icon

Bolesť všetkého

moonface
5. jún 2021

Vsetko to zacalo zaciatkom minuleho roka.bolest v strede chrbta(skoliozu mam 20 rokovv)ale takato bolest nikdy.v semptembri pnka z roboty kde sa dost namaham ale predtym som to v pohode vydrzala.rehabilitacie nepomohli,rtg ukazal skoliozu co som aj vedela,magneticka rezonancia ukazala ze mam aj trochu vyrotovanu chrbticu.nemam reumu,tetaniu,fybromialgiu,moja neurologicka spominala ze aj ona ma skoliozu ale hrudnej chrtbice(ja mam krizovu) a este horsiu ako ja a ze ona bolesti nema.ono to ani neni bolest ale skor nepohodlie,maserka mi povedala ze to ledva vidno ale mna uz ide porazit.dala som si spravit vlozky do topanok ktore mi vyvysia tu nohu nech stojim rovnejsie.medzitym ma zacala boliest lava noha,aj chodidlo.ortoped mi napisal do spravy ze mam plochu nohu lenze nemam.tu nohu mi nikto neriesil lebo nic na nej nevidno.od januara az aprila tohto roku som bola zas pn lebo som uz nevladala.ako ceresnicka ma zacala boliest este aj krcna chrbtica.a boli ma to vsetko doteraz.tie vlozky do topanok nenosim lebo som mala pocit ze z nich ma boli chodidlo.topanky nosim tenisky,vacsie,iba volne a makke takze obuvou to asi nebude.odkedy chodim do roboty ten mesiac tak ma bolia aj paty.nikto mi na chodidle nic nevidi ale ja citim ze lavy clenok ako keby sa mi vykrucal a nejak blbo doslapujem.aj za ten krivy chrbat kazdu nohu inak zatazujem.dalej som si citim ze sa mi nejak vykrucaju aj lopatky😂takze da sa mi pomoct?mate niekto skusenost ci to nemoze byt zapal alebo ja neviem co?s tymi patami by som mozno isla k ortopedovi ale co spravi?nic tam nemam,nic neuvidi a uz si bude mysliet ze mi sibe..suvisia tieto bolesti s chrbtom?ze preto ide vsetko dolu vodou?neuzivam ziadne lieky,ani na bolest ale toto je uz zufalstvo.vzdy je nieco.momentalne ma boli vsetko a este mam aj alergie a maj je pre mna najhorsi.to ma kazdy rok vsetko boli ale aby nohy boleli a alergie?este rozmyslam ist na nejaku specializovanu kliniku alebo do kupelov..citala som knihu liecba bolesti chrbta a SNM a vsetky priznaky na mna sedia len neviem co s tym dalej..keby na nieco pridem a vsetky bolesti odidu to by bolo uzasne.lenze som nenasla ze by sa tym na slovensku niekto zaoberal.takze dakujem vopred za nejake postrehy alebo rady

minimilan
5. jún 2021

@moonface cvičiť… mam skoliozu, ale nenormalnu. V 26 rokoch ma seklo, pol roka do mna pchali lieky, potom som si povedala, ze to takto nepojde. Zacala som cvicit (jogu), uz cvicim takmer 8 rokov ale ked z lenivosti na mesiac prestanem, to mam hned tlaky a bolesti celeho tela a aj hlavy. Ale treba hladat, co by vyhovovalo tebe, aky styl. Mozno SM system, dornova metoda, pilates…

juliet86
5. jún 2021

@moonface ak si z BA tak robert baumanm vo Physio medical v Petrzalke. tiez urcite skusit rozne cvicenia uvidis ktore ti sadne: yoga pilates sm system dns dornova metoda je ich bilion. ja osobne odporucam chodzu v lese. po nerovnom povrchu pokojne aj na boso. a odporucam midufulness prax aby si sa naucila lepsie narabat s bolestou. velmi ma mrzi ze mas bolesti. mozno zvaz aj psychologicku pomoc. drzim ti palce. ja som bola pn s bolestou chrbta 9mesiacov a tiez sa nic nenaslo
je to blee

kittykat22
5. jún 2021

@moonface mala by si ist k ortopedovi ktory ma pod palcom fyzioterautov. Fyzioterapia by ti velmi pomohla.

tina4931
5. jún 2021

@moonface cvičiť a natrvalo (ísť k dobrému fyzioter., ktorý ťa presne naučí čo a ako konkrétne na tvoje problémy). A potom doma.

patricka
5. jún 2021

Ja mam presne toto iste, skolioza bolesti neskutočne medzi lopatkami vyrazajuce dopredu do hrudníka a yetaz posledné týždne taka bolest krcnej ze ma boli až ucho hlava cela...zufala som z toho pretože aj kazdy den cvičím...