icon

Bolesť zuba na dotyk

cherry1981
24. nov 2013

Dobrý vecer, prosim Vas stretli ste sa uz niekotora s bolestou zuba na dotyk? Zubu sa nemozem ani dotknut, boli pri umyvani zubov, na dotyk ruky, staci doty lica o zub,a iba v klude neboli, boli iba na dotyk. Citim v nom taky tlak, robili mi aj rtg zubov a nic nenasli,

Strana
z2
cherry1981
autor
18. feb 2014

@ivuska21 Kludne to moze byt aj troklanny nerv, ja som pri nerve vzdy mala taketo bolesti, a vzdy som si dala zuby vytrhat. Nastastie to boli stolicky, zial ten trojklanny nerv je velmi zakerny ☹ ☹

zara0201
18. feb 2014

@ivuska21 Ja som mala podobny problem, prehadzoval si ma zubar, neurolog, krciar. Skoncila som na CT. Nakoniec sa ukazalo, ze mi zacala v dasne rast osmicka, ktora nemala sa kam vysunut a tak tlacila na cely rad zubov az po jednotku. Tak mi vytrhli sedmicku, osmicka prestala tlacit a mam pokoj.

ivuska21
18. feb 2014

@zara0201 dakujem za odpoved a vieš, že presne na tej strane kde ma bolí zub nemám ešte jeden prerastený, vzadu, osmička? na rtg to bolo pekne vidieť, tuším ho aj cítim ako hmatom na dasne, že tam je, ale nebolelo by to aj tam? predsa ma bolí predný zub.

ivuska21
18. feb 2014

@cherry1981 no ved ja už neviem čo si mám myslieť??? tiež som to považovala za trojklanný aj podla symptonov, to na mna sedelo, ale sedí to aj na ten zapálený zub, neurolog mi povedal, že to mohlo byť aj opačne, že od zubu ma začal bolieť celý trojklanný nerv. No šak jasné, že mna nikto na ct neposlal, šak načo a pritom by sa to mohlo celé už konečne vyriešiť. Môže ma tam poslať aj zubár? Zajtra idem k zubárke a fakt si nechcem dať nič trhať, kým nie je isté, že je to to, čo ma naozaj bolí!!!! a ešte k tomu mám zubára 65 km od miesta, kde momentálne bývam :(

ivuska21
18. feb 2014

@domka104 neviem, nič mi netečie, tvári sa normálne na pohlad, dasno ok, už som v tom mieste mala v minulosti problémy s dasnom o zub vedla, ale už mám s tým rok, rok a pol pokoj, nič nekrvaca, nič nie je zapálené

zara0201
18. feb 2014

No mna bolela najviac prave jednotka a dvojka hore a to mam oba mrtve!!! Vzadu ma vobec nebolelo. Mala som bolesti take ze hore stenou som liezla, tabletky som jedla ako lentilky, urgentne CT mi robili...A nakoniec vytrhnutie sedmicky to poriesilo. Nemohla som ani pit, ani zuby umyvat, jest ani nehovorim, pomahalo mi ked som si akokeby odskerila trojku zub do zadu- to sa zmiernil ten tlak. Zjedla som 6 baleni ATB (z krcneho a neurologie). Nakoniec sa ukazalo ze moj zubar ma pravdu. Problem moze byt aj v tom, ak byvas castejsie poprechladana a prepadaju sa Ti dutiny nizsie, vtedy to bolieva.
@ivuska21

ivuska21
18. feb 2014

@zara0201 No presne ma bolí dvojka myslím, že je to dvojka zub a vzadu mám ten neprerezaný.... no som zvedavá čo zajtra povie zubárka...tiež som mala také bolesti, že som po stene liezla, potom to ustalo na pár dní iba hore nad tou dvojkou k nosu ma to omínalo a dva dni dozadu začal ten zub. Bolel len pri dotyku, teraz bolí aj bez toho, ale to skôr hore asi ten nerv - koren??? neviem

zara0201
18. feb 2014

@ivuska21 Krasne si to napisala, ze ominalo. Aj mna ominalo a tahalo k nosu. Bola som 3 x na kontrolnom panoramatickom snimku, bol vzdy cisty. Dokonca som si dala tu mrtvu jednotku znovu otvorit a precistit. Napomohlo. Zachranilo ma trhanie.

petruska012345
20. okt 2014

Dobrý večer 🙂 Bolí to ked ti zubárka celý zub otvorí? da sa to v nemocnici pod narkzou? Pretože už dva dni v kuse mám teké tlaky v zube a neviem čo to je 🙂

petruska012345
20. okt 2014

Ako Vám ten nerv vytiahnu? Môže to byť aj pod narkozou?

sarty21
31. jan 2016

Dobrý večer, mám podobné problémy z ničoho nič ma začala bolieť stolička na dotyk pri zatlačení alebo cvaknutí zubami studené mi nevadí iba teplé niekedy ten zub bolí stále inokedy zase iba pri dotyku ale podla toho čo som sa dočítala som trochu googlila o tom trjklannom nerve a zistila som že asi som ten prípad. Už mi trpne aj spodná sánka vyráža mi to až skoro do migrény a bolí ma kusok za uchom. Preto som sa chcela spýtať či mám isť k zubárovy alebo obvodnej? Ďakujem za radu.

tetkabetka
3. feb 2016

@sarty21 Ahoj, ako si to nakoniec poriešila? Práve čakám u zubára už 3. deň po sebe, 2 zuby mi už otvorila a nič, na ušnom som bola, tam všetko negatív. Už som zúfalá. Ešte 1 zub je podozrivý, aj keď ho mám spravený len 2 týždne, ale potom už asi neurológ, že?

sarty21
4. feb 2016

@tetkabetka ahoj no popravde neporiešila som nič pretože mi to prešlo. Nechápem to. Ešte som mala také podozrenie že mi mohla nejak vadiť ústna voda neviem či je to možné. Nakoľko v pondelok som bola u zubára robil mi dva zuby a v ten den som si kupila ustnu vodu listerin proti zubným kazom nakolko mám s kazmi dosť problémov. Hned som ju začala používať a v stredu to začalo. Ja som bola do nedele mimo trvalého bydliska takže utekať zubarovi som nemohla. A ked som prišla v nedelu domou večer ma to dosť bolelo ale v ten den som si ustnu vodu nedala. Na druhý den bolesti boli preč .... od vtedy sa ju bojím použiť. Neviem či to može mať niečo spoločné ale tento zub ktorý ma bolel som mala v auguste opravený neverím že sa už stihol pokaziť. Prosím potom napíš ako si dopadla a čo ti zistili. ale ak by bol aj ten zub v poriadku išla by som neurologovi. držím palce

tetkabetka
4. feb 2016

@sarty21 Tak super, že ti to prešlo. 😉 Tak mne teda otvorila aj ten 2 týždne spravený zub a bol to on! Videla som všetkých svätých od bolesti. Už som tam mala gangrenózne tkanivo. Zub živý, dala mi na výber, buď trhať, alebo vložku. Mne z toho zuba polka chýba, aj mi ho tlačia zuby okolo. Vôbec by tam nechýbal, ale nemal ma kto držať za ruku 😀 tak som zvolila vložku a odvtedy bolesti v uchu, hlave, zuboch v momente prešli. Mne totiž kus z toho zubu vypadol, mesiac som to neriešila, išla som, až to iba na dotyk bolelo. Ona to rovno zablombovala a asi sa tam už niečo dialo a ona to namiesto liečebnej vložky nesťastne rovno zavrela. 2 týždne to potichu hnilo a potom ukrutné bolesti. Tak mám teraz 3 zuby vedľa seba s vložkou, takže ešte ma čaká to zase opraviť, no nemám už náladu a asi si budem musieť vybaviť úver 😀 , lebo sa nedoplatím. Ale neva, ďnes je tak nádherný deň 🙂, prvýkrát som mala obed tento týždeň 😀 .

sarty21
5. feb 2016

@tetkabetka aha tak to máš za sebou, mne toto isté robili pred asi 6 rokmi z jedným zubom pečatili mi nervy. No katastrofa myslela som že tam zomrem od bolesti a teraz ked ma bolí zub vidím všetkých svetých. A nemohla si si vypýtať umrtvovaciu inekciu?

tetkabetka
5. feb 2016

@sarty21 Nepýtala som sa jej. Ja sa bojím injekcie 😀 Teda nie samotnej injekcie, ale mám taký blok, že začnem stresovať, keď si necítim nejakú časť tela. Ale keby mi išla silou-mocou trhať, tak si ju dám pichnúť, ale takto to radšej pretrpím 😖 . A ona mi vlastne skúšala, či je ten zub živý, to by som cez injekciu necítila.

sarty21
6. feb 2016

@tetkabetka aha no tak ja zase mám panický strach z bolesti ja si ju vypýtam keď ten zub nebude OK. ale sa bojím že nezabere :D

janko76
26. apr 2016

Dobry večer dneska som navštivil zubara kvoli bolesti zubu a potom čo mi použil nejaky ofuk poklepal po zuboch a neboleli nechapal som to a nasadil lieky ma začal boleť asi o 2 hodiny doma v strede oplombovaný zub mohol miho podráždiť ? stretol sa niekto stakýmto problémom ?

sarty21
27. apr 2016

@tetkabetka takže nakoniec mi bolesti zubou ustúpili. Ale ako by čert nechcel asi pred mesiacom aj pol sa mi spravila na podnebí nad tým spomínaným zubom obrovská bulva bola som s tým u zubára aj mi to pozeral klepkal po zube že on tam nič nevidí že tam nič nemám pritom ked som si zatlačila na tu hrudku cítila som ako mi to vyráža do toho zubu. potom som išla o mesiac zase zubárovi ale už mi tá hrudka celá napuchla zavadzala mi a nenormálne bolela tak ma poslal na rengen a aha ho ten zub bol mrtvy .... asi ma zato bolel lebo začal odumierať ... tak samozrejme celý vyvrtať nechal mi ho týžden otovrený aby opuch zmizol a potom mi roškrábal tu hrudku začala mi s nej tiecť krv aj hnis a včera som konečne bola nech ho zaplní ale šak mi zaplnil iba nervové kanáliky a korunku ešte bude robiť blombu. Našťastie nič nebolelo lebo vraj tam už nemalo čo 🙂

tetkabetka
27. apr 2016

@sarty21 No ešteže to nebolelo, lebo ten opis znel hrôzostrašne. 🙂 Snáď už bude dobre. Ja tam mám ešte vložku, už ani neviem, koľkú. Nebolí ma to, takže fajn. Ale začínam cítiť nejakú zradu v 2 zuboch na opačnej strane, keďže som jedla viac teraz na nej.

sarty21
28. apr 2016

@tetkabetka mna totiž to ten zub začal boleť tiež vtedy ked som na nom najviac žuvala iba ne tej strane .... nebolo to až také hrozné aj ked to znie všeli jako ale tiež tam mám zatial iba vložku povedal že mám prísť dakedy o mesiac dufam že už budem mať klud

sarty21
28. apr 2016

ja idem tiež o mesiac aj ja dufam že budem mať pokoj lebo od vianoc furt niečo jeden zub zlomený potom nahnisaný potom vložka tá sa mi začala odcerovať tak sa tam bála jesť katastrofa .... držím palce nech máš pokoj

sisindelik1509
30. apr 2016

Dobry chcem sa spytat minuly tyzden mi zubarka vyvrtala strasne hlboko zub a potom zablombovala po nejakych dvoch dnoch ma bolelo dasno zuba som sa mohla dotknut zuba normalne no teraz ma boli ten zub na dotyk co mam spravit som v 12 tyzdni gravidity ziadne lieky nic nemozem a dost to boli

sarty21
2. máj 2016

@sisindelik1509 Ahoj ja by som na tvojom mieste navštívila svojho zubára. Neviem čo to može byť ale ak ten zub bolí tak určite nieje v poriadku. Môžu to byť nervy alebo aj sa mohlo stať že ho zle vyvŕtala. Mne napríklad teraz nedávno tiež velmi hlboko vrtal sice nie kvoli kazu ale mrtvemu zubu tak ho vyvrtal až k nervom. Ale nezabloboval ho blombou ale iba liečivou vložkou zatial. Neviem čo by to mohlo byť ale určite by som išla k lekárovi.

tetkabetka
8. jún 2016

@sarty21 Tak po pol roku liečby, 10. tich návštevách u nej mi ten zub dnes vytrhla. Samozrejme, že sa jej rozdrobil, nedarilo sa jej vybrať všetko, tak som musela naštartovať auto a letieť k druhému doktorovi, s ktorým to telefonicky dohodla, aby mi to vybral on. Tak si to teraz dezinfikujem vodkou 😀 a zajtra späť k nej pre ATB a ešte potom doriešiť druhú stranu, kde mi medzitým vznikli 2 ďalšie kazy. :-O

gabka109
14. apr 2017

@mzov ahoj, viem ze je to 4 roky stary príspevok, ale možno si to ešte pamätáš 🙂 po tom vytiahnutí ťa to bolelo? Lebo ja som mala ten isty problém, tiež mi nerv pred 2 dnami vytiahli ale bolí ma to stale rovnako, tak neviem ci mam niekam s tym ísť alebo čakať....

mzov
15. apr 2017

@gabka109 ahoj, predtalo az postupne, nie hned :(

jadranka40
15. júl 2018

@ivuska21 aj ked stary prispevok hadam precitas, ako sa to poriesilo, kde bol problem, to iste mam ja horna 5 takze trhat nepripada do uvahy, dala som uz vytrhnut 7 hore ktora tiez divne bolela aj ked zubar tvrdil ze uz nema co lebo perfektne v nej urobil kanaliky, lenze i po jej vytrhnuti 5 je na dotyk citliva, tak neviem ci mi ju didrbal on ako tam sprtal v kanaliku,lebo predtym nebolela hoc bola derava. Nasledne potom bolela ta 7, tam bol hnis pod plombou ale ta divna 5 vraj on tam nic nevidi

Strana
z2