icon

Bolesť zuba po návšteve zubára

veronika1349
28. máj 2025

Ahojte mam taký problém bola som v utorok u zubára s tým že ma pobolieval zub ale nic extra mala som tam dosť veľký kaz ktorý mi zubár vrtal dostala som aj umrtvovaciu injekciu dal mi tam liečivú vložku chcem sa opýtať je normálne aby ma ten zub bolel viac ako pred návštevou zubára ? On mi povedal že ak by zub veľmi bolel mam sa vrátiť a zub mi vytrhne tak len ci ma niekto s týmto skúsenosti ?

bloger
28. máj 2025

@veronika1349 Zažil som to áno. Možno to neodvrtal všetko. Ale prečo ti ho chce trhať neviem. Možno už ho máš príliš napadnutý a deštruovaný kazom.

domka222
28. máj 2025

Mne dnes tiež tak. Povedala,že pár dní môže ešte pobolievať,ale nemalo by to byť horšie ako pred. Ak to prejde do pulzujúcej bolesti,treba ísť znova k zubárovi.

veronika1349
autor
29. máj 2025
@bloger

@veronika1349 Zažil som to áno. Možno to neodvrtal všetko. Ale prečo ti ho chce trhať neviem. Možno už ho máš príliš napadnutý a deštruovaný kazom.

@bloger no on sa ho snažil zachrániť ale neprestalo to bolieť čiže ráno pojdem k nemu a asi to treba vytrhnúť keďže keby mi ťahal nervy tak sa tak ci tak zlomí keďže by tén zub bol mŕtvy

bashawelle
29. máj 2025
@veronika1349

@bloger no on sa ho snažil zachrániť ale neprestalo to bolieť čiže ráno pojdem k nemu a asi to treba vytrhnúť keďže keby mi ťahal nervy tak sa tak ci tak zlomí keďže by tén zub bol mŕtvy

@veronika1349 teda ja mam mŕtvych zubov viacero. Normálne sa endodonticky ošetria a máš ich aj naďalej. Je to drahé, ale stále sú to vlastne zuby, nie implantáty, mostíky a pod.

bloger
30. máj 2025
@veronika1349

@veronika1349 Pokiaľ sa správne ošetrí nezlomí sa. Tiež mi zubárka takto ošetrila mrtvý zub. A normálne sa na ňom aj najem. Bál som sa na neho pritlačiť. Ale teraz už v pohode. Skús sa ho opýtať na iné možnosti. Vlastný zub je len vlastný zub. Dobrému zubárovi by malo záležať na záchrane zubov. Všetko dobré.