Bolesti brucha počas dovolenky
Ahojte, chcem sa s vami poradiť. Práve sme na dovolenke na Malorke a mna uz pár dní obcas slabo bolelo pod pravym rebrom a aj dolu na pravej strane. Ako prišlo, tak odišlo. Lenže ako naschvál, dnes, den pred odletom sa mi bolest zhoršila. Nič čo sa nedá vydržať ale bolest zosilnela. Ak by som mala smolu a prišli by veľké bolesti a skončila by som na pohotovosti alebo v nemocnici, tak ma porazí. Ako sa postupuje v takom prípade? Som tu s mužom a dcérami. Jedna má 16, druhá 14. Odleteli by bezo mna? A čo by bolo so mnou? Nie som zbehnuty cestovateľ. Budem vďačná za každú radu. Uz som jednu operáciu laparoskopicku zažila, bola som 3 dní v nemocnici. Po operácii som bola slabá, mala som horúčky. Neviem si predstaviť zostať sama v nemocnici v cudzine, po operácii odkázaná sama na sama. Čo by ste robili vy v mojej situácii? Čakať, kym bolesti zosilneju alebo ist na pohotovosť? Povedať mužovi aby cez booking našli nové ubytovanie a odletime spolu? Cestovné poistenie mám. Potrebujem ukludnit. Ďakujem za slušne odpovede.
stres dokáže zhoršiť akúkoľvek bolesť. môžu to byť len črevá, predsalen pobyt v cudzine a v teple nie je bohviečo. môže to byť len obava z letu, akákoľvek banalita. ja si v takých prípadoch dám radšej čosi na nervy
stres dokáže zhoršiť akúkoľvek bolesť. môžu to byť len črevá, predsalen pobyt v cudzine a v teple nie je bohviečo. môže to byť len obava z letu, akákoľvek banalita. ja si v takých prípadoch dám radšej čosi na nervy
@kathy7337 jasné, uz mám cestovnu horúčku, len sa chcem pripraviť na všetky varianty
@kathy7337 inak pred mesiacom som bola na Slovensku na sone brucha a všetko ok.
@kathy7337 jasné, uz mám cestovnu horúčku, len sa chcem pripraviť na všetky varianty
@anonym_autor to je tá blbá vlastnosť (tiež ju mám) a to mať všetko pod kontrolou. a práve ona robí problemy. črevo je náš druhý mozog. keď máš podvedome obavy a strach, bolí ťa brucho. mne sa to počas covidu prevalilo až do úzkostí a na každej dovolenke sa to vráti. doma pred odchodom a ked letíme domov, tak zas. preto myslím,že by pomohli skôr dychove cvicenia, rozlúč sa s morom, spoj sa bosá so zemou a medituj. pomôže to
mne pomáha porozprávať sa o svojich obavách s manželom . on má na to taký triezvy pohľad a to ma vždy naozaj ukľudní. radšej nepreberaj všetky varianty a pusti obavy
mne pomáha porozprávať sa o svojich obavách s manželom . on má na to taký triezvy pohľad a to ma vždy naozaj ukľudní. radšej nepreberaj všetky varianty a pusti obavy
@kathy7337 OK, skúsim sa nepozorovat
Odpoviem Ti na otazku, co ak. Ak mas dobre cestovne poistenie, v pripade hospitalizacie zavolas na linku poistovne, oni Ta naviguju. U mna bolo tak, ze som zostala v nemocnici, zvysok rodiny letel domov. Po osetreni, mi poistovna zabezpecila hotel, taxi na hotel, stravovanie a novu letenku, trufala som si letiet sama. Ale, ak by som si netrufala, mohol po mna priletiet muz, prenocovat so mnou a nasledne spolu letiet domov. Vsetko vybavila poistovna, nic som nikde neplatila, stale ma kontrolovali cez mobil a usmernovali, prekladali lekarom a vsetko koordinovali, ci so mnou, ci s manzelom.
Odpoviem Ti na otazku, co ak. Ak mas dobre cestovne poistenie, v pripade hospitalizacie zavolas na linku poistovne, oni Ta naviguju. U mna bolo tak, ze som zostala v nemocnici, zvysok rodiny letel domov. Po osetreni, mi poistovna zabezpecila hotel, taxi na hotel, stravovanie a novu letenku, trufala som si letiet sama. Ale, ak by som si netrufala, mohol po mna priletiet muz, prenocovat so mnou a nasledne spolu letiet domov. Vsetko vybavila poistovna, nic som nikde neplatila, stale ma kontrolovali cez mobil a usmernovali, prekladali lekarom a vsetko koordinovali, ci so mnou, ci s manzelom.
@mk1111111111 koľko si bola v nemocnici a po koľkých dňoch od operácie si mohla letieť?
@mk1111111111 akú máš poisťovňu?
nechapem preco toto riesis dopredu a privolavas si to
predpokladam ze cestovne poistenie mas, ak sa nieco vyskytne poriesia to.
sama si posobis tie bolesti tym ako premyslas analyzujes atd
ja mam skusenost aktualne z Talianska, privolali mi emergency aj ked som nechcela, poriesili vsetko ok. si v civilizacii netreba sa bat
Mala som Generali
kup si v lekarni nejaky buscopan alebo nieco take a daj si
@anonym_autor akú si mala operáciu?
Môžeš byť prechladnuta od plaviek močový mechúr, zaplynena kúp si niečo na vyprdenie😉
@anonym_autor akú si mala operáciu?
Môžeš byť prechladnuta od plaviek močový mechúr, zaplynena kúp si niečo na vyprdenie😉
@anonym_7be9d3 cystu na vaječníku
@anonym_autor to je tá blbá vlastnosť (tiež ju mám) a to mať všetko pod kontrolou. a práve ona robí problemy. črevo je náš druhý mozog. keď máš podvedome obavy a strach, bolí ťa brucho. mne sa to počas covidu prevalilo až do úzkostí a na každej dovolenke sa to vráti. doma pred odchodom a ked letíme domov, tak zas. preto myslím,že by pomohli skôr dychove cvicenia, rozlúč sa s morom, spoj sa bosá so zemou a medituj. pomôže to
@anonym_autor nechapem, preco miesto strachov si sa dnes, ano den pred odchodom radsej nedala vysetrit, alebo aj vcera, predvcerom... vysetrit moc, mozno krv. Mala si operaciu, kto vie aku, mozu to byt rozne veci... mozno by ti stacili akmas napr. zapal mocovych ciest = jednorazove atb, alebo zabalis na dovolenku ine. Ak je to nieco ine a nebude to nejaky zlcnik = tak si vezmes no spa alebo nieco podobne. Ale minimalne si mohla byt kludna, vysetrena, s poplatok niekde by si mozno dala aj sona doobeda. Ale citam terza ze si bola, takze taketo veci to nebudu. CIze brucho ta moze boliet od zaludka/criev/alebo tych mocovych ciest. Vsetko je to riesitelne a lahko, nemusis sa pucit od bolesti.
Ja som nemala operaciu, bola som hospitalizovana.
Neviem ci pomozem ,mna na Mallorke gastritida schmatla.v lekarni mi dali kvapky -asi 30x hustejsie Ako Iberogast a pomohli. Odvtedy ich kupujem online 😂😂
Neviem ci pomozem ,mna na Mallorke gastritida schmatla.v lekarni mi dali kvapky -asi 30x hustejsie Ako Iberogast a pomohli. Odvtedy ich kupujem online 😂😂
@biglovemom tak snáď tu majú dobré zdravotnictvo, keď ti liek zabral 🙂
@biglovemom tak snáď tu majú dobré zdravotnictvo, keď ti liek zabral 🙂
@anonym_autor uprimne vysla som odtial nahnevana lebo take bylinne kvapky mi nikdy nepomohli.ja sama s dcerou som tam bola reku fasa ma po dovolenke dcera.
2x som si dala a bolesti ustupili ! Ako fakt som bola prekvapena.
@anonym_autor uprimne vysla som odtial nahnevana lebo take bylinne kvapky mi nikdy nepomohli.ja sama s dcerou som tam bola reku fasa ma po dovolenke dcera.
2x som si dala a bolesti ustupili ! Ako fakt som bola prekvapena.
@biglovemom super, že zabrali a zachránili ti dovolenku 🙂 ja tiež veľmi neverím bylinkovým preparatom z lekárne ale asi treba dať všetkému šancu 🙂
@biglovemom super, že zabrali a zachránili ti dovolenku 🙂 ja tiež veľmi neverím bylinkovým preparatom z lekárne ale asi treba dať všetkému šancu 🙂
@anonym_autor veru u mna sa oplatilo
Nech si coskoro zas fit 😊
@anonym_autor veru u mna sa oplatilo
Nech si coskoro zas fit 😊
@biglovemom ďakujem, zatiaľ sa držím 🙂
odletela si?uz si doma?

@anonym_autor a este otázka, je zdravotnictvo na Malorke dobré,? Ak má niekto osobnú skúsenosť budem rada.