nafúknutá a unavená bojím sa aby to nebol ten slepak

nata97
autor
3. aug 2025
@anonym_dde8b2

Ja to mám už týždeň presne čo vy, bolesť krížov a podbruška. Slepé črevo vylúčili aj z gynekologickeho hľadiska je všetko ok. Tak neviem bojím sa že to bude nakoniec slepak

@anonym_dde8b2 toho sa bojím aj ja že to bude ale neviem zatial som nebola u lekára

nata97
autor
3. aug 2025
@anonym_dde8b2

@anonym_dde8b2 máte aj iné príznaky na slepék