Bolesť v spodnej časti rebier
Ahojte.Už dva týždne ma bolí na lavej strane po zatlaceni medzirebrovi sval.A nič na to nezaberà aby prestal bolieť.Najhoršie je to pri pohibe .Neviete čo by to mohlo signalizovať alebo znamenať?už asi 5 mesiacou som sa začala venovať extrèmnejšiemu cvičeniu mohlo by mi to ublížiť?
Ďakujem
No z chrbtice to neni bola som uz chyropraktika a pozeral chrbticu a nič je v pohode
A nemôže to byť práve tým cvičením? Že si sa trošku precenila?
@dankovicova Pýtala som sa lekàra jedného a on povedal že to neni z toho.Neviem čo to je skúšala som to aj masírovať a podobne
Aj som pozerala viac o tých cvikoch
Je možne že sa potrhà medzirebrový sval?
@vikic1 Aha, tak možno nejaké studené alebo teplé obklady by zabrali?
Studenè a aj teplè obklady som skúšala je to po nich ešte horšie.Tak neviem lebo on ani vyšetrenia nespravil
Skúšala som aj masàž aj protizàpalové nàplaste
Mala som tento stav,co más Ty po tazkej práci az som raz v noci musela íst na pohotovost vecer a v noci znovu.Dvaja lekári po sebe ma prehmatávali a povedali,ze mám asi natrhnutý sval pod rebrom,napichali ma,dali infúziu,kázali ráno príst.Ráno som prisla aby ma primár pred vizitou znovu prehmatal-potvrdil diagnózu z noci.Asi o rok som sla na komplet lekársku prehliadku a lekárka,ktorá mi robila ultrazvuk brusných orgánov mi povedala,ze na obraze vidí,ze som prekonala akútnu pankreatitídu.Nevracala som vtedy ani nemala horúcky,ked mi nanho tlacili-nehorsila sa bolest,len ked som ja sama urobila pohyb bruchom,takze asi atypický záchvat.Obcas sa mi jemne ozve tá bolest.Daj si pozriet pankreas.Mohla si si ho podrázdit nejakým nápojom sladkým napr.-nieco si o nom precítaj a premysli,ci si mozno nieco nepojedla.
Ja som mala prekrizene spodne rebra, takze aj tato moznost je, zistis to tak, ze si lahnem na chrbat, prstami ides po rebrach a tam kde su bolesti je ako taky uzol, kt. sa ti pri dotyku hybe, ak ano, treba to napravit, toto je mozno ten lepsi pripad
Dakujem za radu
@danielahamar Ďakujem za radu
Ďakujem za každú odpoveď... Dnes som bola u gynekológa a teda mi potvrdil tehotenstvo 4 týždeň... Podľa neho operácia v 4 mesiaci by nemala ohroziť malé... Bola som aj u endokrinológicky konzultoval to z ďalšími dvoma a je toho názoru že buď môžme počkať kým porodim rodim a potom na operáciu a liečba alebo ak to nevydržím po Psychickej stránke môžem ísť na operáciu v 4 mesiaci... Je to malý do 1cm náhodné zistený nádor v štítnej žľazy.... Čiže ta hrčka je dnu-obalená štítnou... Ešte nie sme úplne s manželom rozhodnutý že čo ďalej ale najbližší postup keď ze mi robila aj dnes sono a pozerala pre istotu aj uzliny ona osobne ma objedná o mesiac aj k inej doktorke ci sa tam niečo mení... Ci náhodou nerastie... Tak zatiaľ asi tak...
@vikic1 chiropraktik nevidí platničky tak to vedieť nemôže
Ahoj vikic 1 chcem sa spýtať ako si vyriešila tvoje bolesti. Pociťujem úplne podobne bolesti v spodnej časti rebier po namáhavom cvičení a už to trvá 2 týždne. Co ti nakoniec pomohlo?
@adrianka0209 ahoj, pozerám na tvoj problém s bolesťou pod rebrami chcem sa opýtať či ti niečo zistili ja som to mala presne po cvičení brucha a dvihla som aj pár vecí deň predtým ako to začalo bolieť mne zistili že : ruptúra brušného svalu

Pozri si medzirebrova neuralgia, inak to moze byt aj z chrbtice.