Bolesť zuba a opuch
Dobrý večer, dnes som bol v ZA v klinike dental clinic s problémom ze včera večer ma začal bolieť zub kde môj zubar ktorý mal dnes dovolenku my tam dával vlozku len sa my nedalo prísť na dorobenie zuba a včera večer ma hrozne zacal ten zub bolieť. Dnes som išiel na kliniku dental clinic v ZA ktorá je zubna pohotovost kde my zub vycistil provizórne zablomboval a povedal doktor ze v utorok si mam volať svojmu zubarovy. Zub som mal poobede opuchnuty dával my zubar aj anestezu ale od príchodu domov okolo 17 00 mam zub o hodne viac opuchnuty a trhá ma v ňom co robit ? Volat si tam zajtra ? Chladim si to obkladmi ten opuch....Dakujem za rady
@drnarovinu dobrý deň, zub aktuálne niako neboli o 2 v noci som si dal paralen od bolesti a aktuálne zub niako neboli opuch väčší nieje ale ani sa nezmensil neviem co robiť, podľa mňa počkať do zajtra a ak opuch neubudne ani trochu pôjdem na tu pohotovost.

Ahoj Jakub,
to, čo opisuješ, vyzerá ako klasický zápal v zube alebo pod zubom – a keď opuch narastá aj po ošetrení, je veľmi pravdepodobné, že sa tam hnis ešte hromadí.
✅ Určite ráno volaj buď na tú pohotovosť znova, alebo rovno svojmu zubárovi – ak ťa nevezme, musíš ísť tam, kde ťa ošetria.
Ak je opuch veľký, bolesť sa zhoršuje a máš aj teplotu → potrebuješ ATB (napr. Augmentin).
❄️ Kým sa dostaneš k lekárovi: – chlaď si to zvonku (nie ľad priamo na kožu)
– nežuvaj na tej strane
– môžeš si dať Ibalgin 400, ak nie si alergický