Bolesti a zápcha po konzumácii laktózy
Ahojte, pred 1,5r mi zistili intoler.laktozy. vyse roka som vobec laktozu nejedla. Bol pokoj. Avsak 2mes.si sem tam doprajem bezlaktoz.jogurt, ovcie nite, ovci syr, madonan gril.syr. sposobili mi zapchu. Mam bolesti v crevach a krc/pichnutie v konecniku. Aj pocit, ze mi nieco v konecniku zostava. Je to ok? Hemoroidy? Rozdrazdene konzumaciou laktozy? Treba ist k dr.? Diky.
Čo ak nemôžeš vôbec mlieko? Ja nemôžem ani A2A2
madonan nie je žiadny zazrak. ja po ňom mám rovnako krče a bolesti. mam intoleranciu laktozy aj BKM.
vylúč madonan a sem tam si daj nite, parenicu, trochu syru - to je v pohode. ale mlieko ani jogurty nejedz (ani tie bezlaktozove- alebo si ich odsleduj).
k dr. nemusis ist, prejde to same. ale môže to trvať aj týzden, kým sa znovu dostaneš do pohody
Aj bezlaktozove vyrobky obsahuju urcite mnozstvo laktozy, Vacsinou je v nich iba pridana laktaza a nie kazdemu toto mnozstvo staci. Ja sama mam obdobia, ked aj s bezlaktovovymi vyrobkami musim vzat Laktosolv.
Takze to moze byt z toho, ano? Dnes je 4.den. uplne zase vylucim laktozu a potom teda skusim ovcie. Uz mi bolo tak dobre bez bolesti. Ach jaj.
určite ti môže byť zle z toho. pre mňa sú toto uplne známe príznaky. krče, konečník, zapcha ktorá sa strieda s preháňaním, bolesť brucha/čriev. keď to preženiem, je mi zle tak 5-7 dní a potom si zas dlllllho dávam pozor, aby som nezhrešila
@kathy7337 dakujem. Uplne vylucim laktozu a uvidim🙏
Nie, nevylucuj laktozu, potom sa ti uz laktaza tvorit nebude vobec...jednoducho skusaj po malych davkach kyslomliecne produkty - daj si rano stamprlik kefiru, uzivaj probiotika, dostatok vlakniny a pozor na konzumaciu velkeho mnoztsva ovocia...tam je fruktoza a nie vsetci tento cukor vedia vo vacsich mnoztsvach stravit..a priznaky su viacmenej totozne s lakt intoleranciou
Probiotika pomahaju na črevnu floru upravuju travenie skus ich uživať
@dadis ja ovocie vobec.iba v lete domace, sezonne
@lucialucy43 probiotika beriem probiohit 1,5roka
@dadis normalne kravsky kefir?
Probiotika je dobre striedat mmch, aby si prijimala rozne kmene. A anp. Skusaj po malych davkach akekolvek fermentovane vyrobky - kravske, jogurty, kefir, acidko, bryndzu, tvaroh(ale aj zeleninu - kapustu, kvasaky, kimchi), dost vlakniny (rozne druhy ovocia a zeleniny, strukovin)..jednoducho, ak mas zdravy mikrobiom, tvoje travenie sa zlepsi..pre zdravie nepotrebujes prijimat mnoho mliecnych vyrobkov, ale tie fermentovane maju vela zdravotnych benefitov, treba skusat ich po troske prijimat, sko ich tolerujes.. kazdy mame ibe travenie..skoda spravit hned prisne eliminacnu dietu. Dost sa zdraviu creva venuje dr. Kuzela https://www.kuzela.sk/post/potravinové-intolera...
@dadis lenze ja mam aj hit. Pri histamine nemozem hoc ake probiotika. A ani jogurt.kultury...

To z toho svokrinho tvarohoveho kolaca 😅.. teraz vszne, podla mna to s laktozou nesuvisi, nasad si viac vlakniny a probiotika.. a skusat mozes aj ine vyrobky, kde laktoza je natraveba..ale tym, ze si spravila tak ZASADNU chybu, ze si laktozu vysadila na rok uplne, tak si si tu intoleranciu len zhorsila...to ti gastroenterolog takto nariadil? Mal by vratit diplom..o l. intolerancii nieco viem, ma ju dcera a v malom mnoztve uz dokaze prijat mnoho mliecnych vyrobkov - jogurty bez suseneho mlieka, tvaroh, acidka..my v podstate kupujeme len mlieko bezlaktozove a nemoze cottage..ale ten nekupujeme..